Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a to kilka fotek galanterii ogrodowej .Oj wybrałabym małe co nie co do swojego ogrodu:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
W internecie nie znalazłam tego typu galerii , która byłaby blisko mnie a szkoda bo z roku na rok próbowałabym zgromadzić kilka i wstawić w odpowiednie miejsca w ogrodzie :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj.pobiegalem troche po twojej stronce.NO>NO,zapowiada sie niezle.z wlasnego doswiadczenia ze w pierwszej wersji mojego ogrodu sadzilem iglaki zbyt gesto,co po paru latach zmuszalo mnie do przesadzania poniewaz stykajace sie za mocno krzewy przesychaly w tych styka z soba,ale jedne zostawilem zageszczone co po paru latach stworzylo pewna ekspozycje.wierzby wszystkie tne wczesna wiosna i w lipcu bez problemu,zagescily sie i wg.mnie sa ladniejsze
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Ależ piękne te rzeczy, gdzie można je dostać Iwonko?
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Iwono , ogród pięny :P :D , bardzo zadbany :P . Zobacz tutaj :
http://www.Ban-na-adres-www/?jezyk=pl&dzial=produkty
I tutaj :
http://www.Ban-na-adres-www/?jezyk=pl&dzial=d ... &region=mp

Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Daisy pisze:Ależ piękne te rzeczy, gdzie można je dostać Iwonko?
Witaj Ewuniu te piękności znalazłam w google pod hasłem " galanteria ogrodowa"
A tulipanka poniźej podała dwa linki .
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

tadeo pisze:Witaj.pobiegalem troche po twojej stronce.NO>NO,zapowiada się niezle.z wlasnego doswiadczenia ze w pierwszej wersji mojego ogrodu sadzilem iglaki zbyt gesto,co po paru latach zmuszalo mnie do przesadzania poniewaz stykajace się za mocno krzewy przesychaly w tych styka z soba,ale jedne zostawilem zageszczone co po paru latach stworzylo pewna ekspozycje.wierzby wszystkie tne wczesna wiosna i w lipcu bez problemu,zagescily się i wg.mnie sa ladniejsze

Witaj Tadeo miło że zaglądnołeś do mojego jakże skronego ogrodu :) Ja tuje sadziłam co 80 cm tak między sobą jak i od ogrodzenia.
Tuje mają już ok 6 lat i nie są jeszcze najpiękniejsze bo kupiliśmy je bardzo biedniutkie. Byliśmy w trakcie budowy i nie stać nas było na piękne okazy. Pamiętam nawet jak mój kuzyn podczas wizyty tuż przed przeprowadzką zapytał nas żartobliwie czy jakieś psy nam te drzewka obskubały :))
A tak to wyglądało ok. 5 lat temu

Obrazek

Obrazek
hehehe jakie drzwi wejściowe :)

Tak - właśnie tak marnie wygladały, chociaż sprzedawca zapewniał że będą ładne. Zastanawiałam sie czy w ogóle coś z nich będzie ale na dzień dzisiejszy chyba nie wyglądają najgorzej :)Może to dzięki mocnemu nawozeniu?

a tak wyglądała pólnocna część ogrodu ( ogród za domem obecnie w budowie)
Obrazek
Co do twojego ogrodu ( jest jeszcze tez kilka na forum ) na które patrzę i z zazdrości pękam ( choć z natury zazdrosna nie jestem )W sezonie siedzac w pracy często bywa że myślami jestem w ogrodzie i pielęgnuje go. Czasem mam tyle planów prac, ale jak wracam o 17 nie jestem wstanie wszystkiego wykonać. Najpierw dom i dzieci a potem prawie w biegu wpadam do ogrodu i działam. W tym roku mam sporo planów czy mi się uda ? chyba bujam w obłokach ale może.....
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

U mnie nadal wiosny specjalnie nie widać :(.Niby cieplej ale ciągle plucha i błoto. Wiec pracy w ogrodzie nie mam co rozpoczynać bo nic dobrego z tego by nie było.Ale posieję już pierwsze siewki i będę czekać na efekt ;)
Umówiłam się też ze znajomym na przywóz kostki granitowej i żwiru .tylko mam się jeszcze zastanowić jaki to ma być żwir .Chciałabym średnio drobny taki żółtawy albo biało szary ?
Może wy wiecie jaki powinnam zastosować do wysypania pod krzewy ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

U mnie nadal chłodno , ponuro i bardzo mokro.Ciągle wiosny wiosny nie widać .
Umówiłam się wczoraj ze znajomym na przywóz kostki granitowej i żwiru,tylko nie wiem jaki ten żwir .Jak myślicie ? szary , żółty ? a może otoczek ? Nie wiem jak stoją cenowo i nie bardzo potrafię się zdecydować
1. Obrazek
2. Obrazek
3.Obrazek
4. Obrazek
5. Obrazek
Jak myślicie ? Na który powinnam się zdecydować ? albo po prostu napiszcie jakie zastosowaliście wy :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

I jeszcze jedno pytanie na dzisiaj :) Zastanawiam się czy kokoryczka którą macie w swoich ogrodach to to samo co leśna konwalia ? ta ogromna taka ? czy to te same rośliny ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Iwonko :)
Ja dobrałabym kamyczki do kolorystyki wykończenia domu. Jeśli masz zimne kolory to lepiej szary, jeśli ciepłe to żółte. Numer 2 i 3 wydaje mi się pasują dobrze do wszystkich kolorów :)

Na kokoryczce się nie znam, nie pomogę :wink:
U mnie też pada, zimno i ponuro :(
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Mnie sie podobają te na drugiej fotce ale nie potrafię powiedzieć dlaczego:)
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ewunia , roslynn dziękuję za podpowiedź ja tez właśnie myślałam o tym z drugiej fotki :)

Wczoraj dostałam paczkę z cebulkami .Zakupiłam między innymi trzy tawułki ale nie wiem co robić bo puszczają pędy a kłącze jest takie ze nie wiem gdzie jest dół gdzie góra :( powinnam chyba wsadzić do doniczek ale szczerze powiem ze nie wiem jak :( A może czekać do wiosny ? tylko hmmm wyjęłam je z woreczka i co zraszać je ?
powiedzcie jak powinnam postąpić?
a to zakupione roślinki

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

No... jeszcze w planach zakupowych róże , azalie, rododendrony kilka krzewów Oooo.. rety czy dam radę w tym roku to wszystko ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

dzisiaj mnie wzięło na róże angielskie a to co znalazłam po drodze
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mogłabym tu godzinami spacerować :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko piękne zakupy ,Agapanty mam już trzeci rok w zeszłym roku mi pięknie kwitły .Bardzo mnie to cieszy bo je uwielbiam .Kale tez mam od lat i co roku ładnie mi kwitną
Tawułki też pięknie kwitną .Niech już w końcu przyjdzie wiosna a później lato ,żeby te wszystkie piękności nam zakwitły .
Genia
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Iwonko, Apaganta tez kupiłam. I te różową roślinkę przedostatnią tez, nie pamiętam jej nazwy.........
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”