Moja kwitnąca kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

teresat pisze:Cudo :shock: następne moje marzenie :wink:

Obrazek
ja też o nim marzę. już ponad rok. a nie umiem go nigdzie spotkać. jest taki cudowny... bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że niedługo go kupię. mam już dość czekania. ale nigdzie go nie ma... to bardzo rzadki storczyk.
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu on wcale nie jest taki rzadki.Spotkałam go już kilka razy na giełdzie i w niejednej kwiaciarni.Wierzę,że twoje marzenie spełni się szybciej niż myślisz.

Pozdrawiam.Danuta.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie jest bardzo rzadki, nigdzie nie umiem go spotkać, jakbym spotkała, na pewno byłby mój. ale tu nigdzie takich nie ma :((((
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Teresko, cieszę się ,że podoba Ci się mój storczyk, ja go również bardzo lubię, jak na razie jest bezproblemowy, nie stracił żadnego pąka, ma piękne duże kwiaty i bardzo długo trzymają się . A jeszcze szybciutko zaczął wypuszczać boczne odgałęzienia :D
Joluś, dzięki , że zaglądasz :D On faktycznie jest taki delikatny i elegancki, a jednocześnie silny i wytrzymały.
Abramki, dzięki za odwiedziny, zapraszam :D
Dusiu, gwarantuję Ci, że w końcu na niego trafisz :D
Danusiu, dziękuję Ci za odwiedziny :D zgadzam się z Tobą, że on wcale nie jest taki rzadki, ale po prostu jakoś nie trafia w rejony Dusi :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu, gwarantuję Ci, że w końcu na niego trafisz
Danusiu, dziękuję Ci za odwiedziny zgadzam się z Tobą, że on wcale nie jest taki rzadki, ale po prostu jakoś nie trafia w rejony Dusi
w moje rejony nic nie trafia ciekawego i wymarzonego... zwykle w sklepach nie ma żadnych albo są takie najzwyklejsze. te z mazami bardzo mi się podobają i chciałabym takiego. bardzo długo już czekam. wystawa dopiero w kwietniu, już nie umiem się doczekać. potem może pojadę na wystawę kwiatów, zwykle są w maju. jeżdżę co roku, więc i teraz chcę, chociaż są tam przede wszystkim rośliny podwórkowe i domowe (które mnie kiedyś interesowały), ale widywałam storczyki, zwłaszcza na ostatniej dużo było i były te cuda z mazami, ale niestety nie mogłam kupić 2.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko zdecydowałam się i dzisiaj przesadziłam swoje storczyki ( szt.2 :lol: ). Nie wiem czy to był dobry pomysł... Podłoże, które kupiłam wygląda trochę inaczej niż to co było w doniczkach. Jest takie bardziej ziemiste. Kupiłam też odżywkę w żelu do storczyków. Może coś z tego będzie... Jeśli ten falek zakwitnie, to obiecuję, że kupie następne. Teraz jest ich ogromny wybór w marketach przed Dniem Kobiet i w przyzwoitych cenach, ale ja tylko chodzę i oglądam :lol: - na razie. Niektóre z nich są naprawdę śliczne. Na przykład bardzo mi się podobają te żółtozielone.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś ja też uwielbiam żółto-zielone storczyki :D A co do przesadzenia Twoich, trudno mi powiedzieć, ponieważ nie widziałam podłoża, ale jeśli jest ziemiste, to moim zdaniem nie najlepiej wróży :( Morze przebierz je wybierając tylko większe kawałki, i w nie posadź storczyki, a ziemię po protu wyrzuć. Storczyki lepiej rosną jak mają luźniejsze, przewiewne podłoże.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie! Z tego co piszesz wynika jeden wniosek - powinnam kupić inne podłoże ( innego producenta :evil: ) i jeszcze raz je przesadzić :!: Wtedy może będzie jakaś szansa na kwiaty :roll:
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

AGNESS pisze:Oto obiecane zdjęcia moich drugich bliźniaków :D To właśnie te, które zmieniły kolor przy drugim kwitnieniu

Obrazek Obrazek :D
Agniszko po raz kolejny będę się zachwycać!
Same piękne okazy.
Bliźniaczki mają świetny kolorek i bardzo mi sie podobają a takiego z mazami udało mi sie kupić i bardzo się z niego cieszę.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takiego z mazami udało mi się kupić i bardzo się z niego cieszę.
mi się niestety nie udało. tak długo już czekam i nic. a on jest taki piękny.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Storczykowa jak będziesz siedziała w domu i marudziła to storczyki same do Ciebie nie przyjdą niestety :) Trzeba się ruszyć z domu w kierunku kwiaciarni, marketów itp. i oglądać, wtedy coś się spełni z Twoich marzeń ;:113
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

orange30 pisze:Storczykowa jak będziesz siedziała w domu i marudziła to storczyki same do Ciebie nie przyjdą niestety :) Trzeba się ruszyć z domu w kierunku kwiaciarni, marketów itp. i oglądać, wtedy coś się spełni z Twoich marzeń ;:113
gdyby sklepy były bliżej, to mogłabym się wybrać. są daleko, więc jestem tam rzadko. w kwietniu będzie wystawa, ale do kwietnia jeszcze bardzo daleko.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, może jednak uda ci się wybrać grubsze kawałki, ja najlepiej lubię podłoże z orchidsklepiku, ale niestety przesyłka jest droga, i nie opłaca się zamawiać jednej paczki, najlepiej z kimś, ale niestety trudno znaleźc osobę zainteresowaną .Izuś, a że Ci zakwitną to jestem po prostu pewna :D

Elu bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje storczyki :D Super, że kupiłaś sobie storczyka z różowymi mazami, one są naprawdę prześliczne i jak już się zorientowałam bardzo żywotne, długo i obficie kwitna i pięknie się rozgałęziają :D

Dusiu jestem pewna, że w końcu go trafisz :D , ale tak jak mówi Halinka musisz się za nim porozglądać, poszukać, a na pewno go znajdziesz :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu jestem pewna, że w końcu go trafisz , ale tak jak mówi Halinka musisz się za nim porozglądać, poszukać, a na pewno go znajdziesz
szukam go za każdym razem, gdy jestem w jakimś sklepie, ale nigdy nie umiem na niego trafić.
gracia
100p
100p
Od: 23 sty 2009, o 14:12

Post »

Witam, te storczyki są przepiękne. Twoja kolekcja jest bardzo ciekawa.
Pozdrawiam Grażyna

Działka - pasja Graci
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”