Zieloni przyjaciele Kati

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochani, serdecznie dziękuję za odwiedziny i bardzo miłe komentarze.
Szczerze mówiąc nie sądziłam, że kaktusy zrobią większe na Was wrażenie niż szeflera :lol: :lol: :lol: .
Fakt, miałam z nimi bardzo dużo pracy. Same konstruowanie i suszenie podłoża zajęło mi 2 godziny, nie wspomnę o sadzeniu. Sadziłam je od 18.00 do 2.00 w nocy. Nie pokłułam się zbytnio, bo to młode dwuletnie dzieciaczki, więc ciernie mają jeszcze dosyć delikatne :D Niektóre zwłaszcza Mammillarie z cierniami jak rzepy strasznie czepiały się do palców i co je wsadziłam to wyłaziły mi z doniczki .
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Szeflerka przepiękna.Jeżeli chodzi o kaktusy,to ja akurat nie przepadam za nimi,ale Twoja kolekcja robi wrażenie. a jeszcze większe Twoja cierpliwość. :wink:
Saraaa

Post »

Szeflerka to oczywiście uroczy i piękny okaz - nie ma co :P Ale ilość kaktusów przykówa wzrok :shock: :shock: :shock: Podziwiam wytrwałość w sadzeniu - poświęcilaś masę czasu i cierpliwości :D Masz jeszcze miejsce, aby je gdziekolwiek postawić? :P

Pozdrowienia...
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D O dziwo do roślin mam cierpliwość :lol: :lol: :lol: i tylko do nich.
Jeśli chodzi o miejsce to w przypadku kaktusów mam do dyspozycji w zimie :całą piwnicę i część poddasza a kiedy się zrobi cieplej zbuduję im inspekt by mogły wygrzewać się na słoneczku. Dzieci słońca to kochają a ja mam ogromną działkę więc ...tylko hodować kaktusy :D
Miejsca natomiast brakuje mi na inne zielone. Wszystkie parapety i kwietniki obstawione :lol: No, trochę scian zostało więc teraz ograniczam się tylko do wisioków :lol: :lol: :lol:
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gdzie Ty postawisz te kaktusy :shock:
O szeflerce nic nie powiem :shock: Jest ich teraz tyle na forum, że oszaleć można :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Nie wytrzymam ,ale kolekcja :shock: Walentynka superowa :D
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szeflera, to moje marzenie. Kiedyś dostałam jedną od forumki, ale biedaczka nie chce jakoś przestawić się na rozrost. Może wiosną strzeli w górę. Tą szefkę od M dostałam, bo nie mógł znieść mojego narzekania na tą co mam. Zlitował się i kupił.
Może kiedy maluszek zobaczy swoją piękną siostrę to ruszy w bój, do rywalizacji. Zobaczymy :D
Awatar użytkownika
natija
500p
500p
Od: 8 lut 2009, o 23:43

Post »

No to trzymam kciuki za ta mala,zeby w koncu wystrzelila Ci do gory :)
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Wpadłam zobaczyc co u Ciebie nowego i co widzę: piękna szeflerka, duuuuuużo kaktusów no i ten najpiękniejszy kwiatuszek.
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p
Od: 24 sty 2009, o 10:34

Post »

;:111 ;:154 ;:111 Kati to niesamowite, taka ilość kaktusów, zazdroszczę cierpliwości i życzę jeszcze więcej jeśli chodzi o nieznośną szeflerę :D, miejmy nadzieję, że na wiosnę ruszy.
Pozdrawiam, Paula
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

;:111 ;:154 ;:111 Kati , czy to stado kaktusów to każdy inny ?? Szczerze podziwiam ten hurt :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Graszka
1000p
1000p
Od: 1 gru 2007, o 15:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ktoś Kati napisała Basi
kati-1976 pisze:Każdy Basiu :D . Jest wiele powtarzających się rodzajów, ale każdy innej odmiany.
Kati-1976 musisz mieć naprawdę dużą piwnicę na przezimowanie takiej ilości kaktusików :D :D
Pozdrawiam, Grażyna
Moje rośliny i roślinki cz.1, cz.2
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dziewczyny za miłe komentarze.
Tak jak już wspominałam wcześniej piwnicę mam dużą i kawał ogrodu dlatego przerzuciłam się na kaktusy. Ubolewam nad tym ,że w domu brakuje miejsca na realizację moich zielonych marzeń. :roll:
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

Kasiu szczęka mi opadła :shock: nigdy tyle kaktusów naraz nie widziałam. Powiedz ile ich jest bo nie wiem czy przegapiłam tą informację :D a prezencik bardzo bardzo ładniusi :D
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu tych kaktusów jest dokładnie 108 sztuk. Każdy inny tzn. rodzaje się powtarzają ale żadna z odmian nie :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”