Ta moja silna wola jeszcze taka słaba ,bo na forum jestem dopiero od listopada ,a internet mam od niespełna roku .Nikt nam nie chciał założyć ,bo u nas straszne problemy z zasięgiem .Cynthia pisze:Jolu, co roku masz okazję ją ćwiczyć![]()
...wiosną i jesienią...
Znaczy, choroba zakupowego szaleństwa się nasilaJolantaGraj pisze:Ta moja silna wola jeszcze taka słaba ,bo na forum jestem dopiero od listopada ,a internet mam od niespełna roku .Nikt nam nie chciał założyć ,bo u nas straszne problemy z zasięgiem .Cynthia pisze:Jolu, co roku masz okazję ją ćwiczyć![]()
...wiosną i jesienią...
Jesienią jeszcze nic nie zamawiałam i nic mnie nie kusiło ,bo nie oglądałam setek pięknych ogrodów .Teraz jest mój pierwszy sezon takich szaleństw i pewnie nie ostatni .![]()
![]()
![]()
Na razie kupuję wszystko co mi się podoba .Później zacznę robić to z głową ,bo miejsca będzie brakować i więcej będę wiedzieć na temat roślinek .Sama sobie się dziwię ,ile dzięki temu forum się dowiedziałam .Znam wiele nazw ,nawet rzadkich roślin ,niektóre odmiany jak znajduję w sklepie ,to nawet wiem co to jest i czy już to mam .Wiele nauki jeszcze przede mną ,ale nie jestem już taka zielona ,jak jeszcze 4 miesiące temu .tara pisze:Jolu,masz jak w banku szwajcarskim /ale obecnie to nie wiem czy dobre porównanie/ to poczatek szaleństw, tylko zrobisz się bardziej wybredna i dobrze, kobieta przeciez zmienną jest!
Witaj JoluJolantaGraj pisze:Ta moja silna wola jeszcze taka słaba ,bo na forum jestem dopiero od listopada ,a internet mam od niespełna roku .Nikt nam nie chciał założyć ,bo u nas straszne problemy z zasięgiem .Cynthia pisze:Jolu, co roku masz okazję ją ćwiczyć![]()
...wiosną i jesienią...
Jesienią jeszcze nic nie zamawiałam i nic mnie nie kusiło ,bo nie oglądałam setek pięknych ogrodów .Teraz jest mój pierwszy sezon takich szaleństw i pewnie nie ostatni .![]()
![]()
![]()
Zależy od tego jaką masz dużą .Jeśli malutka i młodziutka ,to jakieś z 20 cm .od ziemi ,ale gdy już jakiś większy egzemplarz ,to wystarczy 20 ,30 cm od góry .Można nadać kształt taki jaki chcemy ,i tak kwitnie na młodych pędach .snowflake pisze:Dziękuję za odpowiedz o budleji, ale to przycina się ja tak całkowicie? czy na pewniej wysokości?