Ogród Idy74 2009r cz.1
No, właśnie, Ido, gdzie to wszystko sadzić? Ogród musiałby być z gumy.
Ja dzisiaj miałam dalszą część siania - tunbergia i cynie. Ale to kwiatki z myślą o donicach i doniczkach; mam już dość wydawania co roku fortuny na sadzonki...
Fajnie,że idziesz dzisiaj na bal - wszak to już prawie koniec karnawału. A więc miłej zabawy i pysznych pączków
Ja dzisiaj miałam dalszą część siania - tunbergia i cynie. Ale to kwiatki z myślą o donicach i doniczkach; mam już dość wydawania co roku fortuny na sadzonki...
Fajnie,że idziesz dzisiaj na bal - wszak to już prawie koniec karnawału. A więc miłej zabawy i pysznych pączków

- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ida nie przejmuj się..mnie też trzeba leczyć...tu chyba większość z nas tak ma..forumowy zespół pożądania roślinnego
No ale ja nie wiem, czy ta choroba jest uleczalna
Odnośnie hipeastrum, czy amarylisa polecam ten wątek:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... hipeastrum

Odnośnie hipeastrum, czy amarylisa polecam ten wątek:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... hipeastrum
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- judyta
Ja sobie tak obiecuję, zeby jak najmniej wysiewac do donic..ale jak przychodzi luty-nie mogę dotrzymać danego słowa...i sieję.
Potem latam z tymi doniczkami jak kot z pęcherzem i przestawiam z miejsca na miejsce. Dramat zaczyna się, kiedy przychodzi czas pikowania i z malutkiej doniczki z siewkami pomidorów robi się skrzynka. A kiedy się to przemnoży przez kilka odmian i doda paprykę i inne pikówki..to lepiej nie mówić
A cynie to sieję na miejsce stałe..zauważyłam, że najlepiej wychodzi, jest najdorodniejsza...

A cynie to sieję na miejsce stałe..zauważyłam, że najlepiej wychodzi, jest najdorodniejsza...

-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Judyto moja droga nie jesteś osamotniona
MAM TO SAMO
Po grzyba mi tyle odmian pomidorów mam gdzieś ze 30 pomnożyc przez 20 nasionek
no pare nie wzejdzie ,ale 80%tak .potem to popikuje -tylko skąd wezmeę tyle pojemników-i posadzę,a potem cholery dostanę bo wszystkiego trzeba doglądać.Kwiatki to samo -najpierw wszystko jest małe ,a potem rośnie w tych donicach i nie wiemy tak naprawdę po kiego było tyle siać
TO JEST NAŁÓG i niestety nic sie z tym nie da zrobić .Czy masz może pluskwicę
Bo się w niej zakochałam i musze ją mieć.

- judyta
Nie mam Słonko pluskwicy..i nie kuś- bo do tej pory- pewnie na szczęście- nawet nie wiem jak wygląda
Proponuję Ci dokonać na all zakupu doniczek produkcyjnych takich 6 x 6. Nie są drogie, a są jednakowe i załatwiają problem pojemniczków. Ja sobie w ubiegłym roku kupiłam po 100 z różnych rozmiarów. Koszt takiej "stówki" to 11-15 zł. Teraz ich nie widziałam..jakaś bida w doniczkach, ale można przyfilować naprawdę w okazyjnej cenie. Ja polecam kwadratowe-duża oszczędność miejsca.
Skoro już bawisz się w produkcję rozsady-to warto zainwestować w te doniczki-służą kilka sezonów,
Kiedyś kupowałam kubeczki-jednorazówki..przepalałam dziurki w spodach..ale po dwóch - trzech latach kruszyły się..a wcale nie wychodzą taniej jak te doniczki .
Sprawdź czy tu nie ma pluskwicy:
http://kwietnik.com.pl/sklepPOL/cenniki/cenlac.htm

Proponuję Ci dokonać na all zakupu doniczek produkcyjnych takich 6 x 6. Nie są drogie, a są jednakowe i załatwiają problem pojemniczków. Ja sobie w ubiegłym roku kupiłam po 100 z różnych rozmiarów. Koszt takiej "stówki" to 11-15 zł. Teraz ich nie widziałam..jakaś bida w doniczkach, ale można przyfilować naprawdę w okazyjnej cenie. Ja polecam kwadratowe-duża oszczędność miejsca.
Skoro już bawisz się w produkcję rozsady-to warto zainwestować w te doniczki-służą kilka sezonów,
Kiedyś kupowałam kubeczki-jednorazówki..przepalałam dziurki w spodach..ale po dwóch - trzech latach kruszyły się..a wcale nie wychodzą taniej jak te doniczki .

Sprawdź czy tu nie ma pluskwicy:
http://kwietnik.com.pl/sklepPOL/cenniki/cenlac.htm