Mój skrawek ziemi...Gabriela - cz. 2
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, to mnie pocieszyłaś, bo ja pomyślałam że to Twoja winaalana pisze:Gabi, piękna była ta dekoracja ciemiernikowaTeraz wyobraźmy sobie taką samą z pełnymi ciemiernikami ;)
A co do mojego pierwiosnka, niestety tak był traktowany jakimś preparatami, że w warunkach domowych malutkie paki kwiatowe nie zdołały się rozwinąć
Ale ze mnie jędza...

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu - gdyby rozsiały Ci się za dużo ... gdybyś zechciała się podzielić .. to ja .. no nawet nie wiem co - ze szczęścia bym zrobiła... chyba nie bardzo mam się na co wymienić.. ale przesyłkę opłacam, oczywiście.Gabriela pisze:ja też bardzo lubię ciemierniki.
Są w sumie bezproblemowe...gdyby tylko się tak nie rozsiewały...
Wiesz ile ja mam dla nich ( i nie tylko dla nich ) pustego miejsa ............. prawie cały ogród

- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Gabriela pisze: Alu, to mnie pocieszyłaś, bo ja pomyślałam że to Twoja wina
Ale ze mnie jędza...

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- Gabriela
Miiriam pisze:
Gabrysiu - gdyby rozsiały Ci się za dużo ... gdybyś zechciała się podzielić .. to ja .. no nawet nie wiem co - ze szczęścia bym zrobiła... chyba nie bardzo mam się na co wymienić.. ale przesyłkę opłacam, oczywiście.
Wiesz ile ja mam dla nich ( i nie tylko dla nich ) pustego miejsa ............. prawie cały ogród
Bernadetko, one już się rozsiały.
Widziałam kilka sadzonek malutkich.
Jak podrosną, to pewnie że się podzielę, bo ja mam już dosyć. :P
Alu, ja też mam zamiar wysadzić je potem na działkę.alana pisze:Gabriela pisze: Alu, to mnie pocieszyłaś, bo ja pomyślałam że to Twoja wina
Ale ze mnie jędza...![]()
dbałam o prymulkę jak mogłam ;) Teraz sobie żyje spokojnie, wypuszcza listki nowe, ładniutkie, zieloniutkie, nic tylko na rabacie sadzić po rozmarźnięciu gleby
Chociaż nie wiem czy mi znowu nie padną...

- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
U mnie niektóre przyjmują się, ale długo to trwa. Czasami myslę, że po nich, nie przetrwały, ale okazuje się w drugim sezonie, że jakieś nowe pierwiosnki wyrosły i zakwitły 

Pozdrawiam, Alicja
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu - przecież ja dzielę się roślinami - może jeszcze nie są to ilości hurtowe
i na pewno żadne rarytasy .. ale skalniakowymi już mogę się dzielić
Dużo otrzymałam od was i ten łańcuch życzliwości chcę powiększyć o oczko o nazwie "Miiriam"
Niech u innych też mój ogród zakwitnie
Miej sumienie - i jeżeli coś zechcesz , a będę w stanie to podzielić, ukorzenić .. to zrobię to i bedzie to dla mnie radość ...

Dużo otrzymałam od was i ten łańcuch życzliwości chcę powiększyć o oczko o nazwie "Miiriam"

Miej sumienie - i jeżeli coś zechcesz , a będę w stanie to podzielić, ukorzenić .. to zrobię to i bedzie to dla mnie radość ...
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj Gabi tak kusisz tymi ciemiernikami.
Dobrze, że jeszcze nie tymi pełnymi, bo ja mam już limit kasowy wyczerpany.Nie wiedziałam , że w wodzie wytrzymują tak długo.
A czy do wody coś dodałaś czy tylko czysta woda była ?
Dobrze, że jeszcze nie tymi pełnymi, bo ja mam już limit kasowy wyczerpany.Nie wiedziałam , że w wodzie wytrzymują tak długo.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela
Witam w niedzielny dość zimny wieczór.
Wiem że Ty masz dużo...ba...bardzo dużo miejsca do zagospodarowania, a u mnie niestety go nie ma.
Muszę tak kombinować, abym miała u siebie tylko to co najbardziej lubię, no i rarytasy...
Ja jeszcze nie sprawdzałam mojego tegorocznego limitu, ale mam nadzieję, że coś jeszcze zostało.
Bernadetko, ja wiem że chcesz się podzielić, ale ja nie oczekuję nic w zamian.Miiriam pisze:Gabrysiu - przecież ja dzielę się roślinami - może jeszcze nie są to ilości hurtowe![]()
![]()
i na pewno żadne rarytasy .. ale skalniakowymi już mogę się dzielić
![]()
![]()
![]()
Wiem że Ty masz dużo...ba...bardzo dużo miejsca do zagospodarowania, a u mnie niestety go nie ma.
Muszę tak kombinować, abym miała u siebie tylko to co najbardziej lubię, no i rarytasy...

Grażynko, ja nie kuszę...kogra pisze:Oj Gabi tak kusisz tymi ciemiernikami.
Ja jeszcze nie sprawdzałam mojego tegorocznego limitu, ale mam nadzieję, że coś jeszcze zostało.