Hoje Oli + zielone
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aleeeeeeeee dłuuuuuugachna
Super Olu. Moja jakoś jest mało fotogeniczna. Nie mogę ją za nic dobrze uchwycić. Za chuda, czy jak 
Jak robisz sadzonki, olu. Możesz mi zdradzić swoją tajemnicę?

Jak robisz sadzonki, olu. Możesz mi zdradzić swoją tajemnicę?
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976
Kurcze. Zadałam to pytanie bo niestety mi ukorzenienie w wodzie nie wyszło.FIGA pisze:Ja większość hoi ukorzeniam w ziemi > maczając wcześniej końcówkę w ukorzeniaczuale ta lubi więcej wody to może lepiej ukorzeni się w wodzie
![]()
Sama nie ukorzeniałam tej , ale myślę że też bym ją trochę pomoczyła :P

- kati-1976
Spróbuję z tymi powietrznymi odkładami. Dziękuję Kasiu. 

Hoja Carnosa Variegata bardzo ładna
A jeżeli się tak znasz na hojkach... to może mi pomożesz.
Otóż z pół roku temu z jednego liścia hoji zrobiłem małą roślinkę ale w połowie jesieni główny liść (ten z którego cała roślina wyrosła) uschnął, a cała roślina przestała rosnąć. Czy jest to spowodowane zimą ?? czy czymś innym.
P.S
Od jakiegoś czasu jak jest słońce to wystawiam ją na parapet. A ogólnie podlewam trochę mniej niż w lato.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

A jeżeli się tak znasz na hojkach... to może mi pomożesz.
Otóż z pół roku temu z jednego liścia hoji zrobiłem małą roślinkę ale w połowie jesieni główny liść (ten z którego cała roślina wyrosła) uschnął, a cała roślina przestała rosnąć. Czy jest to spowodowane zimą ?? czy czymś innym.
P.S
Od jakiegoś czasu jak jest słońce to wystawiam ją na parapet. A ogólnie podlewam trochę mniej niż w lato.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moze ten listek odpadl ze starosci? Pisalas ze wystawiasz na parapet gdy jest słonce,ale czy na zewnatrz czy wewnatrz? jeśli na zewnatrz to mogl zmarznac a jeśli wewnatrz to moze dlatego ze roslinka nie jest przyzwyczajona do bezposredniego słonca. jeśli mozesz to wstaw zdjecie Twojej roslinki zobaczymy dokladnie co jest tego przyczyna. A tym ze nie rosnie sie nie martw pewnie ruszy wiosna. Ten fiolek jest biały pełny a jego listki rosły w roslinie matecznej tak jakos w gore