A moje dalie zmarzły wszystkie ,a tak sie natrudziłam ,żeby je wyhodować.Trzymałam je w oborze ,a tu jednej nocy był taki mróz ,że woda zamarzła i kłącza szlak trafił.ECH.I CAŁA KOLEKCJA POSZŁA
Dzięki .Moje kaktusowe,z których byłam taka dumna .żółtych zazdrościły mi wszystkie są siadki . Najśmieszniejsze jest to ,że co roku wszystkim rozdawałam kłącza,a teraz sama będ musiała chodzić po prośbie
asiula pisze:oj to przez sąsiadki !!!!!!!!
jak ktoś zazdrości jakiegoś kwiatka to go zawsze diabli wezmą
Oj prawda, to co zrobić, powiesić czerwona wstążeczkę, by odpędzić urok? Sąsiadka zazdrościła mi pelargonii i za kilka dni strącił mi je wiatr Ja jednak nie mam takiej mocy
Ciekawe czy będzie taka jak na opakowaniu - w ubiegłym roku kupiłam bordową , a kwitła na biało No ale ta była taka niesamowicie kusząca ...może będzie jak obiecali na obrazku Warto było zaryzykować , najwyżej wyjdzie co innego .
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Gertrudo ślicznie będzie wyglądała(jeśli zakwitnie w tym kolorze).Ja czekam na dostawę cebul i kłączy w Lidlu.W zeszłym roku kupiłam po 5 zł igiełkowe,w opakowaniu było 5-6 kłączy i wszystkie ładnie zakwitły.Każde kłącze było w innym odcieniu i różniło się wielkością kwiatu.Z tego zakupu byłam bardzo zadowolona .
Ja uwazam ,ze warto.Będą pózniej wczesniej kwitły.Zapowiadają bardzo ciepły kwiecień i maj i dalie juz mozna będzie w kwietniu posadzic do gruntu.Poza tym wiadomo będzie czy wypusci kiełki.
Zeszłego roku podpedzałam- wysadziłam do gruntu w maju- nie bylo pospiechu skoro rosły w donicach. Kwitły o miesiąc wcześniej- więc warto... Trzeba tylko mieć miejsce na donice
Tego roku nie podpedze, bo przybylo nie tylko dalii- wszystkiego teraz w domu nie zmieszczę- więc pójda do gruntu w maju...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Ja też skusiłam się i kupiłam cztery nowe dalie:)... I częśc już siedzi w doniczkach, w zeszłym roku kwitły już w końcu maja (niskie odmiany), więc teraz też się skuszę;) Pozdrawiam