Powolna metamorfoza - 2009,cz.2
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kolega nie lubi niczego, co mu komplikuje życie 
"Szczęście polega na tym, całe szczęście, by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów" - K. Grabowski
.
Dlatego nie rozumiem kobiet
Te frezje były testowo wsadzane po jednej. W ich przypadku skuteczność kiełkowania 100%

"Szczęście polega na tym, całe szczęście, by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów" - K. Grabowski

Dlatego nie rozumiem kobiet

Te frezje były testowo wsadzane po jednej. W ich przypadku skuteczność kiełkowania 100%

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale czemu nie tworzyć labiryntów?
Nie byłoby filmu "W Labiryncie"...a nie był fajny?
Hm, nie zaraz, ...by z Prostych Rzeczy nie tworzyć, czyli nie komlikować prostych? Ale jak proste się ułoży na kształt labiryntu, jedna koło drugiej, to już można tak? Jak domino? Czyli odwieczna mężczyzna -synteza, kobieta- analiza ;)....
Nie byłoby filmu "W Labiryncie"...a nie był fajny?
Hm, nie zaraz, ...by z Prostych Rzeczy nie tworzyć, czyli nie komlikować prostych? Ale jak proste się ułoży na kształt labiryntu, jedna koło drugiej, to już można tak? Jak domino? Czyli odwieczna mężczyzna -synteza, kobieta- analiza ;)....
- bishop
- Kontakt:
Życie nam tworzy wystarczające labirynty. Po co jeszcze sami mamy sobie dokładać? Żeby nie wyjść z wprawy?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ja w ogóle nie potrafię kupować na alegro ale od czego ma się synów oni tam czują się jak ryba w wodzie to jak tylko coś chcę zamówić to proszę moich chłopaków .Czekam jeszcze na jedną większą przesyłkę z alegro i z cebul p.l ale to dopiero w połowie marca no i jeszcze piwonie żółtą i białą drzewiastą
Genia
Genia
- bishop
- Kontakt:
Jeśli proste się ułoży na kształt labiryntu, to trzeba to prostować, nie ma wyjścia. Ale zwijać proste w kłębek po to, żeby mieć co prostować?
Antonimem syntezy może być również destrukcja
Gieniu, też czekam na cebule.pl. Zastanawiam się, czy jeszcze czegoś nie domówić
Antonimem syntezy może być również destrukcja

Gieniu, też czekam na cebule.pl. Zastanawiam się, czy jeszcze czegoś nie domówić

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- bishop
- Kontakt:
O qrcze, chcę odpisywać, a tu już inny textagape pisze:Ale rzetelna synteza może prowadzić do katalizacji...
Ale po co prostowac, weźmy przykład z biologii- gdyby wyprostować jelita, albo loki u modelek Boticellego? Albo DNA? Mnie się wydaje że piękno jest ambiwalentne, wtedy rzeczy skomplikowane widzimy jako proste i w tej prostocie piękne...

I w stosunkach damsko-męskich tak najczęściej jest: rzetelna męska synteza katalizuje wzrost napięcia

No tak, czasem prostowanie jest niepotrzebne, ale doprowadzanie do skrętu kiszek "dla zasady" też nie jest dobre

A komplikowanie ma dla mnie raczej wymiar pragmatyczny niż estetyczny

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Bo w komlikowaniu chodzi (chyba?)czasem o emocje, nie o fakty. Emocje są energią przezyć towarzyszących faktom, i o nią chodzi. A fakty są faktami. Fakty mijają zsyntetyzowane, zkatalizowane,a emocje się kumulują.I chyba też je trzeba rozwiązac, tylko inną drogą niż synteza faktów.
Czasem się da zaufać, że synteza i przeskok jest lepszy i pożegnać kumulacje energii grubą krechą, a czasem trzeba po śladach wrócić i rozwiązać każdy supełek. Wtedy jest synteza faktów i synteza aktów -uczuć, emocji, przeżyć. Ale innym sposobem.Takie moje doświadczenie, ale mnie jest łatwiej, bo ja jestem teoretyk ;)
Czasem się da zaufać, że synteza i przeskok jest lepszy i pożegnać kumulacje energii grubą krechą, a czasem trzeba po śladach wrócić i rozwiązać każdy supełek. Wtedy jest synteza faktów i synteza aktów -uczuć, emocji, przeżyć. Ale innym sposobem.Takie moje doświadczenie, ale mnie jest łatwiej, bo ja jestem teoretyk ;)
- bishop
- Kontakt:
Aaaa, tak sobie pitolimyliska pisze:o czym Wy gadacie.. [...]

Dlatego potrzebni są mężczyźni, którzy robią za zawór bezpieczeństwaagape pisze:Bo w komlikowaniu chodzi czasem o emocje, nie o fakty. Emocje są energią, i o nią chodzi. A fakty są faktami. Fakty mijają, emocje się kumulują.

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz