Ogród -mój azyl cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

lilie piękne ....ale nie mogę się skusić-chociaż nie mówię nie :?: Miałam ich kiedyś bardzo dużo i gdzieś w ziemi poginęły ,tak samo pustynnik.Podejrzewam,że to kret maczał w tym swoje łapki.
Lilie lubię takie pachnące
x-d-a

Post »

Jolu, w niedzielę we Wrocławiu kupisz roślinki tylko w supermarketach ogrodniczych, ale w niektórych jest całkiem spory wybór.
Ja polecam Obi, tam jest chyba najwięcej roślinek, nasionek, bulwek i cebul.
Jest jeszcze Castorama i Leroi Merlin, wszystko na Bielanach, ale te same sklepy są też na północy Wrocławia.
Pozdrawiam i służę informacjami z Wrocławia.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu widziałem twoje zakupy i mam pewne obawy co do zakupionych przez Ciebie lilii. Rok temu kupiłem Americe i fata Morgana i... America nie wyrosła a fata Morgana okazała się lilią o wysokości 40 i kolorze piaskowo -morelowym.

Mam pytanko odnośnie pustynnika: Ile kosztowało opakowanie??
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, nie martw się na zapas :) Moja America była bardzo okazała i Twoja też na pewno będzie :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Priam pisze:Jolu widziałem twoje zakupy i mam pewne obawy co do zakupionych przez Ciebie lilii. Rok temu kupiłem Americe i fata Morgana i... America nie wyrosła a fata Morgana okazała się lilią o wysokości 40 i kolorze piaskowo -morelowym.

Mam pytanko odnośnie pustynnika: Ile kosztowało opakowanie??
Pustynnik -prawie 10 zł .Odnośnie lilii jestem dobrej myśli ,jeśli się zawiodę ,nie będę rozpaczać Życie jest zbyt krótKkie ,aby przejmować się błahostkami .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DALO ,dziękuje za namiary ,na pewno skorzystam. .MONI twoja wersja na temat lilii bardziej mi odpowiada . :wink:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu. A czy masz jakieś szczególne zapotrzebowanie, czy też co ewentualnie wpadnie w oko. Niedziela nie jest rewelacyjnym dniem na zakupy ogrodniczo-nasionkowe, poza supermarketami: Obi , Castorama, Leroy-Merlin są na Bielanach. Drugie Obi na Długiej. Jeszcze jedna Castorama w Centrum Handlowym Korona -tj. przy wjeździe do Wrocławia od strony Ostrzeszowa i Oleśnicy. Natomiast wszystkie Centra Ogrodnicze, Sklepy nasienno- ogrodnicze są w niedzielę pozamykane. Niestety nie byłam w tych sklepach jeszcze w tym roku więc o zaopatrzeniu nie mogę powiedzieć. Jeżeli byś coś specjalnie potrzebowała, to mogę jutro lub w piątek przejechać się do Kwiatonu i Ci kupić. W Kwiatonie byłam wczoraj, więc wiem co mają.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Jolu Przybiegłam teraz do Ciebie .
wspaniałe zakupy! :wink: Pustynnik! To moje marzenie od lat! Życzę Ci aby się udał! I czekamy na zdjęcia tych wszystkich piękności, jak zakwitną :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ada.kj pisze:Jolu. A czy masz jakieś szczególne zapotrzebowanie, czy też co ewentualnie wpadnie w oko. Niedziela nie jest rewelacyjnym dniem na zakupy ogrodniczo-nasionkowe, poza supermarketami: Obi , Castorama, Leroy-Merlin są na Bielanach. Drugie Obi na Długiej. Jeszcze jedna Castorama w Centrum Handlowym Korona -tj. przy wjeździe do Wrocławia od strony Ostrzeszowa i Oleśnicy. Natomiast wszystkie Centra Ogrodnicze, Sklepy nasienno- ogrodnicze są w niedzielę pozamykane. Niestety nie byłam w tych sklepach jeszcze w tym roku więc o zaopatrzeniu nie mogę powiedzieć. Jeżeli byś coś specjalnie potrzebowała, to mogę jutro lub w piątek przejechać się do Kwiatonu i Ci kupić. W Kwiatonie byłam wczoraj, więc wiem co mają.
Nie mam jakiś specjalnych zamówień ,na pewno znajdę coś czego nie mam .Może jakieś ciemierniki,albo lilie ,hosty.........Napisz co mają z bylin ,albo cebul .
gracia
100p
100p
Od: 23 sty 2009, o 14:12

Post »

Witaj Jolu.
Widzę, że też pragniesz już wiosny. Ja również przeglądam oferty nasion (nawet niektóre jednoroczne już kupiłam, a teraz zabieram się za zamawianie bylin. Mam zamiar kupić liliowce, brunnerę i kilka traw.
Pozdrawiam Grażyna

Działka - pasja Graci
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gloriadei pisze:Jolu Przybiegłam teraz do Ciebie .
wspaniałe zakupy! :wink: Pustynnik! To moje marzenie od lat! Życzę Ci aby się udał! I czekamy na zdjęcia tych wszystkich piękności, jak zakwitną :D
Pustynniki ,chciała bym zakupić jeszcze inne kolorki.Bardzo mi się podobają .Pewnie bez problemu gdzieś ja kupię .A zdjęcia wiosną na pewno będą .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gracia pisze:Witaj Jolu.
Widzę, że też pragniesz już wiosny. Ja również przeglądam oferty nasion (nawet niektóre jednoroczne już kupiłam, a teraz zabieram się za zamawianie bylin. Mam zamiar kupić liliowce, brunnerę i kilka traw.
Ja też już wiele roślinek zamówiłam w różnych miejscach [hosty ,liliowce brunerę też i wiele ,wiele innych].Myślę ,że to jeszcze nie koniec .
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jolu. Z tego co pamiętam : mają liliowce, sporo odmian, są lilie, są eukomisy - dwubarwny i różowy, ogromny wybór mieczyków, bardzo duży wybór dalii z tym , że krajowych mniej po 4,0 zł, holenderskich bardzo duży po 5,9 zł, tawółki, serduszka, begonie, tygrysówki, jeszcze inne drobno cebulowe których nie znam, ciekawostka - jeżówki /chyba sadzonki holenderskie w 5-6 kolorach po 16,0 zł/ byłam potwornie zaskoczona ceną, duży wybór różnych nasion kwiatów, warzyw, ziół. Chyba były też hosty - nie pamiętam. Pustynników nie widziałam. Ciemierników jeszcze nie było.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Wreszcie udało mi się Ciebie przejrzeć ;) Nie wiem od czego zacząć :) Z zakupami to Kochana zaszalałaś :) Tyle różnych okazałości :) będziesz nam potem wszystko prezentowała :)

Widziałam też że macie ule... jejć ja tak lubię miodzik... jest bardzo zdrowy :)
A takiej ryby jak Twój syn złowił to nie widziałam :shock: Mój chłopak łowi i jakby taka złowił to chyba by padł ze szczęścia... a ja w pierwszych sekundach puściłabym pewnie wędkę :lol: bo nie mogę się to tego sportu przekonać :) :lol:

Pozdrawiam ciepło :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To widzę Jolu, że będziesz miała co sadzić wiosną.
Oj napracujesz się, napracujesz.... ;:108
I jeśli wszystkie zakupy będą udane to latem będziemy mieli czym się zachwycać. :wink: :lol:
Tylko kiedy to będzie .....? :roll:
Na razie wszystko zawiane i zasypane śniegiem. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”