Ogród Ewy F

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewa, co podsypałaś tej magnolii,że zakwitła jak opętana:)? Jaka to odmiana, Aleksandrina?
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No rewelacyjna magnolia.
Dzisiaj tak obserwowałem pączki na magnoliach w parku.
Są już całkiem całkiem duże :D
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Mariasem!Magnolia ma 5 lat i ma krotki pień,ale z daleka wygląda jak forma krzaczasta
Artam,nie wiem,czy to Aleksandrina. Jest to magnolia pośrednia-soulange,a.nie okrylam jej też na zimę i nie wiem,co z tego będzie.Jest na południowej ścianie i w miejscu trochę zacisznym,ale był duży mróz.Bardzo o nią się nie troszczę,ale....Rosną pod nią żonkile,więc siłą rzeczy na wiosnę dostaje Azofoskę,a pożniej krzepi sie nawozem .ktorym dokarmiam trawnik.Poza tym w suszę jest podlewany trawnik,to i ona dostaje wodę,Wsumie więc widać,że zaniedbana też nie jest
Agness,dziękuję,ale trudno tu jeszcze mowić o kompozycjach,ale powoli zaczynam to spinać w calość
Krzysiu,ja też na początku lutego widziałam ,że opadły magnolii zewnętrzne łuski z pączków,ale nawrót zimy wszystko to wyhamował
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Ewuniu śliczny, olbrzymi ogród.Piękne lilie a zdjęcie białych trąbkowych :shock: Irysy przecudnej urody bardzo je lubię mam też kolekcje ale starych odmian.Niestety muszę je palikować bo rosną bardzo wysokie i mam piasek jak Ty ,przez co się przewracają.Też masz ten problem?
Gratulacje dla męża za rewelacyjne zdjęcia ptaków.Dudki odwiedzają mój ogród ale ostatnio zauważyłam że jest ich mniej.
Pozdrowienia Kaśka
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Ewo.
Przyszłam z rewizytą i mnie zatkało.
Widzę że bardzo lubisz lilie, bo masz ich mnóstwo.
Ale najfajniejsze to zdjęcia ptaków, masz szczęście że możesz je obserwować.
Do mnie takie piękności nie przylatują.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Ewo już długo nie byłam u Ciebie ,piękny ogród .Magnolia też pięknie Ci urosła
.Też ma magnolie ale kupowałam bardzo małe i nie są jeszcze takie duże jak Twoja zresztą mam dopiero 2 lata jeszcze nawet nie. Jestem ciekawa czy będą miały chodź kilka kwiatków.
Genia
ewa f
1000p
1000p

Post »

Geniu! do ciebie to aż strach zaglądać takie zakupy ciągle czynisz.W szkółkach nawet małe egzemplarze magnolii kwitną.Bardziej sie boję o przymrozki.Dwa lata temu w ogóle nie zakwitła,bo jak były prawie rozwinięte pączki,to przyszedł duży mróz,Nie wiem ,jaką masz odmianę.Umojej mamy jest magnolia,ktora zakwitła dopiero po 7 latach,ale jak!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabi!Ptaki są wszędzie tylko przy ulistnieniu drzew i krzewów ich nie widać.Jak sie podchodzi ,to milknąMam sporo lilii,bo łatwe i mało kosztowne jest przygotowanie dla nich gleby.Oprócz jałowcow i brzóz wszystko wymagalo znacznych nakladów

Babi! Musi być u ciebie mniej dudków,bo u mnie część zostaje.Ja irysow nie palikuję i rzadko się przewracają,ale nie stosuję dużo nawozów azotowych,tylko fosforowe i potasowe.Azot tylko w dlugodziałających ,bo przez niego też wiecej choruja ,chociaż są wyższe
Awatar użytkownika
Magda BarwyOgrodu
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 lut 2009, o 14:53

Post »

Ewo, cudna magnolia, w sam raz na oczekiwanie wiosny!
Zazdroszczę Ci możliwości podglądania dudków, w bardziej miejskich okolicach coraz trudniej je spotkać.
ewa f
1000p
1000p

Post »

Madziu!ja też lubię modrzewie za wiosenną zieleń nie do podrobienia,za to,że szybko rosną i za piękno plątaniny gałęzi zimą
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

Cuuuuudowny masz ogród. Te iryski, lilie mmmmmmm coś pięknego !!
Czym je dokarmiasz ?? jeśli to nie tajemnica :)
ewa f
1000p
1000p

Post »

Pauli!Dla lilii to ziemia torfowa,może być łąkowa,na spod kladę przekompostowany obornik,ale w żadnym przypadku nie powinien stykać się z cebulką,w nastęnych latach najlepsze sa długodziałające wieloskladnikowe Irysy to juz inna bajka.mam piaszczysta ziemię,ale to dobrze ,w tym przypadku zasilam kompostem ,a także potasowe i fosforowe nawozy
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p

Post »

Z tym przekompostowanym obornikiem to u mnie problem, szkoda. Będę musiała sobie radzić inaczej.

Twój ogród będę często odwiedzać, na wiosnę z pewnością będzie bajecznie.

pozdrawiam Cię cieplo :)
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p

Post »

Z tym przekompostowanym obornikiem to u mnie problem, szkoda. Będę musiała sobie radzić inaczej.

Twój ogród będę często odwiedzać, na wiosnę z pewnością będzie bajecznie.

pozdrawiam Cię cieplo :)
ewa f
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
ewa f
1000p
1000p

Post »