Królestwo Aniusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 00:13

Post »

Kochana Wiolu ja również oszalałam na punkcie liliowców i na cebulach zamówiłam 25 sztuk-tylko czekać jak przyjdą i sadzić a potem podziwiać ich piękno. Zamówiłam tam też sporo host oraz całkiem oryginalne irysy. Suma wyszła nie mała ale co tam- w końcu coś od życia i nam się należy. A w liliowcach się zakochałam i też wszędzie gdzie je zobaczę to kupuję.
Pozdrawiam! Aniusia
-marzenia są po to by je urzeczywistniać-
Moje królestwo
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, pierwsza moja wizyta w cebulach zakończyła się sumą prawie 500 zł.
Niestety nie zamówiłam wszystkiego co chciałam :cry: Zrobiłam ostrą selekcję i zeszłam do 200 :?

No, ale 25 liliowców i jeszcze irysy i hosty to ogromne zakupy. Pobiłaś chyba wszystkich :lol:
Czekam z niecierpliwością razem z Tobą na paczkę.
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Ech tam pobiłam. Jak oglądam różne ogródki i czytam kto i co kupił, to stwierdzam, że moje zakupy są na razie niczym. Ale mimo sporych kosztów i tak nie zamierzam poprzestać na tym. Mam wielką ochotę kupowania i robienia sobie wielkiej radości. Obawiam się tylko czy te wszystkie cebule, kłącza i siewy spełnią moje oczekiwania i będą rosły tak jak należy i tak jak były opisane. Forumków chyba nikt nie jest w stanie powstrzymać przed zakupem kolejnej roślinki mimo, że już nie ma miejsca w ogrodzie na jej wsadzenie-taka już nasza natura.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Byłam wczoraj na małych zakupach i oczywiście nie obyło się bez drobnostek do ogrodu

Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękne róże kupiłaś ,na pniu to moje marzenie ,jak na razie nie mam żadnej .
Na ostatnim zdjęciu ,chyba żylistek .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Piękne zakupy :D Zdradzisz gdzie i po ile :?:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Czyżbyś odwiedziła Lidl? :D
Piękne róże i żylistek, gratuluję udanych zakupów.
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Witajcie Dziewczyny. Oczywiście już Wam zdradzam gdzie uczyniłam ostatnie zakupy- róża na pniu za 14.99 z tym , że pień jest 40-50cm; róża rabatowa 6.99 i różowy żylistek 6.99 a wszystko kupiłam w Tesco
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

A czy ktoś z Was kochani wybiera się jutro lub w niedzielę na targi ogrodnicze GARDENIA w Poznaniu?
Może być ciekawie!
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

[quote="aniusiatr"]A że jestem od kilku dni chora i dochodzę do siebie w domku dzisiaj miałam okazję przez cały dzień obserwować pracę strażaków, którzy naprzeciwko mojego domu ścinali olbrzymie topole.
Obrazek
Chyba zaraz skopiuję te fotki jak właścicielka pozwoli i zaniosę w poniedziałek pani z gminy ;:1

Od września nie mogę się doprosić ekipy do wycięcia starej lipy przy linii energetycznej. Od dawna jest decyzja ze starostwa o jej wycięciu, a pani ostatnio przysłała na odczepnego 2 pilarzy , którzy oczywiście popatrzyli i pojechali... bo co mogli zrobić... Jak obejrzy sobie fotki to może ją olśni... ;:214
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Cześć Aguskac.
Oczywiście, że możesz skorzystać z moich zdjęć jeśli tylko w czymś pomogą. Ale wydaje mi się, że jak pani taka uparta to nawet ta podpowiedź do niczego nie doprowadzi.
Mimo problemów życzę udanej wycinki i sukcesów w załatwieniu wszystkiego do końca.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Byłam wczoraj na Gardenii w Poznaniu i zawiodłam się bardzo. Mimo to, że było kolorowo i nawet udało mi się pstryknąć kilka zdjęć to nie było w sumie nic ciekawego. Więcej było stoisk z jedzeniem niż ogrodniczych. Ale zobaczcie chociaż to co udało mi się pstryknąć.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Temperatura może jeszcze nie jest najwyższa ale słoneczko miło przyświeca przez ostatnie dni i aż chce się wyć z radości, że już nie długo wiosna.
Oczywiście wczorajszy i dzisiejszy dzień musiałam poświęcić na prace w ogrodzie. Kolejny spory kawał trawnika został usunięty - no cóż wielkie zamówienie na cebulach już niedługo będzie zrealizowane więc należy gdzieś to wszystko posadzić. Na razie tak wygląda część naszej ogromnej pracy
Obrazek

Dzisiejsze promyki słonka sprawiły, że i iglaczki obrały bardziej przyjazne kolorki
Obrazek Obrazek Obrazek

A i wiosna chyba już do mnie zawitała pierwszymi zwiastunami
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
szafir44
500p
500p
Od: 28 paź 2008, o 19:21

Post »

Aniu widzę że nadal robisz zakupy i to dużo i ładne w ogródku masz już wiosnę
to fajnie bo to znaczy że zbliża się huurraa
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Zakupy już dawno zrobione, teraz tylko czekać jak nadejdzie wielgachna paczka i do roboty. Ogród pomału przygotowuje się do przyjęcia nowych mieszkańców ale to nie koniec moich pomysłów i zamiarów. Pewnie jeszcze sporo wydarzy się w moim ogrodzie tego roku. Na razie są przygotowania do budowy garażu łącznie z domkiem ogrodnika więc spora część ogrodu będzie troszkę zrujnowana i zagracona poprzez budowę. Ale mam nadzieję, że to nie będzie trwało wieczność i do końca sezonu uporamy się i ztym problemem.
A co do zakupów - bardzo ciężko przejść w jakimkolwiek sklepie obok różnistych propozycji. Mimo, że dużo już kupiłam to i tak ciągle coś kusi. Zbankrutuję przez tą swoją miłość do ogrodu.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”