Ależ Ci zazdraszczammaria5 pisze:Moniko u mnie też dzisiaj było ciepło i noce też bez minusowych temperatur więc jutro ruszam do ogrodu na razie tylko kopanie i kopanie.![]()
Aguś, moje też wszystkie w torfie, ale nie mam czasu wkopac do doniczek - licze na szybką wiosnę i wkopanie do gruntuAGNESS pisze:Moniś fajne roślinki, mam nadzieję, że wszystko ok, tak jak zamówioneMi dziś też przyszła przesyłka z allegro, jutro będę wysadzać kłącza w doniczki, bo u mnie wszystko w torebeczkach z torfem.
W sumie różne - mam łącznie z tymi, które rosną na działce Bowl of Beauty, Sorbet, Duchess De Nemours, Mad.Calot, Wit Soulange, Katherine Fonteyn, Charles White, Ewelina, Shirley Temple, Dr.Alex Fleming, Monse J.Elie, Edulis Superba, Sarah Bernhard, Festiva Maxima i jeszcze mam około 10 szt. bez nazwy kupionych na placu targowym "od chłopa"maria5 pisze:Jakie piwonie kupiłaś , też już już miałam kupić ale jeszcze dałam na wstrzymanie.
Też sięzastanawiałam gdzie ona posadzi...hanka55 pisze:Moniś, aż tyle odmian piwonii?![]()
To Ty jesteś Xiężną Peoniową !
Gdzie Ty to mieścisz, przecież to są duże, ekspansywne byliny...
Ale faktycznie, masz przepiękne odmiany! :P
Mnaiam, mniam, tylko pozazdrościć.