Arbuz z nasion

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p
Od: 28 gru 2008, o 08:23

Post »

Szybko,ale dużo idzie z jakiej firmy są nasionka.np Bardzo dobra jest Gartenland Aschersleben.Ma drogie nasionka ale warto.Niestety u mnie nie ma nasion z tej firmy
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2008, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mi juz wykiełkowało parę arbuzów tylko cos nie równo kiełkują jedne kiełkują inne jeszcze nie
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Od: 25 sty 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Szymonambar222 pisze:Szybko,ale dużo idzie z jakiej firmy są nasionka.np Bardzo dobra jest Gartenland Aschersleben.Ma drogie nasionka ale warto.Niestety u mnie nie ma nasion z tej firmy
z tej firmy mam dużo nasionek i arbuzy tez ale one wschodzą puzniej a te co już wzeszły to są od arbuza 16 kg
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p

Post »

tomek nie bój się nasiona które mają wykiełkować wykiełkują a jeśli nie to zgniją cierpliwości adam kilka dni w tą czy tamtą nie ma znaczenia dla mnie
Awatar użytkownika
markpm
200p
200p
Od: 10 lis 2007, o 15:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Czytam zeszłoroczne wpisy. Wtedy siano arbuzy od połowy marca do połowy kwietnia. W tym roku już ludziom powschodziły.

Czyli kiedy najlepiej posiać, żeby wsadzić je w odpowiednim momencie do gruntu?
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p

Post »

markpm od lutego siejemy wtedy jeśli nasze arbuzy będą w inspekcie a jeżeli takie nie posiadasz to tak jak pisałeś od połowy marca do połowy kwietnia bo arbuzy są bardzo wrarzliwe na niskie temperatury dużo bardziej niż np dynia
Awatar użytkownika
liria1
50p
50p
Od: 18 sie 2008, o 11:24

Post »

Uprawiałam w tamtym roku arbuza Janosik w gruncie jest to żółty arbuz pyszny ;:8 Z powodzeniem udało mi się 10 krzaczków jak sie sieje i pikuje to wiecie tak jak pomidorki musi mieć ciepło po posadzeniu do gruntu ok 15 maja jak pokarze się kwiatek za kwiatuszkiem łamiemy łodygę on sobie wypuszca tak jak pomidor z międzywęźla tzw. wilka i znów czekamy na kwiatek a za nim łamiemy łodygę a to po to aby owoce były duże . Przy każdym krzaczku podczas sadzenia wbiłam plastikową butelkę z odciętym dnem tj. nawadnianie kropelkowe . W miarę potrzeby wypełniałam ją wodą , a ona przez koreczek nawadniała korzenie. Arbuzów miałam sporo moja 5 osobowa rodzinka zadowolona :D
liria1
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Kontakt:

Post »

mi się w zeszłem roku udało wyhodowac jednego janosika . arbuz był bardzo smaczny . Skórke miał jak czerwony . pies mi zaczoł kopac w ogródku i mi wszystkie krzaczki wykopał i tylko jednego udało sie uratowac ;:214 .
Awatar użytkownika
witia
200p
200p
Od: 5 lis 2008, o 14:16

Post »

Liria bezpośrednio za kwiatkiem łamiesz łodygę, czy zostawiasz jeden liść nad kwiatkiem. Jak wyłamujesz: w czasie kwitnienia, po, czy tuż przed zakwitnięciem.
wodnik
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2009, o 10:44

Post »

Ja pierwszy raz w tym roku , będę hodować arbuzy i mam nadzieję ,że coś mi z tego wyjdzie :wink:
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja posiałme ok15nasion arbuza i wykiełkowały tylko 2 nie wiem czemu

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może to wina nasion ??? Ja wysiałam 10 i wszystkie wzeszły po 3 dniach.
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pisało ze nasiona są ważne do 2012roku

Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Kontakt:

Post »

moich wzeszło 9 na 10 nasion az miło pomyslec ze latem będziemy mieli swoje arbuziki ;:8
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Proszę napisać mi, ile jest owoców z jednej roslinki?(ale tak realnie) 10 na pewno nie będę w stanie wsadzić do namiotu foliowego , bo wolę pomidorki , paprykę i ogórki :D a w gruncie nie będę się bawić arbuzem bo to nie ten klimat ;:3
Agnieszka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”