Fantastyczny skalniak!!! Napisz jeszcze, ile lat mają roślinki i co jest na trzecim zdjęciu (takie rozcapirzone
  Fantastyczny skalniak!!! Napisz jeszcze, ile lat mają roślinki i co jest na trzecim zdjęciu (takie rozcapirzone  )?
)?
To rozciapirzone to Cyprysik groszkowy " Filifera Aurea Nana" pod taką nazwa kupiłam mojego ,a wygląda identycznie jak ten na zdięciuNalewka pisze:Ale czad!!!Fantastyczny skalniak!!! Napisz jeszcze, ile lat mają roślinki i co jest na trzecim zdjęciu (takie rozcapirzone
)?
I czy nie masz "wolnych mocy przerobowych", żeby zrobić podobny u mnie

Skalniak jak skalniak taki mi wyszedł, jego wiek to około 6 lat, ale wiele się działo Bardzo lubię przesadzać rośliny. U podstawy skalniaka zrobiłem oczko aby sadzić rośliny innego typu i tak mam wszystko w jednym miejscu. Rośliny sadzę bardzo gęsto, aby chwasty miały problem i co ciekawe to się sprawdza. Załączam fotkę z drugiej strony skalniakaNalewka pisze:Ale czad!!!Fantastyczny skalniak!!! Napisz jeszcze, ile lat mają roślinki i co jest na trzecim zdjęciu (takie rozcapirzone
)?
I czy nie masz "wolnych mocy przerobowych", żeby zrobić podobny u mnie

Tak jak Pawel napisał sa otoczaki,kamienie polne.piaskowiec ale tylko kilka sztuk.mam kilka granitów .kamienie pochodzą z kopalni wegla kamiennego ,więc mam przegląd skorupy ziemskiej do 750 m.Zbierając je zwracalem uwagę aby byly trwale i różniły się kolorem .Wlaśnie te kamienie są użyte do budowy skalniaka.Wiadomo kamienie polne i otaczaki znalazły zastosowanie przy wodzie.goni@k pisze:Barakudo ,napisz proszę z jakich kamieni zbudowałeś swój skalniak??
Całość stanowi bardzo ciekawą kompozycję

Witaj Sylwek,sylwekw pisze:Witam. Jestem nowy w uprawianiu ogr0odu, nowy na tym forum i zupełnie nowy w kwestii skalniaków. Właśnie kilka dni temu stworzylismy z żoną nasz pierwszy mały skalniaczek ale jak patrze na Wasze zdjęcia, jak czytam Wasze posty - promieniujące wiedzą i doświadczeniem to ten nasz jakis taki mizerniutki mi sie wydaje

Hmmm no i się narobiło. W labie coś źle zrobili i cały film jest niedoświetlony .... skaner nawet go nie wykrywaPaweł Woynowski pisze: Witaj Sylwek,
Podeślij fotki skalniaka, może coś poradzimy.
 . Zdjęcia robię od nowa i wtedy pozowlę sobie podrzucić.
. Zdjęcia robię od nowa i wtedy pozowlę sobie podrzucić.