Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Artur, ale Ci się stroczyki rozmnożyły- masz chłopaku tempo. JAk tak dalej pójdzie to parapetów zabraknie :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani ! :D

Nie odzywałem się bo jestem chory... i pisze prawie na leżąco...

Doroto - nie ma co przytykać do twojej pięknej kolekcji :roll: 67 okazów i 5 w drodze :lol: :roll: :wink: . Ale staram się kolekcję powoli powiększać :wink: . Podobno w biedronce mają być jakieś storczyki po 19 zł :roll: w następnym tygodniu , musze namówić tatę.. :roll: . Ale ja nie lubie zabardzo kupowac po jednym... :lol: :roll: .

Krzyśku - widziałem , śliczny :wink: .

Śnieżko - " nie bój żaby " :lol: . Miejsca duzo , teraz trafiaja mi sie okazje , ake finansowo to zaszaleć za barzo nie moge.. :roll: .

A teraz...
Gwóźdź programu... ;:191 ;:183
Phalaenopsis Mini Mark :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Ledwo zipie ten już zwijający sie niestety kwiatuszek , ale sadzoneczka zdrowa i bardzo ładna :P , od Jolusi :) .

;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97

To jest już storczyk nr. 20 a nawet można by powiedzieć 21 ( licze z tymi maleństwami wielkości palca od Bogumiły :wink: )
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ładny MM, mimo, że nie kwitnie. ale może kiedyś zakwitnie znowu. lubię Mini Marki.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Dzięki , zaraz będą fotki innych i problem z jednym zechlaczkiem.... :? . Na pewno zakwitnie... :lol: , tylko musze poczekac i dbać o niego :wink: .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Czekam na 3 kwiat :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowe listki ;:1 :

Obrazek

Obrazek

Tutaj mam problem , ten maluszek mi sie wywraca bo ma mało korzeni i marne... , ale puszcza jednego... , pamiętacie jak kupowałem te po 3 w doniczce.. , ta bidulka siedziała ledwo w podłozu i z 2 innymi w jednej doniczce się mordowała... , teraztez puszcza mi jeszcze pęd ze stożka wzrostu.... :shock: :evil: :( , ma przebitego lista patyczkiem do pędów.. , ale walczy o życie i będe sie nią opiekował... Każdy ma jakies storczykowe problemy... Teraz znowu posadziłem i podparłem , żeby sie nie przewracała... :roll: :cry: .

Obrazek

A tu inne maluszki , puszczają korzenie , mają się dobrze :P

Obrazek

Obrazek

Biały się szykuje do kwitnienia już strasznie długo... :

Obrazek

Ps. Miałem straszne problemy z kompem :evil: . Spokojnie sobie wklejałem foty a w połowie imageshac k odmówił współpracy.... Za każdym razem jak chciałem uploadować wyłączała mi sie przeglądarka.... :shock: :? . Posłowe postu wcieło , ale wcześniej coś mnie tknęło , żeby zapisać na notatniku :shock: .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jutro jeszcze cyknę fotke cambrii , pseudobulwa z dnia na dzień coraż większa :P :lol: .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ładne Phalaenopsisy. pomarańczowy z żyłeczkami podobny do mojego nowego.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mój szaleje... , przedłużył pęd i teraz jeszcze raz :lol: i na 2 też pędzie kwitnie :lol: .
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Arturze, dużo się u Ciebie dzieje. Najbardziej doceniam własne kwitnienia i one najbardziej cieszą ;:215
Bardzo podoba mi się kolor falenopsisa z 5-go zdj. Podobnego widziałam ostatnio u Renatki.
Zdjęcie nie oddaje do końca jego uroku :)
Widzę piękne nowe listeczki. Ja też lubię ten etap u storczyków. A za maluszka-słabeuszka mocno trzymam kciuki :!:
Można go delikatnie podwiązać wstążeczką (nad dolnymi liśćmi )do patyczka wbitego w podłoże. Tak tymczasowo.

Pozdrawiam, Joanna :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Joasiu :D .
Dziękuję za odwiedzinki i miłe słówka ;:97 :D :lol: .
Tak to prawda własne kwitnienia najbardziej cieszą :) .

Ten na pierwszej fotce z tych co puszczają lis=tki.. , nie ucinałem mu pędu i pewnu nie jestem, ale odsłoniłem oczko ichyba się coś wykluwa ( nowe rozgałęzienie.. ) :) .
Tenbiały z różową warżka , otworzył prawie 3 ogromny kwiat ;:1 , już którzyś raz z kolei powtarza u mnie kwitnienie od sierpnia ;:138 , bardzo go za to lubię i kupiłem mu wtedy razem braciksza , któruy jest na 2 fotce z tych co wypuściły liście :lol: , ale pęd ma ścięty i nie zabiera sie do kwitnienia coś .... taki był piękny :
Tulipan998 pisze: Obrazek
Dzięki za pomysł ze wstążeczką :D , mam taka delikatna materiałową :P , podwiąże go... ;:168 .

