Małe co nieco od Ave ...

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izuś kochana, to jest genialny pomysł :) Żebyście się zanadto nie zmęczyli możecie przynosić wirtualnie :)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Jutro mogę Ci przynieśc ogórkową(wszystkich) i łazanki (moje) i piersi faszerowane(chłopaków) i jakieś warzywa wegetarianki(córki) :)

a dziś padam ... słodkich snów Ewuniu :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

liska pisze:Ewa to Ty teraz odpoczywaj a reszta foromuwiczek bedzie Ci przynosiła wyroby z Twoich przepisów :)
Bardzo słusznie!
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

:cry: a ja nie zdążyłam zdjęcia zrobić . - tak szybko wyszły oponki były pyszne - mi najbardziej smakowały jeszcze ciepłe bo nie czuć tak tego tłuszczyku :lol:
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewusiu dziś robię kapuśniaczek według przepisu, który podawałaś, brakuje mi tylko kapusty włoskiej. Co prawda mam, ale nie chcę jej rozkrawać, bo trzymam ją na gołąbki, a jak ją rozkroje to co z nią potem zrobię? :roll: Bo gołąbków już nie. Nie wiem jeszcze jak sytuacja z grzybami, ale jak nie będzie grzybów wrzucę kilka suszonych śliwek.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magduś, zamiast suszonych śliwek wrzuć kawałeczek kosteczki bulionu grzybowego :) Śliwki suszone znakomite do podłoże, ale w kapuśniaku jeszcze nie widziałam :)
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spokojnie znalazłam grzybki, więc nie trzeba stosować planów awaryjnych. Mój mąż pochodzi spod Łącka i moja teściowa do wszystkiego dodaje suszone śliwki i muszę przyznać, że nawet to dobre.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AAA, jak spod Łącka, to wszystko rozumiem :) Tylko te śliweczki jeszcze lepsze w % są... :lol: :lol: :lol: i to tych tubylczych :)
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja w tych % procentach to przełknąć nie mogę. Kapuśniaczek przepyszny, dodałam grzybki suszone (maślaki z własnego ogrodu) i troszkę kapusty białej. Rozgrzewa lepiej niż % :wink: .
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Matko jedyna, jak te golonki pachną!!! :shock: Gotują się od prawie dwóch godzin, a ja już wytrzymać nie mogę, ślina mi na klawiaturę kapie :lol: Mam tylko problem, nie mam jasnego piwa, a jedynie porter. Może być?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Naleweczko, ja z podobnym pytaniem!
jakie piweczko do tego?
Czy takie jak lubię, czy goloncja wymaga jakiegoś konkretnego??
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Już wiem!!! Porter może być! Tylko wlany w połowie, albo pod koniec pieczenia. Daje leciutką słodycz i kolor. Bajka, mniam...

Raport:

Najpierw Szanownego M. powalił w drzwiach sam zapach "Co to na Boga tak pachnie???" Odp. "Męski obiad" :D
Potem słychać było przez dziesięć minut "Czy mogę ci jakoś pomóc?" :wink: "Nie!"
Potem włączyły się skrupuły "Właśnie schudłem 3 kg, znowu dietę szlag trafi!" Bez komentarza :P
A na koniec dietetyczna goloneczka została wchłonięta migiem. Druga, z powodu wyrzutów sumienia, została zeżarta w połowie. Z samym chrzanem, bez kaszy, pieczywa, w ogóle bez dodatków. Chyba zabrakło czasu na delektowanie się :D

Jak tam było, tak było, ale przepis autorski, nawet jeśli nieco zmodyfikowany, jest przedni! Mistrzostwo Świata!

Dopisek:
Szczególnie sprawdza się w taki dzień, jak dziś. Śnieżnie, zimno, mokro, wietrznie, parszywie :( To na dworze. A w domku pachnąco, korzennie, smacznie i nawet nie tak tłusto, jak myślałam. małe goloneczki nie są aż tak strasznie tłuste, a i tak tłuszcz najpierw się wygotowuje, a potem wytapia i wcale nie musimy go jeść. Do tego samo mięsko, bez skóry, jest całkiem, całkiem :) Mniaaam....
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ave 12 krzydełek wykostkowanych... jutro farsz.. dziś padam...
w niedziele 15 urodziny pierworodnego :)

aha pączki miesne też będą :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:1 o, tak pyszczydło mi się cieszy jak czytam Wasze "raporty" z gotowania, pieczenia , smażenia...

Aga- piwko jakie lubisz ;)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuś ja dziś przepisałam Twój przepisik na goloneczki dwóm znajomym, ponieważ się nimi u mnie zachwycili :D Ja na jutro w sklepie mam zamówionych 8 małych goloneczek, i znowu na sobotę i niedzielę robię :lol: Muszę robić więcej, ponieważ mój mąż prosił, żeby były chociaż na 2 dni :wink: :lol: a jeszcze znajomych się spodziewamy
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”