Mój ogród - mariasen cz.1
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Maju
Spacerowałam po Twoim ogrodzie i naprawdę bardzo mi się podobał. Masz wiele ciekawych roślin ale jedna urzekła mnie szczególnie. Pisałaś że wiele czasu zajęło Ci zdobycie jej .Powiedz mi co to za roślinka i gdzie udało Ci się dostać ? Czy to cebulka, kłacze,czy nasiona ?czy wieloletnia czy nie ? czy zimuje w ogrodzie czy nie
Hmmm mnie ona przypomina lilię wodną ale z Twojego opisu wynika że nie

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Spacerowałam po Twoim ogrodzie i naprawdę bardzo mi się podobał. Masz wiele ciekawych roślin ale jedna urzekła mnie szczególnie. Pisałaś że wiele czasu zajęło Ci zdobycie jej .Powiedz mi co to za roślinka i gdzie udało Ci się dostać ? Czy to cebulka, kłacze,czy nasiona ?czy wieloletnia czy nie ? czy zimuje w ogrodzie czy nie

Hmmm mnie ona przypomina lilię wodną ale z Twojego opisu wynika że nie

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
IwonkoXP, ta roślina to sanguinaria multiplex, zdobyłam ją od kolekcjonera. Teraz widuję w sklepie internetowym www.kwietnik.com.pl , zimuje w gruncie , nie okrywam jej, nie sprawia żadnych problemów. Po kwitnieniu zanika więc warto ją sadzić przy roślinie, która później zakryje puste miejsce. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pisz.
Miło, że mnie odwiedziłaś zapraszam częściej.
Miło, że mnie odwiedziłaś zapraszam częściej.
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Moniko, Rodusik, Dala, Igo, roślin domowych mam strasznie dużo, wszystkie parapety zastawione. Jak zobaczyłam, że pleione będzie kwitło odzyskałam dobry humor. To piękna roślina kolejna, której bardzo długo poszukiwałam. Teraz jest dostępna na allegro w różnych odmianach. Będę wstawiała zdjęcia pokazujące jak się rozwija.
Często używam łupin po orzechach kokosowych jako osłonek i bardzo lubię ciekawe donice i kosze.
Moniko, cieszę się że podziwiasz hosty, potrafią zauroczyć.
Często używam łupin po orzechach kokosowych jako osłonek i bardzo lubię ciekawe donice i kosze.
Moniko, cieszę się że podziwiasz hosty, potrafią zauroczyć.