Walka z rokitnikiem

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
Awatar użytkownika
terka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 lis 2006, o 13:21

Post »

Witaj Lila!
Gif jest śliczny!!! ;:215
Zakątek jest faktycznie uroczy, takie zielone wzgórze, ale trudny do uprawy. Ziemia gliniasta, wymagająca rekultywacji, co robię sukcesywnie, odcinkami, gdyż na całość odrazu nie mogę sobie pozwolić. Wieczorem spróbuję zadziałać by pokazać trochę działki. Chętnie obejżę Twoją, jeśli możesz pokazać jakieś foto. Pozdrowienia.;:40
Awatar użytkownika
terka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Witaj Iza!;:3
Bardzo dziękuję za poradę, jak się zabrać do kwestii przesyłania zdjęć. Wieczorem będę sobie łamała w tym temacie głowę. Jak tylko się uporam, to zaraz wyślę jakieś zdjęcia. Teren na którym znajduje się moja działka rzeczywiście jest piękny, ale bardzo trudny do uprawy. Jak już pisałam, muszę robić tarasy, aby rośliny lepiej rosły. Poza tym,mieszkam ok. 90 km. od działki. Mam tam letni domek. Spędzam tam urlopy oraz wekendy (oprócz późnej jesieni i zimy), dlatego daleko na działce od doskanałości. Rośliny kwitnące nie wiadomo skąd pojawiają się, szczególnie : rumianek. mak i chaber, ale też nie brakuje mlecza, skrzypu, pokrzywy oraz perzu, tak jak wszędzie na działkach one rosną najlepiej, jeśli się im na to pozwoli!
Serdeczne pozdrowienia ;:97
Awatar użytkownika
terka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

ps. do Izy!
Pokaż mi swoją działkę, jeśli możesz!!!
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Terka wejdź do działu "Mój piękny ogród" tam znajdziesz ogrody większości forumowiczów.
Pozdrawiam Lila. ;:79
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja sobie przywiozłam znad morza sadzonkę rokitnika, rośnie, jakby chciał a nie mógł. No to po takich tekstach go wyrzucę, a nuż się zmobilizuje i ruszy do ataku na mój trawnik?
Waleria
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”