Ogród Magdy cz.2
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny ja od kilku lat sprawdzałam te 40 dni i to się sprawdzało . Tak jak Wy bardzo chcę już wiosny , ale niestety musimy dać sobie jeszcze trochę luzu i cierpliwie poczekać , nic na siłę nie da się zrobić . Madziu wsadż kanny do donic , a póżniej posadzisz do gruntu , szybko Ci zakwitną i będziesz się dłużej cieszyć kwiatami .
Pozdrawiam Zocha
Pozdrawiam Zocha
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Ja pierwszy raz przechowywałam kanny i nie wiem jeszcze o nich prawie nic- czyli - mam je teraz wnieś do ciepła - dotąd stały w piwnicy - są brązowe .. mam im obciąć te uschłe liście ?
Kupiłam je jesienią w donicach i powiedziano mi , że mam je takie włożyć do piwnicy i zostawić .
Tak zrobiłam - co dalej ?
Kupiłam je jesienią w donicach i powiedziano mi , że mam je takie włożyć do piwnicy i zostawić .
Tak zrobiłam - co dalej ?
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Bernadetko,ja niewiele wiem o kannach
Najczęściej sadzi się je w gruncie,końcem kwietnia lub początkiem maja.
Wysadza w październiku i przechowuje w piasku lub torfie,w chłodnym i przewiewnym miejscu.
Można też je wcześnie np.w marcu zacząć pędzić w donicach i wysadzać w połowie maja do gruntu
albo zostawić w donicach.
Moje rosły w donicach i tak też zimowały.Wyglądały tak:

Najczęściej sadzi się je w gruncie,końcem kwietnia lub początkiem maja.
Wysadza w październiku i przechowuje w piasku lub torfie,w chłodnym i przewiewnym miejscu.
Można też je wcześnie np.w marcu zacząć pędzić w donicach i wysadzać w połowie maja do gruntu
albo zostawić w donicach.
Moje rosły w donicach i tak też zimowały.Wyglądały tak:

Pozdrawiam Magda