Wogole mieszkam w Angli i nie jest tu tak strasznie deszczowo jak wszyscy twierdza:)
Od kilku miesiecy posiadam domek z nieduzym ogrodkiem... i staram sie o niego zadbac mimo to ze wyglada juz calkiem niezle brakuje mi strasznie kolorowych kwiatow.
I teraz tak na pierwszym i drugim zdjeciu jest miejsce zaraz kolo domu. W ogrodzie co 15 gosci slonko ale ta sciana raczej nie jest narazona na ostre promienie sloneczne.
Chce tam jeszcze dokupic ziemie i wlasnie wsadzic jakies kwiaty. Najlepiej jak bym mogla juz kupic jakies wieksze ale mimo wszytsko strasznie korci mnie i nie wiem czemu ale zeby zasadzic tam jakies pnace sie roze. Choc nie wiem kiedy bedzie je widac:( a chciala bym odrazu zobaczyc efekty.
Zdjecie trzecie przedstawia trzy doniczki ... zapewne kazda z nich kiedys byla w domu ale byli wlasciciele wystawili je dawno temu do ogrodu i przetrwal tylko jeden kwiatek ktory juz sie tam zaklimatyzowal . Momo to chciala bym te donice wykorzystac i tez tam zasadzic jakies kwiaty ogrodowe Oczywiscie zmienie im ziemie:) Donice beda staly w naslonecznionym miejscu
Czwarte zdjecie to miejsce zaraz kolo komoreczki na sprzet do ogrodu ,i meble ogrodowe. To taka wieksza szczelina mniej wiecej -7-10 cmo miedzy plytami a plotem. Jest tam sporo kamyczkow ale da sie je stamtad wyciagnac i tez mysle zeby dokupic tam ziemie i posadzic jakies nie duze kwiatki ktore beda tam mialy dobrze a no i wazne ze jest to naslonecznione miejsce od switu do 15.
No wiec licze na wasze propozycje:) Interesuja mnie przede wszystkim kolorowe kwiaty ktore szybko urosna i będę mogla sie z nich cieszyc najlepiej od wiosny do poznej jesieni:)
Z gory dziekuje
Kasia