Ogród Moni cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

vertigo pisze:Dziewczyny - z tego co pamiętam koszt kotwy to ok.12zł/szt. + koszt kantówki też ok.12zł = 24zł za 1 komplet. Trzeba 9szt, czyli za całość belek wychodzi 216zł. do tego kwiaty, bo górną część można robić w kolejnym roku :wink: .

To jest okolo 30 paczek papierosów .. czyli ... dwa miesiące mojego niepalenia ...

wow

kupię sobie... kupię sobie na pewno! Nie palę 10 mesięcy :)
Jeju ile kasy mi na róże zostało ... hihihihi
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

liska pisze:
vertigo pisze:Dziewczyny - z tego co pamiętam koszt kotwy to ok.12zł/szt. + koszt kantówki też ok.12zł = 24zł za 1 komplet. Trzeba 9szt, czyli za całość belek wychodzi 216zł. do tego kwiaty, bo górną część można robić w kolejnym roku :wink: .

To jest okolo 30 paczek papierosów .. czyli ... dwa miesiące mojego niepalenia ...

wow

doskonały argument na niepalenie :lol: :wink:
Jakie róże tam zaplanujesz?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

vertigo pisze:
liska pisze:

wow

doskonały argument na niepalenie :lol: :wink:
Jakie róże tam zaplanujesz?
Ja juz nie palę.. a że M. pali to mogę sobie kupowac co chce..

Monia o różach jeszcze nie myśle... na razie o konstrukcji...
Róże mam, na wiosnę dokupię.. na jesień dokupię..

Podobnie jak Aszka myślę o różowych ... taras będę miała w białych i lekko różowych ...

Muszę przemyśleć jakei róże kupić... 9 patyków tak? czyli 9 głownych róż:) Musze sie zastanowić :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu 10 m-cy to super ;:138 tyle kasy z dymem puszczałaś a teraz jakie piękne zakupy mozna zrobić super
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli biel i róż, to podobnie jak u mnie :D Zachęcam do zakupu Eden Rose - jest wspaniała. Różowa Parade również jest super - ma ładne kwiaty i zdrowe liście. Dalej polecam też nieco ciemniejszą Lagunę - dostępna u Spasówki.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia może już nie polecaj bo kupię wszystko!!
Parade mam ...Eden w planach- czekam na okazję ...Laguna... hmm nie brałam pod uwagę... idę więc do HMF... poczytać
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Mogę ci naciachać forsycji, krzewuszki, hortensji, ognika, parzydła, derenia - albo ukorzenić wiosną :D
Moje roślinki są wiekowe więc dobrze im to zrobi :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

coma95 pisze:Mogę ci naciachać forsycji, krzewuszki, hortensji, ognika, parzydła, derenia - albo ukorzenić wiosną :D
Z przyjemnością przyjmę takie sadzoneczki - gdyby się dało, to ukorzenione, ale jeśli to kłopot, to mogą być patyczki - jakoś się uporam z ukorzenieniem. Ja będę wiosną ciąć budleję, ale nie wiem czy nadaje się du ukorzenienia? jeśli tak, to również mogę kogoś obdarować. Inne roślinki jeszcze na to za małe, niestety :?
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

vertigo pisze:
coma95 pisze:Mogę ci naciachać forsycji, krzewuszki, hortensji, ognika, parzydła, derenia - albo ukorzenić wiosną :D
Z przyjemnością przyjmę takie sadzoneczki - gdyby się dało, to ukorzenione, ale jeśli to kłopot, to mogą być patyczki - jakoś się uporam z ukorzenieniem. Ja będę wiosną ciąć budleję, ale nie wiem czy nadaje się du ukorzenienia? jeśli tak, to również mogę kogoś obdarować. Inne roślinki jeszcze na to za małe, niestety :?
to ja to ja :) mogą być same patyczki, może coś z nich wyrośnie, oby podróż przeżyły :) ach kawałki patyków a tyle radości :lol:
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wow,ale się narobiło.Liska ja tez myślałam-najpierw belki potem góra.Ja nie palę ale zaczynam odchudzanie [kolejne]więc zaoszczędzę na jedzeniu hi,hi.Jutro jade do miasta i dowiem się po ile kantówki u nas w sklepach
Moni-sądziłam ,że więcej kosztują
Robię już wielką tajemnicę w domu,podgrzewam atmosferę bo jednak ich pomoc będzie niezbędna.Im większa tajemnica tym większa dla nich radość jak to spełnią i jeszcze będą myśleli,że to ich pomysł.35 lat z jednym facetem uczy-młodsze stażem niech zasłonią uszy
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

snowflake pisze:
vertigo pisze:
to ja to ja :) mogą być same patyczki, może coś z nich wyrośnie, oby podróż przeżyły :) ach kawałki patyków a tyle radości :lol:
Dziewczyny - nie ma problemu . Ciachnę i mogę powtykać w ziemię albo wysłać :D
Coś na pewno z tego będzie...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszka pisze:wow,ale się narobiło.Liska ja tez myślałam-najpierw belki potem góra.Ja nie palę ale zaczynam odchudzanie [kolejne]więc zaoszczędzę na jedzeniu hi,hi.Jutro jade do miasta i dowiem się po ile kantówki u nas w sklepach
Moni-sądziłam ,że więcej kosztują
Robię już wielką tajemnicę w domu,podgrzewam atmosferę bo jednak ich pomoc będzie niezbędna.Im większa tajemnica tym większa dla nich radość jak to spełnią i jeszcze będą myśleli,że to ich pomysł.35 lat z jednym facetem uczy-młodsze stażem niech zasłonią uszy
Aszka życzę powodzenia ... ja niestety przytyłam.. potemcoś tamschudłam i chyba znów nadrobiłam, więc czekamna wiosnę żeby się poruszać:)

Ja wczoraj też rzuciłam hasło..."kotwa" i mój już się zastanawia do czego mi to hihihihi i jaka kotwa :) też go przyzwyczajam do myśli :)

coma dobre masz serduszko . Ja dopiero na jesieni kupiłam krzewy ... mam nadzieję, że się poprzyjmują, więc już na jesień mogłabym się dzielić :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Dziewczyny - nie ma problemu . Ciachnę i mogę powtykać w ziemię albo wysłać Very Happy
Coś na pewno z tego będzie...

dziękujemy ;:63 założę normalnie szkółkę kijeczków :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich po blisko tygodniowym niebycie. Wróciłam z urlopu z nadzieją zastania wiosny, a tu nic ztego - zima, zima, zima, a ogród pokryty grubą kołdrą ze śniegu :roll: Jadąc przez Kraków z podziwem patrzyłam na ciemne chodniki i trawę na poboczach - u nas wszędzie biało. W Zakopanem temperatura i pokrywa śnieżna identyczna jak u nas :? Najważniejsze, że wypoczęłam i jestem pełna chęci do prac działkowych. Roślin mam już pod dostatkiem, bo w czasie mojej nieobecności przyszła paczka z nowymi zakupami roślinnymi - kosaćce, funkie i piwonie, z których jestem zadowolona, bo naprawdę dorodne, grube i zdrowe kłącza. Zobaczymy wiosną co z nich wyrośnie. Póki co pocieszam się faktem, że w prognozie TV usłyszałam o nadchodzącym ciepełku :D
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Chciałam cię spytać skąd dostałaś przesyłkę bo ja też czekam na paczkę.Jakie piwonie kupiłaś ja marzę o tej żółtej ? ;:8
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”