Roślinki Małgosi
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wśród Twoich roślin - pięknych, moje serce podbił hibiscus, gdybyś kiedyś robiła sadzonki, to bezczelnie będę sępiła - oczywiście z chęcią odwdzięczenia się. 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
Anoli, bardzo chętnie się wymienię, jak krzaczek sie trochę rozrośnie
wczoraj rozkwitł drugi kwiat, ale wygląda inaczej niż pierwszy, jakby bardziej pełny jest, to dziwne
Paula hoja jest moja ulubiona, chociaż był czas, że jej zapach doprowadzał mnie do szału
natomiast jeśli chodzi o krasnokwiat to jest to chyba krasnokwiat białokwiatowy, tam skad go przyniosłam kwitł na biało, z tego co wiem Krasnokwiat Katarzyny kwitnie czerwono...? Chyba że sie mylę.
Niestety u mnie nie chcą kwitnąć

Paula hoja jest moja ulubiona, chociaż był czas, że jej zapach doprowadzał mnie do szału

Niestety u mnie nie chcą kwitnąć

- zabcia_paula
- 500p
Tak, tak masz rację. Niestety moje też nie....natomiast jeśli chodzi o krasnokwiat to jest to chyba krasnokwiat białokwiatowy, tam skad go przyniosłam kwitł na biało, z tego co wiem Krasnokwiat Katarzyny kwitnie czerwono...? Chyba że się mylę.
Niestety u mnie nie chcą kwitnąć Sad

Pozdrawiam, Paula
-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Piękne kwiatki! I strasznie się ucieszyłam, że masz frezje i że rosną:) może mi też się uda, bo je uwielbiam i wczoraj wsadziłam pięć cebulek. Pochwalę się, jeśli wyrosną im chociaż takie śliczne listeczki jak u Ciebie:)
Czekam na zdjęcia jak zakwitną!
Czekam na zdjęcia jak zakwitną!

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- zabcia_paula
- 500p
Mój też jest w przydużej doniczce, ale radzi sobie dobrze. Jest już odpowiednia pora więc czas przesadzić w żyzną ziemięFidelis pisze:A ja muszę poszukać jakiś informacji o moim krasnokwiecie, bo coś marnieje ostatnio, zauważyłam że lepiej mu było w przyciasnej doniczce...

Niestety nie robiłam mu spoczynku, ale młode rośliny ponoć kwitną bez niego po trzech latach. Możliwe, że w końcu zakwitnie, a jeśli nie to w tym roku pozwolę mu odpocząć

Pozdrawiam, Paula
Edytko, baiana - witajcie w moim skromnym wątku
Pochwalę się nowymi zakupami, w Lidlu kupiłam sansewierię jakiej szukałam:
To dendrobium jakaś minaturka, (muszę zapytać u storczykomaniaczek) taka drobinka

Hibiskus rozkwitł innym kwiatem niż poprzednio, szkoda że nie chcą sie otworzyć dwa pąki na raz:

No i mój biały storczyk zrobił mi niespodziankę, po dwóch latach obrażania się wypuścił pąka kwiatowego ;:26

Pochwalę się nowymi zakupami, w Lidlu kupiłam sansewierię jakiej szukałam:

To dendrobium jakaś minaturka, (muszę zapytać u storczykomaniaczek) taka drobinka

Hibiskus rozkwitł innym kwiatem niż poprzednio, szkoda że nie chcą sie otworzyć dwa pąki na raz:

No i mój biały storczyk zrobił mi niespodziankę, po dwóch latach obrażania się wypuścił pąka kwiatowego ;:26

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Storczyk bardzo ładny ale hibuś cudowny.Taki ma piękny kolorek.A kwiatki to opadają po jednym dniu,więc nie krzycz na męża. 

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków