Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale ten czas leci! Twój maluszek ma już miesiąc!
Fajny bobas
Ależ przysypało Ci kwiaty! Mam nadzieję, że śnieg im nie zaszkodził, bo szkoda by było ...
Miałeś dobry pomysł z tymi kamieniami pod siatką. Chyba coś takiego postaram się zrobić
w niektórych miejscach pod moim płotem, żeby nie przechodziły psiaki od wszystkich sąsiadów

Ależ przysypało Ci kwiaty! Mam nadzieję, że śnieg im nie zaszkodził, bo szkoda by było ...
Miałeś dobry pomysł z tymi kamieniami pod siatką. Chyba coś takiego postaram się zrobić
w niektórych miejscach pod moim płotem, żeby nie przechodziły psiaki od wszystkich sąsiadów

Pozdrawiam serdecznie
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to jak piszecie to pochwalę się co obecnie u mnie kwitnie puszczę w kilku turach, bo sporo tych forteczek dziś zrobiłem. dzisiaj był pracowity dzień. robiłem grządki pod tegoroczne siewy. Siać będę w poniedziałek. Wielkie dzięki za miłe słowa i rady dotyczące jukki. Dziękuje też za słowa o Igorku. Faktycznie bobasek rośnie. dziś nawet odwiedził tatusia na działce. A teraz zapowiadana paczka fotek z kwitnących roślin na działce.

I na koniec jako bonusik moje ulubione ptaszki przy budce. Już mają lęg. Cieszy mnie to niesamowicie.

Wkrótce kolejne fotki.
Pozdrawiam - Jarek

I na koniec jako bonusik moje ulubione ptaszki przy budce. Już mają lęg. Cieszy mnie to niesamowicie.

Wkrótce kolejne fotki.
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Jarku, bajecznie masz u siebie, te kwiaty i ptaszki.
Karo - taka samą budkę nabyłam w castoramie jesienią.
Karo - taka samą budkę nabyłam w castoramie jesienią.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Takie dwie budki kupiłem dwa sezony temu na aukcji na allegro. Koszt nie pamiętam ale chyba około 15 złotych jedna. Zainteresowanie ptaszków jak widać takim domkiem jest. W tym roku spóźniłem się, bo chciałem zawiesić kolejne dwie innej konstrukcji ale równie urocze, kryte gałązkami wierzby. Nic jednak straconego powieszę przyszłej wiosny. Ewelino ten ptaszek to trznadel podałem Ci link w Twoim wątku abyś zerknęła i porównała sobie. Zimą miałem kilkukrotnie odwiedziny trznadla w karmniku. Dziękuję za kolejne miłe słowa o moim synku i ogrodzie. To bardzo budujące i pozwala z radością podchodzić do kolejnych prac. Dziś jak obiecałem kolejne kilka zdjęć budzącej się przyrody.

Pozdrawiam - Jarek

Pozdrawiam - Jarek
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Ewelinko zawsze mam problem z trawą w tej części działki. Jakoś trudno mi uzyskać jej gęstość. Później w sezonie troszkę jej stan się poprawia. Jak na razie napowietrzyłem go i posiałem nawóz. Jutro jak pójdę na działkę podleję go obficie no i może odsieje troszkę trawy w tych pustych placach. Może coś się poprawi z tą moją trawką. Chociaż to tylko przecież działeczka a nie przydomowy trawnik.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
W związku, że rośnie mi pomocnik, który mam nadzieję jak będzie kochał przyrodę i pracę na działeczce postanowiłem zmienić nazwę mojego wątku, dodając małego Igorka. W sumie to przecież dla niego tworzę ten mały światek przyrody. Przy okazji wrzucam ostatnią trzecią porcję fotek, tym razem z ogólnych widoków działeczki. Grządki już gotowe w sobotę będę siać o ile pogoda pozwoli. Przy okazji powiem też, ze dzisiaj przepikowałem szałwie błyszczącą. Na pikowanie czeka jeszcze heliotrop i koleus ale sieweczki są jakieś małe. Mam tez pytanie. Jak wyglądają Wasze begonie? Moje zwisające rosną ale dostają jakiś plam na liściach. Co to może być i czym to zwalczać. Jeśli ktoś mógłby podzielić się radą to bardzo proszę.

Pozdrawiam - Jarek, Anetka i Igorek

Pozdrawiam - Jarek, Anetka i Igorek