Mój ogródek - chatte /cz.5/
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuś widzę, ze u Ciebie już spore połacie bez sniegu
i kwiaciorki wychylają noski, jak nadal w takim tempie będzie szło, to zaraz pojawią się pierwsze wiosenne kwiaty
U mnie już prawie bez śniegu, jeszcze tylko niewielkie plamy się ostały miejscami
Ale bardzo zimno, wietrzysko paskudne
kwiatki nie chcą wyłazic 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hanuś, mówiąc "do zera" miałam na mysli, ze wszystko oprócz polskiego programisty
No, "taka głupia to ja już nie jestem, może głupia, ale taka to już nie" ;)
Agness, obliczyłam sobie ;) ze za jakieś 2-3 dni snieg powinien zniknąć. To jednak jeszcze nie znaczy, ze mogę już zacząć coś robić, bo ziemia jeszcze za mokra. Błoto po prostu
No i zimno ...
Lucy, te "cósie" wyłażące z ziemi zwiastują, ze juz blisko prawdziwa wiosna, dlatego tak nas cieszą
Ewumiu, Haniu, myslę, ze jakiekolwiek działania w ogródku, nawet jeszcze w sniegu, dają nam takie poczucie, ze przybliżają nas do tych prawdziwych prac wiosennych
Mnie tylko zimno trochę powstrzymuje ... Poza tym musze zacząć od prac "okołoogrodowych" ...
Jadziu, strach chodzić, póki wszystko z ziemi nie wyjdzie, a co dopiero, jak jeszcze snieg większość przykrywa
Nie wiem, czy to opuchlak żre rododendron, ale tak przypuszczam. To nie jest ten złamany. On też miał złamaną gałązkę, ale 3 (chyba?) lata temu, pod ciężarem śniegu.

No, "taka głupia to ja już nie jestem, może głupia, ale taka to już nie" ;)

Agness, obliczyłam sobie ;) ze za jakieś 2-3 dni snieg powinien zniknąć. To jednak jeszcze nie znaczy, ze mogę już zacząć coś robić, bo ziemia jeszcze za mokra. Błoto po prostu

Lucy, te "cósie" wyłażące z ziemi zwiastują, ze juz blisko prawdziwa wiosna, dlatego tak nas cieszą

Ewumiu, Haniu, myslę, ze jakiekolwiek działania w ogródku, nawet jeszcze w sniegu, dają nam takie poczucie, ze przybliżają nas do tych prawdziwych prac wiosennych

Jadziu, strach chodzić, póki wszystko z ziemi nie wyjdzie, a co dopiero, jak jeszcze snieg większość przykrywa

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś u mnie tak samo jak u Ciebie. Tylko płachty śniegowe tu i tam leżą. Reszta wytajana ale mokro, że nie można wejść jeszcze. Nawet spod chodnika bańki wodne lecą.
Ale jest nadzieja, że śniegowa woda szybko wsiąknie i ......zaczynamy prace ogrodowe

Ale jest nadzieja, że śniegowa woda szybko wsiąknie i ......zaczynamy prace ogrodowe

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Raczej nie
u nas śniegu już nie ma
za to jest błoto, jak wszędzie, gdzie białe poszło się bujać - a teraz jeszcze Pogodynki TV zwiastują deszcze, a kysz
A jak chce się "spotkać" opuchlaka, to nocą Dziewczynki, a nie za dnia
Poza tym teraz, to może być kłopot, bo żuczków nie widać, a pędraki przy korzonkach...

A jak chce się "spotkać" opuchlaka, to nocą Dziewczynki, a nie za dnia