Nie ma róży bez kolców... różanka u Ewy.

Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eden Rose 85-który wkleiłaś jest piękny.To był mój ostatni zakup póżną jesienią tak się nim zachwyciłam.Szkoda tylko,ze będę musiała długo czekać na efekty.3 4 lata to nieomal wieczność
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aszka pisze:Eden Rose 85-który wkleiłaś jest piękny.To był mój ostatni zakup póżną jesienią tak się nim zachwyciłam.Szkoda tylko,ze będę musiała długo czekać na efekty.3 4 lata to nieomal wieczność
Może to tylko u mnie tak marnie rośnie? Jakoś nie chce się zagęszczać :( są 3-4 pędy. Zrobię eksperyment i przytnę ją mocno na wiosnę. Powinna wtedy wypuścić więcej pędów od ziemi!!! Oby! :roll:
Poza tym byla posadzona wiosną. Zauważylam, że róże sadzone jesienią o wiele lepiej się przyjmują i szybko startują na drugi rok!
Czy ktoś ma podobne doświadczenia z wiosennym/jesiennym sadzeniem?
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

giza

rozbawilaś mnie tą pietruszką... :D :D :D

Wióry rogowe, jak na razie, można kupić tylko w LIDLU! Kiedyś jeździłam po całym mieście w poszukiwaniu tego skarbu - na marne :( Parę lat temu kupiłam je pierwszy raz w niemieckim Lidlu. A teraz i u nas sprzedają. Hurra!!!
Zawsze wykupuję prawie całą dostawę!!! :twisted: :twisted: :twisted: Są dostępne tylko w marcu na początku sezonu ogrodniczego ;:2
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Domyślam się, że w nowodworskim lidlu, to w tym roku masz konkurencję :P
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

W tym roku też będę polowała na wióry rogowe w Lidlu,choć nigdy wcześniej o nich nie słyszałam.Zadanie mam ułatwione-mieszkam przy markiecie.Jednak w zeszłym roku nie widziałam tego towaru,rzuciłby się mi w oczy.W ogrodniczej części zawsze buszowałam.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

giza - może jeden woreczek ci zostawię :wink:

strelicjo - te wióry przywożą razem z różnymi nasionami, kratkami, podpórkami do roślin, i jest dosłownie tylko kilka worków. Rozchodzą się b. szybko! Śledzę gazetki reklamowe i 7.00 rano do Lidla! :lol: :lol: :lol:

Bardzo lubię łączyć róże z ich świtą - czyli roślinami towarzyszącymi, które podkreślają ich piękno!
Kilka przykładów poniżej

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jadę do Lidla-może coś będzie?
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Własnie intuicyjnie kilka lilijek powsadzałam między róże :wink:
Pierwsze zdjątko, karbowane liście otulające kwiat róży, czyje one są?

Po lidlowska mączke utworzymy kolejkę społeczną, a co.. :P

Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

pamietam ktoś mówił, ze róża to egoistka nie lubi przy sobie konkurencji, zapachów, mało tego biała roża moze zmienic kolor jeśli rosnie z rozami kolorowymi.
Być moze daję ciała, ale coś mi sie kiedyś obiło o uszy.
Zreszta to "królowa kwiatów" !
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja widziałam kilka razy w Lidlu tą mączkę rogową i zastanawiałam się po co ona komu jest. Już sobie piszę w kapowniku. A do Lidla nowodworskiego jestem trzecia w kolejce.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

giza - te liście są od malwy, trochę zawsze chorują na rdzę, ale je obrywam aby nie szpeciły :). Malwy wszędzie się sieją. Mogę ci trochę różowych podrzucić :wink:
tara - róża nie lubi konkurencji - to prawda, jeśli rośnie coś za blisko. Odległość 40-50 cm jest OK. :)
A ta zmiana koloru to mit!!! :!: :!: :!:
ada - widzę, że wywołałyśmy powrót kolejek do sklepów :lol: :lol: :lol: Tylko jak ktoś zapyta za czym ta kolejka? ;:112
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Witaj Ewo! Dopiero dzisiaj trafiłam do Twojego ogrodu, a to dzięki Marioli, która podesłała mi link do Twojego wątku.
Z wielką uwagą przeczytałam wszystko, co napisałaś na temat róż i bardzo Ci za to dziękuję. Jestem początkującą ogrodniczką i to nie z wyboru, lecz życie dało mi ogród w prezencie. Początkowo był to niechciany, kłopotliwy prezent, potem złapałam bakcyla i wsiąkłam. Bardzo lubię róże, zawsze stoją w wazonie, więc postanowiłam je mieć w ogrodzie. Jak to wyglądało od początku, opisałam w swoim wątku: śmieszno i straszno. Teraz jest już lepiej, trochę rozjaśnia mi się w głowie, między innymi dzięki takim rzeczowym, przejrzystym wypowiedziom jak Twoje. Dziękuję!
Dzięki forum udało mi się nazwać kilka róż, tych co kupowałam jako różowe, czerwone, itd. Między innymi udało mi się zidentyfikować Chopina. To jedna z niewielu róż, która przetrwała zniszczenie ogrodu, wielokrotne przesadzanie i zupełne zniedbanie. Rośnie zdrowo i obficie kwitnie.
Będę Ewo częstym gościem w Twoim ogrodzie, czekam na fotki, gdy róże rozkwitną.
Pozdrawiam, Danuta
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Frido!
teraz tak szybko, bardzo dziękuję za odwiedziny! Wzruszyłam sie, że ktoś polecił moj ogród :? Cieszę się, że moje wypociny komuś się przydały.
Obejrzałam twój -wspaniale zaczynasz!!! :shock: Uwielbiam takie klimaty!!!
Będę do ciebie zaglądać :D
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Kiedyś wydawało mi się, że róza musi rosnąć "solo", tutaj na forum jak obejrzałam zdjęcia krzaków w towarzystwie innych roślin zmieniłam zdanie. Na pewno nie może to byc przypadkowy układ ale odpowienio dopasowane daja super efekt, nawzajem dodają sobie uroku.
Ewo, na kilka malwek chętnie sie piszę,Kiesys kupiłam malwy niby byliny ale cos nie zdążyły zakwitnąć, wcieło je /biedronkowe/.
A kolejce odpowiemy, że stoimy za rogami :;230

Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Gabiś, zamówiłam nasionka szafirowo-fioletowej szałwii. Jeszcze nie przyszły(2 tygodnie :shock:). Ale jak już wysieję, to pewnie będzie czym się dzielić. Kolejna próba towarzystwa dla różyc. Jeśli zapach jest podobny do szałwii-zioła, to i powinna robactwo odstraszać. A może by tak ziółko posadzić, właśnie sobie uświadomiłam, że w jej otoczeniu nie ma nigdy mszyc ;:48
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”