Ogród -mój azyl cz.1
Jolu, wracam do tematu skimii , ja mam ja w swoim ogródku juz kilka lat, gdyz jest to juz drugi mój egzemplarz. Wiec, skimia na pewno zdecydowanie lepiej rosnie w połcieniu, pełne słonce parzy jej liscie , faktycznie lubi kwasne podloze i wilgoć . Ja swojej skimmi nie okrywam na zimie , ale pierwszy moj egzeplarz faktycznie mi przemarzł. Bardzo polecam ta roslinke , jest bardzo urokliwa i naprwde pieknie kwitnie, a poza tym utrzymuje zielone listki cała zime . Pozdrawiam 

- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu to Ty już powsadzałaś cebule lilii do donic w domu ? Ja swoje trzymam w szafce na balkonie
i czekam na sprzyjającą pogodę.
Muszę Twoim przykładem wsadzić do donic i będą mi wcześniej kwitły.
Pisałam , że byłam w Twoich okolicach. Arboretum w Sycowie. Bardzo mi się tam podobało.
Może tam kiedyś zrobimy piknik.
Pisałam , że byłam w Twoich okolicach. Arboretum w Sycowie. Bardzo mi się tam podobało.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
GRAŻYNKO ,u mnie to co napadało ,już stopniało .Zdążyłam się nawet napracować w ogródku .Plecy troszkę bolą ,ale i tak się cieszę ,że mogłam cokolwiek zrobić .
GEWO ,dziękuje za rady odnośnie skimii ,już sobie wszystko zanotowałam i w najbliższy czwartek sobie kupię ,bo to mój dzień targowy .
Czy masz swój ogród do którego mogła bym zajrzeć ,bo w stopce nic nie masz .
MONIKO,dziękuje .
GEWO ,dziękuje za rady odnośnie skimii ,już sobie wszystko zanotowałam i w najbliższy czwartek sobie kupię ,bo to mój dzień targowy .
Czy masz swój ogród do którego mogła bym zajrzeć ,bo w stopce nic nie masz .
MONIKO,dziękuje .
- JolantaG
OLU ,ja tylko kilka lilii wsadziłam do donicy ,bo te kupiłam dość dawno i już tak pięknie rosły ,że szkoda było mi je trzymać w woreczku .aleksandra odwazna pisze:Jolu to Ty już powsadzałaś cebule lilii do donic w domu ? Ja swoje trzymam w szafce na balkonie
Do Sycowa mam jakieś 15 km.,więc bardzo bliziutko ,może się kiedyś spotkamy ,albo w Arboretum ,albo może u mnie .Zapraszam serdecznie .
- paulinka09
- 500p
- Od: 18 sie 2008, o 13:39
- JolantaG
Witaj HALINKO ,też ci życzę miłego wieczoru.
PAULINO ,warto kilka lilii posadzić do donicy ,zakwitną prędzej .Właśnie oglądam pogodę na meteo ,ale wam nie napiszę co tam usłyszałam i zobaczyłam .Załamka totalna .
WIOLU ,zdjęcia jak zdjęcia ,możliwości jest wiele ,tylko chęci i czasu niewiele .Korzystam z PHOTO FILTRE i PHOTO SCAPE.
JOLLU ,nie wiem ,czy dla mnie te piękne kwiaty ,bo napisałaś HALINKO.
PAULINO ,warto kilka lilii posadzić do donicy ,zakwitną prędzej .Właśnie oglądam pogodę na meteo ,ale wam nie napiszę co tam usłyszałam i zobaczyłam .Załamka totalna .
WIOLU ,zdjęcia jak zdjęcia ,możliwości jest wiele ,tylko chęci i czasu niewiele .Korzystam z PHOTO FILTRE i PHOTO SCAPE.
JOLLU ,nie wiem ,czy dla mnie te piękne kwiaty ,bo napisałaś HALINKO.