U Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko u mnie w ubiegłym roku gazania tak się wysiała ,że młode sadzonki wsadziłam do ziemi i stoją sobie na korytarzu ,no i na razie mają się dobrze .. Jestem też ciekawa ,czy te młode sadzonki w ogródku też przezimowały ,ale raczej wątpię . Więc mam już praktykę jak w tym roku się też wysieją to zabieram wszystkie do domu . Mam też swoje nasionka ,ale w ogródku ciekawi mnie to czy wyjdą jak sądzicie ,a może straciły wartość
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, ja w tym roku gazanię wysiewam po raz pierwszy, nigdy wcześniej jej nie miałam. Nie wiem zresztą dlaczego, bo to taki piękne kwiaty. Nie za bardzo więc wiem, jak z nimi postępować. Na razie wschodzą w domu w doniczkach, wiem, że chyba trzeba je wysadzić na stałe miejsce w połowie maja. W czego to będę prosić Cię o rady :lol:

A to trochę letnich wspomnień

Obrazek Obrazek
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

___AGNIESZKO ja każdego roku sadzę gazanie ,ale nigdy nie zauważyłam ,żeby się wysiewały nasionka . Dopiero w ubiegłym roku tak się powysiewały ,że miałam mnóstwo sadzonek . Na jesień parę tych sadzonek wzięłam do domu tak na próbę . Mam je na korytarzu ,ale czy zakwitną tego nie wiem to jest taki experyment . Zobaczymy . Gazanie nie są trudne w uprawie ,ale bardzo kochają słońce . Sadzonki zawsze kupowałam jak tylko pokazały się na targowisku czyli tak początek maja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko zapomniałam Ci podziękować za piękne wspomnienia lata
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Aguś , a gdzie dokumentacja wysiewów w formie foto :?: A koleusy jak się mają?
Moje sadzonki pelargoni straciły sporo liści, ale mam nadzieję, że dojdą do siebie. :roll:
Czy słyszałaś o prognozowanej temperaturze z soboty na niedzielę na wschodzie- ponoć może być - 20 stopni.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
saaga
500p
500p

Post »

No niestety o prognozie słyszałam :cry: W "Działkowcu" dziś czytałam prognozę na marzec i nie chcę, żeby się sprawdziła. Jakąś klątwę czy urok rzucę albo co :evil:
Dokumentacja będzie, a jakże, ale jak roślinki bardziej podrosną, na razie na fotach ich prawie nie widać.
Zaczynają wschodzić pomidory, estragon i szałwia :lol:
Aby do wiosny :!:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a co oni tam na marzec napisali????
saaga
500p
500p

Post »

Oj Tess aż nie chce mi się powtarzać. Pierwsza dekada zimowa, później znaczne różnice temperatur pomiędzy słonecznymi dniami i mroźnymi nocami, wietrznie i sucho.
Ale pocieszam się tym, że prognoza na jednej ze stron internetowych była bardziej optymistyczna. Jakby wyciągnąć średnią z kilku, to wyszłaby pogoda optymalna :wink:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś-wiosna prędzej czy później musi przyjść, musimy cierpliwie poczekać :wink:
Muszę Ci powiedzieć, że moje koleusy strasznie źle przetrzymywały zimę, ale dziś spostrzegłam, że zabrały się do rośnięcia, tak więc myślę, że poczuły nadchodzącą wiosnę :wink:
Tak się zastanawiam, czy szarłat trójbarwny to należy wysiać do doniczek teraz czy później do gruntu? :roll:
saaga
500p
500p

Post »

Co do szarłatu to Ci nie pomogę. Wiem tylko, że moja sąsiadka z działek kiedyś posiała a na drogi rok miała całą działkę w szarłacie, tak się sam rozsiał.
A zapomniałam Ci wcześniej powiedzieć - zakupy samochodowe zrobiłam w Tesco za marne grosze :wink:
Dokupiłam też sobie (już nie w Tesco) nasionka astrów odmiany Pinocchio i próbuję zmotywować siostrę, co by nakupiła mi cebulek krokosmii - znalazłam internetowy sklep angielski tylko z krokosmiami. Aż mnie głowa rozbolała, jak pooglądałam - a u nas marne pięć odmian dostępnych w sprzedaży.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja sie dowiedziałam , że krokosmi nie trzeba wykopywać :D z czego jestem bardzo zadowolona.
A siostrę namów koniecznie na ten zakup :wink:
I wstaw fotę tych astrów!! A co słychać w lubartowskich marketach w ogrodniczej materii,
a w ogrodniczych coś ciekawego w końcu jest? zapodaj jakieś wiadomości z miasta na wiochę
saaga
500p
500p

Post »

Otóż droga Judyto uprzejmie donoszę: w ogrodniczym naprzeciw Biedronki nic szczególnego - trochę cebulowych ale niespecjalnych, sporo mieczyków i begonii. Wczoraj byłam w Biedronce - tam niewielki wybór nasion i hipeastrum w doniczkach czerwone i białe. Zastanawiałam się nad zakupem białego, ale stwierdziłam, że mróz mu może zaszkodzić i odmówiłam sobie.
Teraz przeglądam oferty angielskie - siostra w kwietniu przyjeżdża, to może coś od niej wysępię :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W jakiej cenie hipeastrumy?
No sęp-ale jakie tam sępienie, jak przyjeżdża to pewnie coś przywiezie z zagramanicy, po co bidulka ma się pocić i wymyślać-podpowiedz co mile widziane :;230
saaga
500p
500p

Post »

Hipki koło 7 zł, cebule miały spore i dość duży pąk.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Białego ja też nie mam :roll: hmm..mam na niego ochotę ale nie wiem czy to jest drogo czy nie, dziewczyny chyba kupowały drożej. Ja mam chyba-bo namieszałam w ubiegłym roku- ciemno czerwony i miałam różowy w paski, ale nie wiem co zostało, bo w tym roku jeszcze nie kwitły :evil: a jesienią oddałam kilka nieznaczonych cebul :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”