Ogród Andzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

O sąsiadów nie ma się co martwić, to Ty jesteś górą bo dbasz, wkładasz w to pracę, żeby było pięknie kolorowo. Mnie smucą takie ogrody same iglaki i trawa, zero zmienności, zero barw, nie ma co zazdrościć, nasze ogrody nawet z 1 kwiatkiem są piękniejsze :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Nazwy rośliny niestety nie znam dostałam sadzonkę. Roślina jest okrywowa,zadarniająca.Podcinam dookoła pędy, a ta rozrasta się cały czas. Czepia się ziemi ,w tej chwili jest kilka odrostów. Kwitnie na niebiesko, podobnie jak barwinek.
Awatar użytkownika
lena666
200p
200p
Od: 2 lut 2009, o 17:54

Post »

wiaj na forum ja też jestem nowa ale w porównaniu do ciebie to jeszcze mi daleeeeeko naprawde świetnie sie zapowiada a co do ogrodzenia to wiesz jak go nie ma zawsze możesz ;wejsć ;w pole bedziesz nie ograniczona :lol:
Kwiaty - NAJPIĘKNIEJSZA mowa świata.Moje wymarzone miejsce
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu Twój ogród też mi się bardzo podoba już nie mogę się doczekać aż pokażesz nam wszystkie kwiaty ze swojego ogrodu .
Genia
eryba
200p
200p
Od: 4 sty 2009, o 19:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam cię Aniu. Piękne masz te różyczki. I duże pole do popisu :D
Ja też się wymieniam roślinkami, ale raczej ze znajomymi co mają podobne zamiłowania i póżniej dzielę się z sąsiadami.
A na wiosnę oczywiście mogę się podzielić tym co mam jak ci się coś spodoba to pisz :P
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Witaj Aniu.Śliczne róże pokazałaś a nasadzenia piętrowe bardzo pomysłowe. :wink: Czekam na więcej zdjęć.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja również uważam, że pokazany przez Ciebie model nasadzania piętrowego jest świetny.... :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kupiłam nasionka na nowy sezon, napiszcie czy jaskry są byliną, trzeba wykopywać je na zimę. Przeczytałam tylko że trzeba je moczyć przez kilka godzin przed posadzeniem. Nasadzenia piętrowe -fotki skopiowałam z książki, jest tego sporo.Pojemniki stojące,wiszące nawet wykorzystanie do obsadzeń stare zlewy, rury kominowe,malowanie starych donic. Robienie kompozycji z przeróżnych kwiatów. Róża z pierwszej fotki niestety nie wiem jak się nazywa, ale zapytam.Ten pan co sprzedaje ma w ofercie również szczepione na pniu.

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kiedy wreszcie przyjdzie wiosna?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już wiem co to za roślina pomiędzy hostami Barwinek większy (Vinca major 'Variegata').
gracia
100p
100p
Od: 23 sty 2009, o 14:12

Post »

Witaj Aniu te doniczki kaskadowe są przepiękne. Uwielbiam ciekawe pomysły na aranżacje ogrodu. Czy mogę wykorzystać Twój pomysł.

Zapraszam do mnie
Pozdrawiam Grażyna

Działka - pasja Graci
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To niestety nie moje pomysły. Fotki są z encyklopedii. Jak coś obsadzisz wrzuć na forum. Ja obsadzę pojemnik truskawkami. Mam taką odmianę która kwitnie na różowo,owoce utrzymują się do października. Powinno fajnie wyglądać.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu ale pod koniec lutego miałaś piękną zimę ,czy jeszcze do tej pory leży śnieg?
Na pierwszym zdjęciu na 1 stronie masz piękną różę herbacianą bardzo mi się podoba kiedyś taką miałam pnącą ale po 3 latach mi wymarzła.
Genia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam na forum :)
Fajnie, że chcesz pokazać nam swój kawałek Raju,
Co do sąsiadów to ciesz się, że sieją trawke i sadzą iglaki, na moich na 100% byś ich nie zamieniła.
Poproszę kolejne fotki, ta 1 z różami bąbowa - znasz nazwę?
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie
Gieniu u mnie na razie jest zima. Śniegu troszkę mniej,widać już ziemię. W ogródku rozrzuciłam tylko kretowiska. Kupiłam dzisiaj preparat na kreta. Martwię się bo porył miejsce z roślinami cebulkowymi. Obawiam się że nic nie wyjdzie. Przy domu jest cieplej zaczynają wychodzić krokusy. Na pociechę kupiłam liliowce oraz begonie bulwiastą. Szkoda twojej róży, ale można zastąpić ją inną, wybór jest duży.

Edytko zdjęcia będą, na razie nie mam. Ogródek według tutaj pokazywanych jest skromny. Jakoś tak wychodziło że sadziłam niskie roślinki, nie bardzo je widać. Myślę że w tym roku posadzę troszkę krzewów i jakieś większe drzewka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”