Ranczo Nokły cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadeuszu jak zwykle przepiękne zdjęcia wspaniałej działki i przepięknych kwiatów. Masz przepiękną wielką szklarnie, moja jest o wiele mniejsza, i widzę już pierwsze zwiastuny wiosny- super :D
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IDO- dziękuję za odwiedziny, na pytania odpowiadam w oparciu o swoje doświadczenia, dzisiaj można być mądrym , bo w internecie wszystko można wyczytać, jeżeli się tylko szuka . Pierwsze prace w ogrodach zaczynałem w 1979 roku,na budownictwie też się znam bo wiele lat przepracowałem na budowach, i niejeden dom jednorodzinny postawiłem, wykształcenie mam wielokierunkowe i w niejednym zawodzie zdobywałem doświadczenie.

ZYTO- dziękuję za odwiedziny, ta piękność w bordowym kolorze to roślina jednoroczna tujałka, często się sama wysiewa i kwiaty ma w wielu odcieniach.

ELŻBIETO- dziękuję za odwiedziny, oglądałem Twój iglak przy domu i niewiele Ci mogę poradzić, szkoda go ciąć bo pięknie się rozrósł. Co do naruszenia fundamentów domu przez korzenie, to byłbym spokojny, Twój dom nie jest starym domem, od 20-30 lat już budując domy robi się solidne fundamenty, ze stalowym zbrojeniem i betonem, mam nadzieję że i Twój dom ma takie fundamenty( a nie zwykłą podmurówkę) i nic mu ze strony korzeni sosny nie grozi . Z kretami ,to już poważniejsza sprawa, u siebie po zimie zauważyłem że moje krety naruszyły linie demarkacyjną , zostawiły mi na podwyższeniu ,przy pasie zieleni od zachodu sporo kretowisk. Uważam że można ograniczać działalność kretów na trawniku, przy pomocy pułapek, z tym że jest to praca żmudna, systematyczna, dokładna , a nawet precyzyjna. Ja po kilku latach stosowania pułapek plastikowych mam bardzo dobrą skuteczność , rzadko któremu kretowi uda się ominąć założoną pułapkę.

ALU- dziękuję za odwiedziny, u mnie na działce jeszcze na całej powierzchni śnieg, jedynie kwitnie, wcześniej odkryty ze śniegu jedyny przybiśnieg, pozostałe śpią jeszcze pod śniegiem.

AGNIESZKO- dziękuję za odwiedziny,kończą mi się zdjęcia robione na działce w 2007 roku, mam jeszcze trochę niepokazywanych na Forum zdjęć z 2008 roku,i mam nadzieję że już niedługo i u nas ruszą roślinki ze wzrostem. Nasza szklarnia jest wysoka, przy bokach ma wysokość 2.40 cm, a w szczycie jeszcze metr wyżej, uprawiam w niej wysokie pomidory i nie muszę się martwić że liście pomidora dotykają folii w dachu.

Dzisiaj chciałem pokazać "artystyczne" zdjęcia moich roślin przygotowanych przez moją synową w 2008 roku.

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A te białe kwiatki - co to jest ?
Są prześliczne :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadeuszu przepiękne portrety kwiatów, no bo oczywiście modele cudowni :D Wyrazy uznania dla synowej :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witaj tadeuszu, no dałes czadu, pięknie!

co do białych kwiatów to chyba śniedek piękne ale wszędzie ich pełno jak sie nie przypilnuje.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Tadeuszu, cudne te Twoje zdjęcia !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Witaj Tadeuszu. Piękne te zdjęcia. :D
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeuszu ale się napatrzyłam na Twoje śliczne zdjęcia ;:113
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Tadeusz....łał, łał, łał... - Proś Monikę aby wszystkie zdjęcia tak artystycznie Ci obrobiła.
Ja próbowałam u Ani - Raczek poszaleć, ale nic mi z tego nie wyszło .
Program ściągnęłam - pobłądziłam w nim i dałam sobie zarazie spokój.
PATI
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 11 cze 2008, o 13:59

Post »

Tadeuszu, jakie rośliny posadziłeś w "nogach" clematisów? Ze zdjęć widać, że skutecznie chronią powojniki.
Pozdrawiam, Patrycja
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

MARIOLU- dziękuję za odwiedziny, te białe kwiaty, to ja zauważyła TARA , to śniadek, jest ich bardzo dużo, przez 10 lat namnożyło się ich już dużo.

AGNIESZKO- dziękuję za odwiedziny, przekaże Twoje uznanie synowej.

TARO, HALINO, GRAŻYNO, JOLU - dziękuję za odwiedziny,cieszę się że spodobały Wam się zdjęcia mojej synowej.

ZYTO- dziękuję za odwiedziny, Ty nie próbuj obróbki zdjęć, tylko, tak jak ja, wykorzystaj do tego swoją "przyszłą synową"

PATRYCJO- dziękuję za odwiedziny, jak już pisałem , powojniki lubią jak mają cień na wysokości ziemi gdzie rosną korzenie , na moim zdjęciu widać posadzony berberys odmiany niskiej, nie wiem jak nazywa się ta odmiana, wysokość tego berberysu nie przekracza 0.5 metra.

A teraz zgodnie z sugestią IDY pokazuję moje pomidorki i paprykę , 9 dni po przepikowaniu do wielodoniczek i pojedynczych doniczek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Tadeuszu, ale piękne te roślinki! Aż się oczy radują. :D
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28

Post »

Witaj imienniku. Przejrzalem co nieco i stwierdzam ze chyba masz duza powierzchnie ogrodu,niestety moj to tylko 20ar.i niestety w miescie.widze ze sniegu jeszcze sporo.Moj ogrod to efekt pracy mojej zony Ewy,ja tylko jestem od ciezkiej roboty,no i pracuje .Zona od rana na ogrodzie tyra,ale ja to rowniez uwielbiam.Wpadaj czesciej.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Tadeuszu, nooo masz rękę do sadzonek ... pięknie rosną !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
x-d-a

Post »

Witaj, Tadeuszu :!:
Piękne te portrety kwiatów, autorstwa Twojej synowej.

Moje powojniki podsadziłam kocimiętką. Ładnie wygląda i ocienia "nogi" powojnika.

Pozdrawiam i życzę miłej soboty
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”