Lilie lubię takie pachnące
Pustynnik -prawie 10 zł .Odnośnie lilii jestem dobrej myśli ,jeśli się zawiodę ,nie będę rozpaczać Życie jest zbyt krótKkie ,aby przejmować się błahostkami .Priam pisze:Jolu widziałem twoje zakupy i mam pewne obawy co do zakupionych przez Ciebie lilii. Rok temu kupiłem Americe i fata Morgana i... America nie wyrosła a fata Morgana okazała się lilią o wysokości 40 i kolorze piaskowo -morelowym.
Mam pytanko odnośnie pustynnika: Ile kosztowało opakowanie??
Nie mam jakiś specjalnych zamówień ,na pewno znajdę coś czego nie mam .Może jakieś ciemierniki,albo lilie ,hosty.........Napisz co mają z bylin ,albo cebul .ada.kj pisze:Jolu. A czy masz jakieś szczególne zapotrzebowanie, czy też co ewentualnie wpadnie w oko. Niedziela nie jest rewelacyjnym dniem na zakupy ogrodniczo-nasionkowe, poza supermarketami: Obi , Castorama, Leroy-Merlin są na Bielanach. Drugie Obi na Długiej. Jeszcze jedna Castorama w Centrum Handlowym Korona -tj. przy wjeździe do Wrocławia od strony Ostrzeszowa i Oleśnicy. Natomiast wszystkie Centra Ogrodnicze, Sklepy nasienno- ogrodnicze są w niedzielę pozamykane. Niestety nie byłam w tych sklepach jeszcze w tym roku więc o zaopatrzeniu nie mogę powiedzieć. Jeżeli byś coś specjalnie potrzebowała, to mogę jutro lub w piątek przejechać się do Kwiatonu i Ci kupić. W Kwiatonie byłam wczoraj, więc wiem co mają.
Pustynniki ,chciała bym zakupić jeszcze inne kolorki.Bardzo mi się podobają .Pewnie bez problemu gdzieś ja kupię .A zdjęcia wiosną na pewno będą .gloriadei pisze:Jolu Przybiegłam teraz do Ciebie .
wspaniałe zakupy!Pustynnik! To moje marzenie od lat! Życzę Ci aby się udał! I czekamy na zdjęcia tych wszystkich piękności, jak zakwitną
Ja też już wiele roślinek zamówiłam w różnych miejscach [hosty ,liliowce brunerę też i wiele ,wiele innych].Myślę ,że to jeszcze nie koniec .gracia pisze:Witaj Jolu.
Widzę, że też pragniesz już wiosny. Ja również przeglądam oferty nasion (nawet niektóre jednoroczne już kupiłam, a teraz zabieram się za zamawianie bylin. Mam zamiar kupić liliowce, brunnerę i kilka traw.