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Artur szalejesz. Ja jak byłem w OBI to myślałem na kupnem innego storczyka.
Był mój ulubiony czyli paphiopedilum ale po 34zł więc wolałem na początku kupić falka. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Tulipan998 pisze:Witajcie kochani ! :D

Nie odzywałem się bo jestem chory... i pisze prawie na leżąco...

Doroto - nie ma co przytykać do twojej pięknej kolekcji :roll: 67 okazów i 5 w drodze :lol: :roll: :wink: . Ale staram się kolekcję powoli powiększać :wink: . Podobno w biedronce mają być jakieś storczyki po 19 zł :roll: w następnym tygodniu , musze namówić tatę.. :roll: . Ale ja nie lubie zabardzo kupowac po jednym... :lol: :roll: .

Krzyśku - widziałem , śliczny :wink: .

Śnieżko - " nie bój żaby " :lol: . Miejsca duzo , teraz trafiaja mi się okazje , ake finansowo to zaszaleć za barzo nie
moge.. :roll: .

A teraz...
Gwóźdź programu... ;:191 ;:183
Phalaenopsis Mini Mark :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Ledwo zipie ten już zwijający się niestety kwiatuszek , ale sadzoneczka zdrowa i bardzo ładna :P , od Jolusi :) .

;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97 ;:97

To jest już storczyk nr. 20 a nawet można by powiedzieć 21 ( licze z tymi maleństwami wielkości palca od Bogumiły :wink: )
No gwóźdź programu Najładniejszy

Życzę Ci TULIPAN żeby Ci jak najszybciej ponownie zakwitł a najważniejsze że jest zdrowy ;:83
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Witam sąsiada:) posiedziałem chwile i przeczytałem od początku twój temat ze storczykami, kolekcja niesamowita, jest się czym pochwalić. Tylko jednego nie rozmumiem piszesz że w większości kupujesz storczyki w Rzeszowie, przecież masz bliżej do hurtoni pod Rzeszowem jadąc od Sokołowa. Ja byłem w tamtym tygodniu i ceny jak na tą pore są dośc niskie falki od 10zł do 50zł ale za tą cene to były już z 3 łodygami i niespotykane. Był też falek (jakaś mutacja) o kwiatach jak dłoń wysoki po pas. A poza tym duża różnorodnośc kwiatow nie tylko storczyków, ja zakupiłem cymbidium za 65zł, były też mniejsze takie po kolana za 30zł, sabotki też po 30zł, i tyle co z cen pamiętam. Tylko trzeba jechać rano bo kwiaty szybko się rozchodzą. Ja byłem na miejscu o 9 to był jeszcze wybór a jak odjeżdżałem to pustki. Wcześniej chyba pisałeś że podoba ci się elegant-> ja takiego zakupiłem w sierpniu w LM za 25zł->wybór był ogromny. A poza tym w Leżajsku jest tez spory wybór w storczykach i tańsze niż w Łańcucie. Łoł ale się spisałem;DDD
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

A ja witam na forum ciebie marivsz,widzę,że jesteśmy z tego samego miasta.Potwierdzam to co piszesz,bo ja jestem bardzo często na tej giełdzie.

Pozdrawiam serdecznie.Danuta. :wit
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam :)

Obrazek

Krzysiek - ja tez ostatnio widziałem takie fajne paphiopedilum z 2 kwiatkami i 2 pędami :lol: , takie zielonkawe :P , tylko że nie brałem bo przekwitało :roll: a tanie nie było :? .

Agata - dziękuję :D , przysiołem miejsce po kwiatku bo kwiatek opadł.. :wink: .

marivsz - witaj , dziękuję za cenne info , w rzeszowie teraz jestem rzadko.... i zazwyczaj pospiesznie... bo tata zawsze się śpieszy.. , jak mama przyjedzie z zagranicy to się na pewno wybiore :wink: i pogoda będzie ładniejsza bo wkońcu wiosna się zbiża :) .
Za elegantem tez się rozglądnę i chętnie oglądne twojego :wink: :lol: . Ciesze sie , że przybywa więcej osób na forum z mioch niedalekich okolic i podkarpacia :D .
danutastachurska1 już pisała mi o tej giełdzie i postaram sie tam jak najprędzej być :wink: .

Pozdrawiam :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”