Moja działka - Monika76
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
wiewiórkom Monika powinna dać jeszcze spokój i do snu ukolysać - w końcu zima jeszcze :P a nie rozbudzać apetyt :P (żartuję oczywiście ) a chodza wokół Moniki jak tresowane - jeszcze trochę to u Moniki na działce zamieszkają 

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniu. Czemu ja dotąd nie trafiłam do Twojego ogrodu? Taki piękny. Tyle w nim rzadkich roślin jak w ogrodzie botanicznym. Ale bardzo dobrze, będzie skąd łopatkować.
Widzę, że tak jak ja uczysz się robić zdjęcia nowym nabytkiem. A fotki zwierzaków piękne. Natomiast kradzieże widzę tak jak wszędzie w ogródkach ROD-wskich. Ode mnie już wszystko ze złomu co było do wyniesienia zostało zabrane. Natomiast kwiaty podejrzewam, że kradną jednak działkowcy. I o to najbardziej się zawsze złoszczę. Bo u siebie nie sadzi bo szkoda pieniędzy, a do innych idzie jak po własne. Ale liczmy, że jakoś to przeżyjemy i od wiosny będziemy znów sadzić, siać i cieszyć naszymi działeczkami.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Monika76
- Od: 10 wrz 2007, o 17:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ado, lepiej późno niż wcale
Cieszę się bardzo z Twoich odwiedzin. Właśnie dlatego, że mnie w ub. roku okradali postanowiłam, że w tym będę kupować naprawdę niewiele. Prawdopodobnie z bylin i cebulowych pójdę w krzaki
W zeszłym tyg. kiedy byłam na działce to zauważyłam, że próbowali włamać się do altanki.
Ręce mi opadły, złość ogarnęła
. W najbliższych dniach muszę pójść i zabrać z altany pompę i narzędzia. Może zdążę...

Cieszę się bardzo z Twoich odwiedzin. Właśnie dlatego, że mnie w ub. roku okradali postanowiłam, że w tym będę kupować naprawdę niewiele. Prawdopodobnie z bylin i cebulowych pójdę w krzaki

W zeszłym tyg. kiedy byłam na działce to zauważyłam, że próbowali włamać się do altanki.
Ręce mi opadły, złość ogarnęła

- ada.kj
Ja swojej altanki wcale nie zamykam. Nic takiego w niej nie trzymam poza narzędziami typu grabie, haczki, szpadel, widły, wąż do wody, plastikowe foteliki, szafki. Wszystkie inne rzeczy mam na zimę powywożone lub pochowane. Próbowałam zamykać to mi trzy razy skoble i kłódki powyłamywano. W tej chwili drzwi do domku są podparte kołkiem. Ci którzy zostawiają domki pozamykane zawsze mają zniszczenia, a w ubiegłym roku zimą 6 altanek spalono. A tak mam spokój. Jak ktoś przyjdzie i zajrzy to widzi, że już nie ma czego kraść. Miałam stare szafki kuchenne, które były wykończone listwą aluminiową, to nawet to odłamano. A takie rzeczy jak pompy to jednak na pewno trzeba na zimę zabierać, bo to jest łakomy kąsek.
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
u nas na działkach ponoć skutecznym sposobem na włamania jest bałagan w altankach i porozrzucane rzeczy - i to wszystko musi być widać przez okienko - wyedy takie altanki omijają - bo jak wszystko jest poukładanie to wtedy bardziej są ciekawi zawartości - wiec jak mnie nie ma to zostawiam bałagan w altance - porozwalane ubrania reklamówki - by nic cenniejszego nie było na wierzchu - na razie działa - jak długo ??? zobaczymy 

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Kradzieże na działkach ROD są zmorą w każdym zakątku kraju. Faktem jednak jest,że im bardziej pozamykana altana tym większym jest wyzwaniem dla złodziei. Mój sąsiad ma podobną teorię jak Karol. Mówi,że odkąd ma bałagan w altance ( tylko On wie gdzie co znaleźć) skończyły się włamania i kradzieże.
Moniko - a czego chcesz się jeszcze uczyć? Przecież te zdjęcia są rewelacyjne!
Moniko - a czego chcesz się jeszcze uczyć? Przecież te zdjęcia są rewelacyjne!
Witaj Moniko!
To już wiem, gdzie przepadłaś i nie dajesz znaku życia, jak możesz tak zaniedbywać starą znajomą?
Doskonale Ciebie rozumiem, co tam znajomi jak się ma aparat i tyle piękna do ujęcia.
Moje gratulacje świetne fotki, a o modelach to nie wspomnę.
Trenuj, trenuj wiem jak to wciąga.
Pozdrawiam.
To już wiem, gdzie przepadłaś i nie dajesz znaku życia, jak możesz tak zaniedbywać starą znajomą?

Doskonale Ciebie rozumiem, co tam znajomi jak się ma aparat i tyle piękna do ujęcia.
Moje gratulacje świetne fotki, a o modelach to nie wspomnę.

Trenuj, trenuj wiem jak to wciąga.
Pozdrawiam.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50

Przybywam z rewizytą, a Gospodyni brak

Moniczko, obejrzałam wspaniałe fotki kaczek, kaczorów i wiewiór ... tych ostatnich zazdroszczę, bo jeszcze nigdy w życiu nie miałam okazji uwiecznić ich aparatem

Nie ukrywam, że baaardzo chętnie zobaczyłabym też co piszczy na Twoim ogrodzie ... nie daj się prosić i pochwal się startującą, wrocławską wiosną

Cieplutko pozdrawiam

- ada.kj
Moniczko. Co się dzieje, że się nie odzywasz. Czyżbyś zapomniała o nas. Chyba nie dopadło Cię choróbsko.
- Monika76
- Od: 10 wrz 2007, o 17:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko, Aniu, Ado witajcie dziewczyny
Zachęcona Waszymi ( i nie tylko ) zdjęciami, poszłam dzisiaj na działkę zobaczyć co piszczy
Cebulowych kiełków od ostatniej wizyty jest dużo więcej - co oczywiście bardzo cieszy.
Jeszcze tylko więcej słońca i będziemy na dobre cieszyć się zielenią i kolorami
Oto dzisiejsze zdjęcia z działki.
Epimedium

Żurawka posadzona jesienią ładnie przezimowała

Gęsiówka macedońska.

Zachęcona Waszymi ( i nie tylko ) zdjęciami, poszłam dzisiaj na działkę zobaczyć co piszczy

Cebulowych kiełków od ostatniej wizyty jest dużo więcej - co oczywiście bardzo cieszy.
Jeszcze tylko więcej słońca i będziemy na dobre cieszyć się zielenią i kolorami

Oto dzisiejsze zdjęcia z działki.
Epimedium

Żurawka posadzona jesienią ładnie przezimowała

Gęsiówka macedońska.