Nie ma róży bez kolców... różanka u Ewy.

Zablokowany
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Izuniu
moja dzialka to 640m razem z domem, więc pod kwiatki mam jakieś 450, odejmując ścieżki, garaż itd. Też już jest pełno :cry: Aby coś większego wsadzic muszę przesadzać inne rośliny lub rezygnować z jakiegoś starego krzaka. Zaczęłam ostatnio sadzić do donic, mogę sobie je stawiać w różnych miejscach :) Gorzej z podlewaniem na czas urlopu :(
Pierwszą różę posadziłam w 2002, to była Alain (zdjęcie na 1. str.) czerwona rabatowa. Na początku kupowałam co mi w ręce wpadło :wink: , Zresztą nie było wielkiego wyboru. Z roku na rok poprawia się na rynku różanym :)
Takiej róży, jak wtedy u sąsiadki już nigdy nie znalazłam (jej zmarzla) :( To była krzaczasta 1,5m, kremowe półpełne kwiaty w pękach po kilka, bardzo obficie kwitla!

Latem zrobię więcej zdjęć. Nie przypuszczałam wcześniej, że będą mi potrzebne do forum :lol: :lol: :lol:
Z kotami to chyba masz rację! Z tego wniosek: chcesz posadzić kocimiętkę - kup i kota! :lol: :lol: :lol:

Też jestem ciekawa Waszych róż w tym roku :wink: Czekam na zdjęcia!
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

7 lat to duzo i mało ;) Mozna jednak uzbierac juz niezłą kolekcję róż. To znaczy, ze pokazałaś dopiero kawałeczek tej kolekcji... No to latem będę pilnie zaglądać do Ciebie ;) :lol:
Ciekawe, co to była za róża, że zmarzła :?
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aszka pisze:Ewuś,mój barwinek zagłuszył wszystko co rosło.Uratowałam rododendrona przesadzając go w inne miejsce.Owijały się wokół niego.Latem wchodził na chodnik i musiałam go ciągle ciąć-nie dam go przy różach.Przenoszę go w miejsce gdzie nie będzie przeszkadzał no i Diana w im ryła goniąc za myszami.Owszem jak zakwitł było pięknie, niebiesko
Aszko- to dobrze wiedzieć, że barwinek może być taki dominujący! :!: Ty masz chyba bardzo dobrą glebę, że tak rośnie :D U mnie tylko piach :( Ile ja się nadosypuję torfu, obornika, kompostu, żeby tylko kroplę wody zatrzymać :roll:

Na powitanie w ten mroźny dzień:

Obrazek

to moja jedyna NN. Kupiona jako Fashion (komplet 5 szt. a jedna okazala się pomylona - czerwona) - to jakaś wielkokwiatowa, spód płatków jaśniejszy, pachnie, wys. 60-80cm . Może ktoś rozpozna? :?:
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mój barwinek rósł od wschodu i miał popołudniu cień i tam był nawieziony czarnoziem.Warunki miał idealne.Teraz przerzuciłam go [on jest jak chwast]kawałek dalej pod śliwkę i tam może zadarniać.W słońcu nie bardzo rósł
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Wiecie, z barwinkiem, to chyba tak jak z malinami i innymi chwastami. Jak mają dobre warunki, to są piękne i dorodne, ale jak im susza i brak papu w zielone ślepia zaglądną, to łooo matkooo - rozłażą się z prędkością światła i jeszcze szybciej rozmnażają, dzielą, klonują...
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
dtlissa
200p
200p
Od: 29 mar 2007, o 22:23

Post »

moje Mile,

a propos wiorow rogowych...

to polecam jeszcze lidl'a na legnickiej przy bunkrze :) tam tez najdluzej mozna bylo kupic wiorki w tamtym roku.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W takim razie trzymajcie Dziewczynki rękę na pulsie i dawajcie cynk kiedy mam ;:71 w kierunku najbliższego Lidla.
Spis treści.Wizytówka.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No nie! Tu tyle postow a ja żadnych powiadomień nie dostaje!!! :evil: :evil: :evil: Co się dzieje???

Fajny śnieg dzisiaj, prawda??? Syberiada! :D :D :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

mag pisze:W takim razie trzymajcie Dziewczynki rękę na pulsie i dawajcie cynk kiedy mam ;:71 w kierunku najbliższego Lidla.
Gizunia ma najbliżej to nam zaalarmuje???!!! :?:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

gloriadei pisze:
mag pisze:W takim razie trzymajcie Dziewczynki rękę na pulsie i dawajcie cynk kiedy mam ;:71 w kierunku najbliższego Lidla.
Gizunia ma najbliżej to nam zaalarmuje???!!! :?:
Nie bądź naiwna - najpierw wykupi a potem powie że były :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

[quote="giza"]Czytam, oglądam :shock: i już się ciesze , że mam "pod ręką" :wink: speca od cięcia róż :wink: Moje starsze puszczone na żywioł :twisted: , młodzież 2-letnia lada moment pewnie zdziczeje i dziewięć :oops: odmian prawie w drodze. Fajnie czyta się Twoje opisy poszczególnych róż, łopatologicznie łatwiej przyswoić :D Pisz dalej, Ewo :!: A może cos o nawożeniu?, opryskach? Wiem, że w innych watkah jest o tym, ale w Twoim tez chętnie poczytamy.

Znasz imie tej róży?

Czy to Rhapsody in Blue?
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Mariola, Ty, Ty ,Ty ,Ty, paskudo, Ty małpiszonie tak mnie widzisz? No dobra, przejrzałaś mnie :oops: Musze się zrehabilitować, obiecuje dać znać.... jak sobie kupię :;230 :wink:

vertigo, to róża nn :oops:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniu, czyżby? Rhapsody in Blue to moja wymarzona róża. W jesieni udało mi się ją upolować w Rosarium, no i oczywiście Gizuni też. Teraz będzie miała dubleta :;230 :;230 :;230 od przybytku głowa nie boli.
Spis treści.Wizytówka.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

http://www.rosesuk.com/rose_locator/ros ... n_blue.php

porównajcie to zdjęcie Rapsody, nie jestem pewna cze się zgadza, Rapsody ma takie jasne kreseczki na płatkach.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mnie ta zauroczyła
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”