Moja kwitnąca kolekcja
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gelko, mi też się bardzo podoba, cieszę się każdym rozkwitniętym kwiatkiem, ponieważ po kupnie się nie nacieszyłam długo, bo miał plamki na płatkach i oberwałam je , bojąc się, że to jakiś grzyb
a to były tylko zniszczone płatki przez pryskanie i pozostawienie na słońcu w kwiaciarni
Asiu kwiaty mają 9 cm
z centymetra był urwany początek
nie zorientowałam się, ale spokoju mi nie dawało, że one takie wielkie, aż niemożliwe
sprawdziłam jeszcze raz i znalazłam powód wielkiego wymiaru
Ale i tak są duże, u mnie jedne z większych
Moniu cieszę się bardzo, że do mnie zaglądasz, zapraszam częściej, ja również pasjonuję się ogrodem, ale u mnie rozciąga się to i na storczyki. One na prawdę bardzo umilają te zimne, szaro-bure pół roku, a i latem są przepiękną ozdobą domu
Dusiu jestem pewna, że w końcu go dostaniesz w jakimś sklepie, a wtedy radość będzie tym większa, ponieważ najbardziej cieszą spełnione marzenia
Leśny Duszku bardzo dziękuję Ci za odwiedziny, cieszę się, że mogłam sprawić Ci przyjemność widokiem swoich kwiatów

Asiu kwiaty mają 9 cm

Moniu cieszę się bardzo, że do mnie zaglądasz, zapraszam częściej, ja również pasjonuję się ogrodem, ale u mnie rozciąga się to i na storczyki. One na prawdę bardzo umilają te zimne, szaro-bure pół roku, a i latem są przepiękną ozdobą domu

Dusiu jestem pewna, że w końcu go dostaniesz w jakimś sklepie, a wtedy radość będzie tym większa, ponieważ najbardziej cieszą spełnione marzenia

Leśny Duszku bardzo dziękuję Ci za odwiedziny, cieszę się, że mogłam sprawić Ci przyjemność widokiem swoich kwiatów

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko bliżniaczki cudowne, super razem wyglądają. A ten z mazami urokliwy. Powodzenia i czekam na kolejne zdjęcia, chętnie obejrzę.
Ania

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Maziasty jest na pierwszym miejscu moich chciejstw na ten moment ;) ale poczekam do wiosny ;)
piękne kwitnienia
piękne kwitnienia

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- AGNESS
Dusiu , Gelko, Mario bardzo dziękuję za odwiedziny,
u mnie teraz faktycznie dużo storczyków kwitnie ok 23 , kilka jeszcze ma pędy kwiatowe, a śpi tylko kilka ostatnia przekwitłych
Tak że faktycznie jest pięknie , ale niestety obecne kwitnienia są jakoś krótsze niż poprzednie, kwiatki szybciej przekwitają.

- Storczykowa
- AGNESS
Dusiu, ale u mnie kwitły na prawdę długo, ale tegoroczne zimowe kwitnienia są jakoś niezbyt długie, np jeden z bordowych bliźniaków, które wcześniej pokazywałam już przekwitł, mam nadzieję, że będzie przedłużał pęd i jeszcze zakwitnie. A biały, który zakwitł jako pierwszy jeszcze pięknie kwitnie i zaczyna wytwarzać kolejne pąki.
- Storczykowa