Ogród Idy74 2009r cz.1
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Iduś. Poczytałam o karczochach u Ciebie. Napisz szczegółowo o ich uprawie. Nigdy ich nie sadziłam i przyznam się nie jadłam, choć słyszałam, że jest to przysmak. Czy udają się Ci normalnie w gruncie czy też sadzisz pod folią. Życzę miłego i nie pracowitego dnia. A pogoda chyba u wszystkich jednakowa i chyba w tym tygodniu nic nie da się zrobić.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właśnie wróciłam z pracy zrobiłam kawkę i zaglądam z ciekawością .Widzę ,że w całej Polsce pogoda nas nie rozpieszcza,dobrze,że mamy forum
Tess -amofoska i saletra są w małych białych kuleczkach ,więc pare dosłownie pare kuleczek sypię -trzeba uważać ,żeby nie przesadzić z nawozem ,bo rośliny wybujają expresowo.Najlepiej zrobić to po ,albo przed deszczem .Jednego roku mój m myslał,że nie nawoziłam trawnika ,więc zrobił to sam ,a ja myślałam ,że on nie nawiózł ,więc ja to zrobiłam.EFEKT-trawnik trzeba było kosić co drugi dzień,a mlecz na trawniku wielkości kapusty.Z nawozami nie ma żartów -trzeba stosować zalecane dawki .
DALO -piękna ta Twoja działeczka ,ile kwiatów wychodzi ,jakie są duże .MONIA -dzień w pracy minął jakoś tak szybko ,może dla tego,że do was zaglądałam czasami.DZISIAJ ROBIĘ SOBIE WOLNE OD SIANIA I PIKOWANIA
Robię ,za to domowe spa ,siwiznę trzeba zamalować ,paznokcie pomalować ,maseczkę zrobić.A to moje maleństwa.