Ogród,który da się jeść :
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja również witam na forum i życzę realizacji szerokich planów. Ja też mieszkam w blokowisku, ale na szczęście nie tak zabudowanym. A nie mogąc mieć domu mam działkę ROD-owską i na niej działam. Będę zaglądać do Was i podglądac rozwój ogrodu.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Czesc Ada.kj - dzięki za odwiedziny.
No, blokowisko nie jest takie złe, bo jest małe, ale nasze mieszkanie akurat jest dramatyczne. Bez horyzontu, z okien tylko ściany innego bloku. Depresyjne do bólu.
Więc trzeba szybko uciekać.
Czego i Tobie życzę z całego serca.

No, blokowisko nie jest takie złe, bo jest małe, ale nasze mieszkanie akurat jest dramatyczne. Bez horyzontu, z okien tylko ściany innego bloku. Depresyjne do bólu.
Więc trzeba szybko uciekać.
Czego i Tobie życzę z całego serca.

Pan Bóg stworzył wieś,
a człowiek miasto.
a człowiek miasto.
Cześć ECRU ! Zaczynasz tak jak ja przed laty od ugoru . Zapraszam do siebie,żeby spojrzeć jak to jeszcze miejscami wygląda . Może wolno,ale wszystko się zmienia na tym własnym kawałku ziemi . Ogród warzywny świetna rzecz,choć wymaga dużo pracy,ale za to jaka "smaczna" satysfakcja w sezonie ( ogórki,pomidory,zioła ... ) i zimą
Życzę powodzenia na starcie i zrealizowania tegorocznych planów .

Życzę powodzenia na starcie i zrealizowania tegorocznych planów .
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Skoro jesteś tak bardzo niecierpliwa ,możesz to sprawdzić delikatnie zeskrobując paznokciem skórkę z tego "patyka",rzecz jasna na maciupkiej powierzchni .ECRU pisze:całość 2 000. Ale trochę mało "ustawna", 20 x 100, wąska , długa. Na części będzie dom, na końcu sad ( obecnie metrowe patyki posadzone jesienią sztuk 19 ) - wielka niewiadoma. Nie mam pojęcia jak sprawdzić czy żyją, chyba po prostu poczekać![]()
Powinnaś zobaczyć żywą tkankę tzn ,jasnozielony i żółtawy kolor - to oznaka,że drzewka podjęły wegetację.
Jednaj na ostateczny wynik,które żyją a którym się nie udało tej zimy poczekaj jeszcze co najmniej do kwietnia.
U mnie śnieg,szaruga i zimno a tak niewiele kilometrów nas dzieli

Witam, tak jak ja, nowicjuszkę:)
Masz profesjonalnie opisane siewki, muszę to od Ciebie ściągnąć:) Na pewno następnym razem też dokładnie zanotuję kiedy co siałam bo teraz nie pamiętam. Dobrze, że przynajmniej popisałam co gdzie jest:)
Będę tu zaglądać i śledzić czy idziemy ramię w ramie
Masz profesjonalnie opisane siewki, muszę to od Ciebie ściągnąć:) Na pewno następnym razem też dokładnie zanotuję kiedy co siałam bo teraz nie pamiętam. Dobrze, że przynajmniej popisałam co gdzie jest:)
Będę tu zaglądać i śledzić czy idziemy ramię w ramie

Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
Moje ogródkowe początki
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam kolejną WIELKOPOLANKĘ .
Masz piękne plany ,więc życzę ,abyś jak najprędzej mogła je zrealizować .
Ja też uprawiam wiele warzyw ,nie wyobrażam sobie ,że mogła bym inaczej .
Uwielbiam poranne spacery po ogrodzie ,tu skubnę truskaweczkę ,tam pomidorka ,ogóreczka,rzodkieweczkę itp.Czego można więcej chcieć od życia .

Masz piękne plany ,więc życzę ,abyś jak najprędzej mogła je zrealizować .
Ja też uprawiam wiele warzyw ,nie wyobrażam sobie ,że mogła bym inaczej .
Uwielbiam poranne spacery po ogrodzie ,tu skubnę truskaweczkę ,tam pomidorka ,ogóreczka,rzodkieweczkę itp.Czego można więcej chcieć od życia .

I ja też jestem rodowita Wielkopolanka:)ECRU pisze:Faktycznie równo zaczynamy Ines. I jeszcze jedno nas łączy. Tez mam orzecha na działce ( jedyne co mam ), a Ty masz przez płot.
Pozdrawiam
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
Moje ogródkowe początki