Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dzięki cmentarzowi u dziadków wzbogaciłem się o kilka ładnych chryzantem
niestety tam tylko chryzantemy można znaleźć gdyż innych roślin ludzie tam raczej nie kupują - ewentualnie różne jednoroczniaki ...

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
Wcześniej o tym nie pomyślałam....teraz już wiem gdzie zaglądaćtu.ja pisze:. Nie wiem jak jest w innych miastach, ale w Elblągu chyba przy wszystkich kompleksach ROD są takie miejsca gdzie działkowcy wyrzucają śmieci i nadwyżki roślin. Ja w zeszłym roku sporo różnych roślinek stamtąd przyniosłam. Najciekawsze egzemplarze można znaleźć jak ktoś nowy kupi działkę i wszystko zmienia po swojemu, a zaczyna od wyrzucania tego co już rośnie

- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Izo! Współczuję zimy, ale mam nadzieję, że już stopniał śnieg. U mnie też padał w ostatnich dniach, ale zaraz topniał i dzięki temu mogę nieustannie coś tam dłubać, ale za to czasu mi brak. Dlatego tak rzadko na forum jestem.
Z tych cebulek do zidentyfikowania to dostrzegłem krokusa, bo mają małe podłużne cebulki w kolorze szarobiałym. A pozostałe to faktycznie mogą być zimowity, bo one teraz mają takie listki. Dobrze, że trzymasz je na balkonie, i jeśli to rzeczywiście zimowity to nie przesadzaj ich do ogródka, aż zaschną liście. Potem spokojnie je sobie posadzisz latem, by zakwitły we wrześniu.
Z tych cebulek do zidentyfikowania to dostrzegłem krokusa, bo mają małe podłużne cebulki w kolorze szarobiałym. A pozostałe to faktycznie mogą być zimowity, bo one teraz mają takie listki. Dobrze, że trzymasz je na balkonie, i jeśli to rzeczywiście zimowity to nie przesadzaj ich do ogródka, aż zaschną liście. Potem spokojnie je sobie posadzisz latem, by zakwitły we wrześniu.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No dobra.....tu.ja pisze:Spotkanie było i oczywiście bardzo udane. Dziewczyny są rewelacyjne. Buzie nam się nie zamykały i miałyśmy wrażenie, że znamy się od lat. Troszkę nadużyliśmy gościnności Ewy, bo siedziałyśmy u Niej prawie 6 godzin![]()
Skoro 6 godzin nazywa się "troszkę" to ile by wam było trzeba na "dużo" ?
Dwie doby

Dziękuję bardzo za zdjęcia
Wyglądacie pięknie
Bardzo żałuję ,że nie mogłam
ale z drugiej strony patrząc to się cieszcie bo jak bym była to nie wiem czy coś by zostało na stole
Widzę ,że Ewunia tyle smakołyków przygotowała
Kochane myślę ,że następnym razem uda się zebrać wszystkie do kupy
Blisko nas mieszka jeszcze *tija*Ela może też spotka się z nami
Myślę ,że Ida ma świetny pomysł aby spotkać się w Kętrzynie , ja mam jakieś 80 km do Kętrzyna więc nie jest daleko
Jak coś zaplanujecie to bardzo proszę dajcie znaka . Myślę też ,że spotkamy się w D.M Tam co prawda ogrodu nie mam ale mam mieszkanie w którym mieszka teraz córcia z rodzinką . Ja już jej mówiłam ,że mamy się spotkać , jest bardzo zadowolona i chętnie Was pozna
Miłej niedzieli

Myślę ,że Ida ma świetny pomysł aby spotkać się w Kętrzynie , ja mam jakieś 80 km do Kętrzyna więc nie jest daleko

Miłej niedzieli