Mój malutki zakątek - Priam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Przemek! Wpadłem z rewizytą, trochę mi zajęło przejrzenie całego wątku, chociaż nie przeczytałem wszystkiego.
Podoba mi się ten sielski klimat w ogrodzie, super kolekcja roślin cebulowych (i nie tylko).
No i szkoda, że masz daleko do ogrodu i nie możesz byś w nim codziennie, nie ma to jak wyjść raniutko przed domek gdy jeszcze wszędzie rosa i słońce nisko, wszystko jest wtedy jeszcze piękniejsze no i to żeśkie powietrze :D
Pozdrawiam!
Grzesiek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Cześć Grześku.
Nie da się ukryć że brakuje mi takiej codzienności w ogrodzie :) a z drugiej strony może to i dobrze bo za każdym razem kiedy jadę na wieś czekam z niecierpliwością, kiedy wejdę do ogrodu i zobaczę zmiany :)
Póki co w domu próbuje mieć jakieś namiastki ogrodu i stąd na balkonie przebiśniegi a w domu lilie wyhodowane z nasion :)
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A długie są te przerwy?
Ach ten dreszcz emocji, co się zmieniło, jak urosło i co zakwitło. Mam to jak wracam z jakiegoś dłuższego wypadu, wszystko wydaje się dwa razy większe, bo na co dzień jak się coś obserwuje to ma się wrażenie, że stoi w miejscu i nie rośnie :D
Żal tylko gdy coś zakwitnie, a się nie zdąży na czas, tymbardziej, że czasem czeka się na efekt rok lub dłużej.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak mam niestety z krokusami. bardzo lubię patrzeć jak kwitną ale najczęściej tego nie widzę we własnym ogrodzie :?
Co do przerw to bywa różnie. Najczęściej jestem tam przez kilka tygodni latem, kilka weekendów wiosną a pozostały czas to zależy od okazji :)
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda, wiem co tracisz, wszystko takie ulotne. Ale i tak dobrze, że masz chociaż tyle, niektórzy nie mają nawet balkonu.
To dopiero musi być udręka.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku czy masz też w doniczkach krokusy,żonkile i hiacynty bo to namiastka wiosny w domu .Słyszałam że cebulki wkłada się na jakiś czas chyba do lodówki chyba 6 tygodni a później sadzi i one pięknie kwitną w doniczkach.
Genia
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Przemku :lol:
dzięki ze podoba ci się moja vuka imoja działeczka
oglądałam własnie twoją tez miło na twojej działeczce
co chodzi o vuki to mam 3 sztuki ale na razie kwitła jedna
teraz pusto na działeczce zamieszcze jeszcze fotki zimowe
pozdrawiam :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Priam pisze:Cześć Grześku.
Nie da się ukryć że brakuje mi takiej codzienności w ogrodzie :) a z drugiej strony może to i dobrze bo za każdym razem kiedy jadę na wieś czekam z niecierpliwością, kiedy wejdę do ogrodu i zobaczę zmiany :)
Póki co w domu próbuje mieć jakieś namiastki ogrodu i stąd na balkonie przebiśniegi a w domu lilie wyhodowane z nasion :)
Lilie z nasion.. to ciekawe...i ładnie Ci wzeszły i rosną ? :) wiem że można je rozmnażać z pojedyńczych łusek ale że z nasion....
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grześku - ja na całe szczęście mam balkon. Jakbym go nie miał to bym totalnie sfixował!

Geniu- w domu hoduje tylko przebiśniegi i lilie z nasion. Przebiśniegi stoją na balkonie a lilie rosną sobie w domku :)

pestko-
ważne że masz jeszcze fotki z zimy :) dzisiaj bardzo się wkurzyłem na fotosika! Naliczają transfer mimo że nie wgrywam zdjęć. dzisiaj przeniosłem sie na dwa inne portale które nie robią problemów.

snowflake- nie miałem problemu z nasionkami :) Dostałem je rok temu od mirzana a w tym roku zebrałem swoje :) Wykiełkowały bardzo ładnie. Należy jednak pamiętać, że nawet te które wykiełkują mogą się później zmarnować. Myśłę ze 15 nowych lili będę miał. Co prawda trzeba czekać, ale czego sie nie robi dla pięknych roślin :)
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Wiadomość na pw. :D
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Odczytałem wiadomość. Niestety zrobiłem sobie trochę złego- bo pokasowałem trochę zdjęć i dopiero jak zobaczyłem że szkodzę sobie na Forum (znikają zdjęcia) zaprzestałem tego. Niestety nic nie odkręcę. Zalogowałem się na :

http://www.imageshack.us/ i na
http://pl.tinypic.com/index.php

więc już więcej nie będę uzależniony od jednego portalu- teraz widzę, ze to było złe wyjście uzależniać się od Fotosika.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

A mówiłam żeby nie działać pochopnie...:wink:
Ale tak poważnie, szkoda Przemku że masz puste okienka.
Nie dasz rady już tego naprawić ?
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Przemku część zdjęć pozostaw , przy okazji będziesz miał mniejszy transfer lub wykup za 48 zł na cały rok i masz 5GB transferu na miesiąc ( 4 zł miesięcznie) .
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moi drodzy, żadne inne zdjęcie nie zniknie z mojego wątku :) Za niedługo zrobię nowy wątek mojego ogrodu - rok 2009. Myślę, że powyższy wątek już zdziałał swoje. jak tylko będę miał nowe zdjęcia to założę nowy watek i Was o tym powiadomię :) Na pewno znajdzie się tam skrót dwóch poprzednich lat :wink:

ps. Zdjęcia będę wprowadzał prawdopodobnie z trzech różnych portali tak aby na przyszłość uniknąć takich wpadek jak z Fotosikiem :D

ps2. Gabrysiu jeśli wiesz jak można cofnąć swoje poprzednie decyzję to daj znać (chociaż szczerze wątpię)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku ja też zrobiłam coś takiego jak Ty z tym że pokasowały się nie tylko u mnie ale i u Krzysia w poprzedniej części .Teraz zapłaciłam i mam spokój ,mam nadzieję że nie wykombinuje fotosik czegoś nowego . Masz rację za pasem następny sezon więc nie ma się co przejmować tamtymi zdjęciami
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”