Mój mały ogródek - Isia cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

cieszę się Irenko :D ja też nie byłam ale przyznam się że zrobiło na mnie wrażenie jeżeli tylko będę w tamtych okolicach postaram się zobaczyc to urokliwe miejsce :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Isiu- odwiedziłam Cię -z wielką przyjemnością delektując się Twoimi roślinkami .Mam wielkie uznanie dla Twojej pasji bo jest ona nie taka częsta wśród ludzi w Twoim wieku.Widziałam Twoje foto więc wiem co mówię.Fantastyczną zadbaną roślinność prezentujesz Isiu.Oglądałam z niejaką zazdrością kalinę u Ciebie.Przypomniało mi sie,że kiedyś kupiłam taką różowatą kulkę na krzaczku ok.20-30 cm, u bardzo starszego Pana na ryneczku za parę groszy ,bo bardzo mi się spodobała.Nie bardzo miałam gdzie posadzić bo spodziewałam się że się rozrośnie więc posadziłam ją na trawniku przed moją działką bo tam miałaby swobodę.
Niestety nie zdążyła przekwitnąć jak już zniknęła sprzed mojej działki.Ktoś się na niej poznał.Od tej pory nie natknęłam się na nią w sprzedaży ani też w żadnym ogródku.Ale jakoś utkwiła mi w pamięci.Czasem podglądnę u Ciebie.Miło mi było w Twoim ogrodzie.
pozdrawiam.
Maria. :roll:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witaj Mario bardzo mi miło gościć Cię w moim ogrodzie :D kalinę która pokazywałam szczepiona na pniu to kalina burkwooda przepieknie pachnie polecam, o możliwościach zakupu dla Ciebie napisałam w Twoim wątku Pozdrawiam serdecznie i zapraszam jak tylko masz ochotę :D
x-d-a

Post »

Dobry wieczór Isiu, byłam przed chwilą z rewizyta w Twoim ogrodzie. Nie wszystko jeszcze obejrzałam, ale to, co widziałam jest piękne (zachwyciły mnie Twoje róże i powojniki). Przyjemnie ogląda się też różne ptaszki i dobrze wiedzieć, że jest tylu miłośników naszych skrzydlatych przyjaciół, którzy nie zapominają o nich teraz, zimą.

Mam bardzo podobną aukubę do Twojej i też niestety część naziemna zupełnie mi zmarzła - listki są buro-brunatnego koloru. Prawdopodobnie rzeczywiście odbije od korzeni wiosną, ale to trochę potrwa.

Ja mieszkam 30 km o Wojsławic i każdej wiosny obowiązkowo zwiedzam to arboretum. Najlepiej jest wybrać taki termin, kiedy kwitną azalie i rododendrony,bo wrażenia są wtedy niezapomniane, ale w Wojsławicach jest przepięknie o każdej porze. Rośnie tam mnóstwo bardzo rzadkich i ciekawych drzew oraz mają wspaniałą kolekcję host.

Pozdrawiam Cię serdecznie i pozwól, że będę do ciebie wpadać, żeby powolutku zwiedzać Twój ogród i na pogaduchy z Tobą i Twoimi gośćmi.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

ja również byłem w wojsławicach i w moim ogrodzie przestawiłem również fotorelację z pobytu tam :) piękne to jest miejsce :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu-a nie próbowałaś ją/kalinę/ rozmnożyć wkładając patyki do ziemi?Bo pewnie ją formujesz przycinając dla ładnego pokroju krzewu i gałązki do ukorzeniania byś miała.Chyba.że to musi być na pniu.Ale jako krzak też byłaby bardzo ładna.Ta,którą kupiłam była małym krzaczkiem w doniczce i już była z kwiatkiem!Naprawdę to była malizna...Gdyby było bliżej to bym Ci ukorzeniła.Ale spróbować warto,bo to nic nie kosztuje a gałązki obcięte pewnie wyrzucasz...
pozdrawiam.
Marysia. :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dala witam Cie pięknie w moim ogrodzie :D wiele sie w nim zmienia bo ciagle cos przesadzam, dokupuję. Ze wzgledu na synów musze pozostawic spora cześć trawnika do biegania ale z czasem mam nadzieję że ogród się zagęści :D wspaniale że masz tak blisko do Wojsławic ogladanie takich miejsc pomaga w komponowaniu własnych aranżacji.

super Karolu trzeba odnaleźć jak najwiecej takich miejsc, ja byłam w Hortulusie m. Dobrzyca niedaleko Kołobrzegu tez polecam przepięknie :D

Marysiu kupując kalinę była już sporą roslinką wyprowadzoną na pniu, nie obcinam gałązek bo wcale nie rosną boczne jeżeli uważasz, że z korony mogę ukorzenic spróbuję i taką ukorzeniona roślinke Ci prześlę :D myślę, że pod koniec lutego lub na początku marca mogą spróbować co Ty na to ?? :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ISIU- miałam na myśli koronę no nie wiem czy się ją formuje na bieżąco ale myślę,że pewnie tak.Nie straciła korona pokroju jaki był nadany jak ją kupiłaś?No, na Twoją propozycję z pewną taką nieśmiałością odpowiadam ;:108 ;:108 .Będę Ci zobowiązana.Bardzo szczera i spontaniczna z Ciebie Dziewczyna.!
pozdrawiam Cię serdecznie.
Marysia. :lol:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Dobry wieczór, Isiu - wędrowałam po Twoim ogrodzie od czasu Twoich odwiedzin u mnie i myślałam, że nigdy z niego nie wyjdę - tak pięknie :D :D Będę teraz częstszym gosciem u Ciebie, jeśli nie masz nic przeciwko :wink:
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu w takim razie spróbuję :D :D

Monisiu bardzo miło mi gościć Cię w moim ogrodzie :D zapraszam jak tylko masz ochotę :D
x-d-a

Post »

Isiu, to wspaniale, że Twój ogród ciągle się zmienia, bo ja wychodzę z założenia, że ogród nigdy nie jest gotowy. Co roku coś zmarznie, coś się zbytnio zagęści. jakaś roślinka przestaje nam się podobać lub mamy na nią inny pomysł.

I to jest fajne!
Pozdrawiam Cię cieplutko.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

posty zginęły i wszyscy (ja na pewno :wink: ) z niepokojem zaglądali na forum i martwili się kłopotami na szczęście wszystko gra.
Po dniach deszczu i deszczu ze śniegiem dzisiaj od rana wyjrzało słońce 8) , zupełnie inaczej sie wstaje :D jakby sloneczko naładowało baterie do życia :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Witaj Isiu, ja też razem z tym słońcem za oknem zaczynam wierzyć, że wiosna niedługo a w związku z tym wreszcie będziemy zdrowi i wyruszymy na działkę!
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Witaj, Isiu - właśnie wróciłam z kilkudniowego wyjazdu w góry i niestety nadal u nas zima na całego, a ja tak liczyłam na poprawę pogody w ciągu tygodnia i na wiosnę po powrocie :? U Ciebie deszcz - to dobry znak, bo topi śnieg, więc szybciej wiosna przyjdzie :wink:
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Isia !

Slonce u Ciebie wyjrzalo ? nareszcie poprawa... pogody :D
U mnie pochmurno ale cieplo jak na luty +8°C

Pozdrawiam Markus
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”