FIGAwrzuć fotkę jak rozkwitnie,koniecznie...
Gardeniapiękne hipki

Pozdrawiam.
Pączka nie ruszałam tylko łodygę, nie ma tak intensywnego koloru jak w zeszłym roku ale taki jak by lekko zielonkawo-żółty coś w tym stylu i jak się dotknie to nie jest mięsista ale taka jak by pusta w środkunusia pisze:przede wszystkim to pokaż zdjęcie.Czy cebula jest twarda?Nigdy nie dotykaj pączka-taka moja rada.
Ona jest pusta w środku, ale przy lekkim dotykaniu powinna jednak być twarda.Filifionka pisze: Pączka nie ruszałam tylko łodygę, nie ma tak intensywnego koloru jak w zeszłym roku ale taki jak by lekko zielonkawo-żółty coś w tym stylu i jak się dotknie to nie jest mięsista ale taka jak by pusta w środku![]()
To moje może wiecie jakie?nusia pisze:Dziewczyny dzięki za miłe słówka...
Jeśli nie znacie swoich odmian -to po prostu wklejcie zdjęcia z kwitnącymi ,może razem odgadniemy co to jest![]()
na razie u mnie mała przerwa ,ale już szykują się do kwitnięcia kolejne odmiany.Więc bądżcie cierpliwe![]()
Pozdrawiam.
No u mnie w domu jak chodziło centralne (hipki stoją na parapecie nad kaloryferem) to 'Minerwą' cieszyłam się zaledwie tydzień, a jak wyłączyłam centralne, drugi hipek kwitnie już trzeci tydzieńFilifionka pisze:Kocurek po dłuuuuuuuuuuuuuugim oczekiwaniu hipek w końcu zakwitłma intensywny malinowy kolorek, niestety nie jestem w stanie określić jaka to odmiana (aż tak rozeznana nie jestem) szkoda tylko że kwiaty tak szybko więdną bo zaledwie po tygodniu zaczynają tracić "wigor"