Storczyki dewuka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek Obrazek
Dziękuję za słowa wsparcia, w jednym z małych falenopsisów ruszył listek :D
A takie dostałam prezenciki urodzinkowe i w ten sposób dobiłam do .... 67 sztuk, a jeszcze mam wstępnie kupionych 5 Vand na naszej wspólnej aukcji..... :wink:
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Gratuluję prezencików, a przede wszystkim życzę samych naj, naj, naj... z okazji urodzinek.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

to dużo masz storczyków... też bym tyle chciała, ale nie mam miejsca i możliwości kupienia oryginalnych, więc mam mało.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za życzenia. :lol: :lol: :lol:
Mam też już 6 storczyków ogrodowych. :roll: Czekam na ocieplenie i ruszenie prac w ogrodzie.
A w tym tygodniu przywiozęz Poznania Ludisię silver i katleje do ratowania.... Jednym słowem zbliża się ...70 sztuk.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Dorotko, szalejesz :shock: :lol: u mnie tylko 15 sztuk a i tak wszyscy uważają że to dużo za dużo :twisted:
zdradzisz jakie to storczyki ogrodowe :?: ja mam tylko pleione, ciekawe czy przeżyło zimę :roll: niby było dobrze zabezpieczone i rośnie w zacisznym miejscu, ale to się okaże niebawem...chciałabym wreszcie zobaczyć jak kwitnie :roll:
Przyłączam się do życzeń : zdrówka, słonka każdego dnia i oczywiście wieeeeelu wspaniałych kwitnień :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja nie mam dużo, a moi R. uważają, że jest ich za dużo. ale jest ich nie więcej niż 50. ponad 40 Phalaenopsisów, 5 Vandowatych, 2 Tolumnie, 1 Dendrobium... marzy mi się kolekcja złożona z ponad 100 Phalaenopsisów (albo nawet 200) i kilku do kilkunastu Vand.
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Dorotko...cofnęłam się do twoich słodkich maluszków i życzę powodzenia,oraz cierpliwości w doprowadzeniu ich do kwitnienia. Jestem pewna,że za dobrą opiekę odwdzięczą ci się pięknymi kwiatami szybciej niż myślisz.

Pozdrawiam serdecznie.Danuta. :wit
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="Jeanne"]
zdradzisz jakie to storczyki ogrodowe :?: ja mam tylko pleione, ciekawe czy przeżyło zimę :roll: niby było dobrze zabezpieczone i rośnie w zacisznym miejscu, ale to się okaże niebawem...chciałabym wreszcie zobaczyć jak kwitnie :roll:

Z ogrodowych mam też pleione formosana, ale małe bulwki. Oprócz tego Kruszczyka szerokolistnego, 2 Dacthylorizy - majalis i maculata. Czekam też jeszcze na Cypriphedium guttatum.
Joasiu - dziękuję za życzenia.
:D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Cypriphedium to moje marzenie :roll: może kiedyś, jak znajdę dla niego odpowiednie miejsce :lol:
musze poczytać więcej o ogrodowych bo są równie fascynujące co nasze parapetowe :wink:
Pozostaje mi życzyć powodzenia w uprawie (i mam nadzieję ze pochwalisz się jak zakwitną :lol: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Doroto :D
Dlaczego ja tak rzadko do ciebie zaglądam.. , a z pisaniem... :oops: :oops: :oops: . Teraz będę częstym gościem :shock: . Piękne masz storczyki ! i maluszki rewelacja :P .
dewuka pisze:ten sposób dobiłam do ....67 sztuk, a jeszcze mam wstępnie kupionych 5 Vand na naszej wspólnej aukcji..... :wink:
;:154 ;:154 ;:154
67 to ja nie wiem kiedy sie dorobie :? :lol: . Ale z vandami szalejesz :shock: .
Życzę , aby nowości jak najszybciej i najpiękniej zakwitły :wink: i żebyś nie musiała czekać 100 lat :lol: .

Pozdrawiam ! :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Dewuka wloz twojej Vandzie w koszyczek sphagnum albo wlokno kokosowe zobaczysz jak szybko beda jej korzonki rosly
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolusia pisze:Dewuka wloz twojej Vandzie w koszyczek sphagnum albo wlokno kokosowe zobaczysz jak szybko beda jej korzonki rosly
Jolu - dziękuję za cenną radę, mam spagnum i jeszcze dziś nim obłożę malucha. Ciągle mi się wydaje, że ona ma za sucho. Z mchem będzie jej lepiej. :lol:
Dziękuję wszystkim za odwiedziny, zaglądajcie do mnie, zaglądajcie. :D
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Dla tego malucha to swietna kombinacja, od gory wilgoc a od dolu ciagle obsychanie. To warunki ktore Vanda lubi. Spryskuj ja albo kap co dwa dni, wtedy kiedy sphagnum bedzie tylko lekko wilgotne. :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, ta 70-tka zupełnie mnie zwaliła z nóg :roll: "Różowy słodziak"po prostu cudny :D
Do takich maluchów cierpliwości nie mam, więc nawet nie kupuję.
A z ogrodowymi też mam zamiar spróbować, ale podpowiedz, gdzie kupić tego pierwszego i co polecasz?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gucia pisze:Dorotko, ta 70-tka zupełnie mnie zwaliła z nóg :roll: "Różowy słodziak"po prostu cudny :D
Do takich maluchów cierpliwości nie mam, więc nawet nie kupuję.
A z ogrodowymi też mam zamiar spróbować, ale podpowiedz, gdzie kupić tego pierwszego i co polecasz?
Guciu - ja swoje kupowałam przez internet, jednego kupiłam przez nasze forum od Xipe.
A ilość - rzeczywiście, trochę ich przybyło. Ostatnio przeglądałam swój storczykowy wątek i uśmiałam sie po pachy, bo już wiosną zeszłego roku twierdziłam, że "skończyŁy" mi się parapety. Jakoś udało mi się je rozciągnąć :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”