Dalie warto posiać choć ze 3 tygodnie wcześniej czyli na koniec kwietnia. Nie trzeba będzie wtedy pikować do doniczek tylko bezpośrednio do gruntu. A jednak będą wcześniej, one pięknie kwitną aż do mrozów.AGNESS pisze: ja chcę popikować niecierpki i pełnego kuklika. Pozostałe kwiatki wysiewam bezpośrednio do gruntu, jeszcze nie wiem jak zrobię z jednorocznymi daliami, albo wysieję do skrzynek ale dopiero na początku kwietnia, albo też od razu do gruntu
Ogródek AGNESS cz.1
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Jacku faktycznie pięknie wygląda parawan z wierzby lub wikliny, widziałam takie rozwiązanie u ,,Maii w ogrodzie,, bardzo mi się podobało
Witaj Izuś storczyki na pewno odwdzięczą Ci się pięknym kwitnieniem za tyle troski
Dziękuję Ci Kochanie, mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Witaj Grażynko, mam nadzieję, że pobyt udany
Pozdrawiam serdecznie
Witaj Geniu mam nadzieję, że jak wrócę do domku na początku kwietnia, to już będzie coś kwitło w ogródku
A dostęp do internetu mam wzięłam ze sobą laptopa, tylko nie mam za duzo czasu żeby z niego korzystać, ale jakas chwilka zawsze się znajdzie
Mam nadzieję, że u Ciebie w ogródku coraz bardziej kolorowo 

Witaj Izuś storczyki na pewno odwdzięczą Ci się pięknym kwitnieniem za tyle troski

Witaj Grażynko, mam nadzieję, że pobyt udany

Witaj Geniu mam nadzieję, że jak wrócę do domku na początku kwietnia, to już będzie coś kwitło w ogródku

- AGNESS
Aguś dziękuję Kochanie tak właśnie zrobię, nigdy jeszcze nie siałam dalii, więc nie wiedziałam jak będzie najlepiej. Zrobię jak mi radziszaguskac pisze:Dalie warto posiać choć ze 3 tygodnie wcześniej czyli na koniec kwietnia. Nie trzeba będzie wtedy pikować do doniczek tylko bezpośrednio do gruntu. A jednak będą wcześniej, one pięknie kwitną aż do mrozów.AGNESS pisze: ja chcę popikować niecierpki i pełnego kuklika. Pozostałe kwiatki wysiewam bezpośrednio do gruntu, jeszcze nie wiem jak zrobię z jednorocznymi daliami, albo wysieję do skrzynek ale dopiero na początku kwietnia, albo też od razu do gruntu

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Agnieszko.
Kilka dni tu nie zaglądałam i widzę mnóstwo gości i nowych stron.
Wyobrażam sobie co tu się będzie dziać jak zaczniesz pokazywać kwiatuszki.
Zdjęcia robisz piękne. Bardzo mi się podobały te za spaceru. Fotka z drzewem śmiało mogła wystartować w forumowym konkursie.
Widzę też, że wiosna i Ciebie nie rozpieszcza
Ja już w desperacji zaczęłam przeglądać zdjęcia z marca 2008 i wklejać je do wątku 
Kilka dni tu nie zaglądałam i widzę mnóstwo gości i nowych stron.
Wyobrażam sobie co tu się będzie dziać jak zaczniesz pokazywać kwiatuszki.
Zdjęcia robisz piękne. Bardzo mi się podobały te za spaceru. Fotka z drzewem śmiało mogła wystartować w forumowym konkursie.
Widzę też, że wiosna i Ciebie nie rozpieszcza

- AGNESS
Witaj Wiolu bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś
ja się bardzo cieszę z gości, bardzo mi miło, gdy ktoś do mnie zagląda, mimo małej ( na razie)ilości zdjęć
Cieszę się, że podobały Ci się zdjęcia, robiła je moja 15-letnia córka, która zafascynowana jest fotografiką
Bardzo się cieszę, że pokazujesz zdjęcia z zeszłego roku z wielką przyjemnośćią oglądam, mało piszę, ponieważ do końca marca jestem na wyjeżdzie i mam mało możliwosci dostępu do internetu, ale staram się chociaż poprzeglądać wątki, co słychać, czasami tylko coś skrobnę w biegu
Witaj Gabi, u mnie też dużo siania nie było, sporo jest pomidorów i papryki, bo to konik mojej mamy
Ja wysiałam po 2 paczki niecierpków i pełnego kuklika
pozostałe kwiaty będą siane bezpośrednio do gruntu, jeszcze tylko dalie wysieję pod koniec kwietnia do skrzynki-za radą Agi-aguskac-

Witaj Gabi, u mnie też dużo siania nie było, sporo jest pomidorów i papryki, bo to konik mojej mamy

Witaj AGNESS Jakoś leci. Róznie bywa, ale najważniejsze, że sobie radzę. Muszę jakoś sę przemęczyć. Pozdrowionka i do usłyszenia. ;:12
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wysmażyłam taki "wypasiony" post i zeżarło mi go!
Trudno, drugi raz takiego samego Agnieszko nie napiszę
Wyraziłam w tym poście - po pierwsze :zdziwienie i zawstydzenie, ze nie zauważyłam Wielkiego Otwarcia
po drugie: wielkie zainteresowanie ogrodem, który sie bardzo dobrze zapowiada na wiosnę i lato
po trzecie : zachwyt dla zdjęć ze spaceru, a także świetnej hustawki w ogrodzie

Teraz nie brzmi to już tak ładnie
Ale przeciez najważniejsza jest treść, nie forma ;)

Trudno, drugi raz takiego samego Agnieszko nie napiszę

Wyraziłam w tym poście - po pierwsze :zdziwienie i zawstydzenie, ze nie zauważyłam Wielkiego Otwarcia

po drugie: wielkie zainteresowanie ogrodem, który sie bardzo dobrze zapowiada na wiosnę i lato

po trzecie : zachwyt dla zdjęć ze spaceru, a także świetnej hustawki w ogrodzie

Teraz nie brzmi to już tak ładnie

- AGNESS
Witaj Grażynko
czas szybko leci, więc trzeba wytrwać, już niedługo wiosna, mniej chorób, więcej słońca i radości.Pozdrawiam Cię serdecznie
Izuś
bardzo się cieszę, że trafiłaś do mojego ogródka, Twój post jest strasznie miły, więc wyobrażam sobie jaki był poprzedni
Cieszę się , że podoba Ci się ogólny zarys mojego ogródka
ja huśtawkę bardzo lubię, zawsze jak pracuję przy roślinkah, to na niej sobie robię przerwy, mam tylko ten dyskomfort na razie, że moje iglaczki są jeszcze małe i nie zasłaniają od ulicy, ale aż tak bardzo mi to nie przeszkadza.
Liseczko, Hanuś, tęsknię za ogródkiem, pociesza mnie trochę myśl, że jest jeszcze brzydko i jak na razie nie omija mnie widok pierwszych kwiatków. A jak mam tylko wolniejszą chwilkę to wpadam na forum, chociaż na moment, poczytać co słychać, bo nie zawsze starcza czasu na pisanie
Ale myślę, że dziś będę mogła troszkę więcej posiedzieć przy kompie.

Izuś

Liseczko, Hanuś, tęsknię za ogródkiem, pociesza mnie trochę myśl, że jest jeszcze brzydko i jak na razie nie omija mnie widok pierwszych kwiatków. A jak mam tylko wolniejszą chwilkę to wpadam na forum, chociaż na moment, poczytać co słychać, bo nie zawsze starcza czasu na pisanie