MARCIN-dziękuję za spacery po naszym ogrodzie, mam nadzieję że ten długi spacer był przyjemnym czasem spędzonym przed komputerem. Zapraszam do dalszych odwiedzin, jeżeli będziesz miał pytania, nie wahaj się pytać, a gdybyś coś podpatrzył, to byłbym rad że na coś moja praca się przydała.
PIOTRKU- dziękuję za odwiedziny, z tą klasą, to trochę przesadzasz ,ale miło jest czytać takie komplementy.
CARLO- dziękuję że wędrując po ogrodach, zatrzymałaś się na chwilę na naszym ogrodzie, oglądałem Twoje zmagania z działką, przed Tobą trudne decyzje, bo nowy użytkownik, to nowe plany, przez dwadzieścia lat uprawiałem ogródek działkowy i zdobyte tam doświadczenia mogłem wykorzystać zakładając dużo większy ogród . Co do ilości roślin , to jesienią ub. roku naliczyłem 430 odmian i gatunków drzew, krzewów i iglaków rosnących na naszej działce. I
I jeszcze jedna drobna uwaga; na Tym Forum zwracamy się do siebie po imieniu, niezależnie od wieku i zasług. Zapraszam do następnych odwiedzin.
JÓZEFIE- dziękuję za odwiedziny w naszym ogrodzie, nie oglądałem swojego ogrodu za pośrednictwem geoportalu, nie wiem jak się nim posługiwać, korzystam czasami z GOOGLE EARTH i tam widać lasek przylegający do mojej działki w kształcie rombu i staw jako malutką kropkę na północny wschód od lasku . Namiary satelitarne na moje NOKŁy to N- 50 stopni 37 minut i 57,74 sekund E- 22 stopnie41 minut i 26.52sekund.
Z prac wiosennych to posiałem sałatę i rzodkiewkę oraz posadziłem kilka cebul siedmialatek na szczypior w tunelu foliowym. Na działce jest jeszcze śnieg, może jutro po deszczu zniknie, to we wtorek jakby było sucho to rozsiał bym nawóz na trawniku.
GENIU- dziękuję za odwiedziny, krokusy na siłę pchają się do słońca, te o żółtym kolorze kwitną najwcześniej. W mniejszej szklarni posiałem sałatę i rzodkiewkę, będą wcześniej niż na zewnątrz, po za tym rzodkiewkę sianą w gruncie atakują szkodniki ( czarne pchełki) i taka rzodkiewka nie jest smaczna. Na pomidory, to jeszcze czas, ale pod koniec tygodnia muszę swoje sadzonki wywieść na działkę do malutkiej szklarenki, tam mi z pewnością nie zmarzną i będą się hartować.
HALINKO- dziękuję za odwiedziny, rośliny na działce już widać że rozpoczynają rozwój, wczoraj i dzisiaj śniegu dużo ubyło, oby tylko pogoda za bardzo nie psioczyła, bo później by było spiętrzenie prac w ogrodzie.
AGUŚ- dziękuję za odwiedziny, lubię malwy, jest ich kilka kolorów, a zdjęcia to zrobiła synowa.
Dzisiaj był u nas naprawdę wiosenny dzień, słoneczny i temperatura przekraczała 10 stopni ciepła, i jak tu w taką pogodę siedzieć w domu . Całą rodzinką wybraliśmy się na 'pieczyste" na Ranczo Nokły.
Wczorajsze zdjęcia:
Dzisiejsze zdjęcia :