Marzenia pisane zielenią - ogród Judyty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga-Dobra kobieto, ja Cię po wszystkich odpustach chwalę, jakie tam obmawianie. :roll: To tylko prowokacja aby Cię na forum ściągnąć. Było cudownie-już ustalone!! hehehe
Babciny ogródek to napis na jednym z opakowań...mało z fotela nie spadłam, a młody z zapędami ma się wstrzymać, a nie mi tu panny sprowadzać brzuchate...ja ogród urządzam i nie w głowie mi wesela i chrzciny...wypluj te słowa :evil:
Ale na dobrą sprawę to ja już prawie babcia-mam zmarszczki :roll: ;:202
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja już też mam dramat na parapetach-zero miejsca-i nie wiem, co to będzie jak trzeba będzie pikować siewki-zgroza-liczę na to, że nie będzie dużych mrozów i przynajmniej pelargonie zepchnę na werandę. W domu wysiałam tylko to, co koniecznie trzeba wysiać wcześniej-reszta czeka na czas siewu do inspektu i gruntu.
Wczoraj przyniosłam kanny z piwnicy. Nie wszystkie przezimowały :cry: a też trzeba je sadzić wcześniej do donic. Wysiałam pomidory i papryki, fasolnika egipskiego i szałwię trójbarwną. Posiałam także powojniki alpejskie "Willy" i " Constance".
Oczywiście dwa tygodnie temu zgłupiałam i wysiałam w doniczki pęcherznicę czerwoną i ognika pomarańczowego. W ubiegłym roku z nasion wyhodowałam tylko dwie czerwone pęcherznice-reszta była zielona :?
Z moich kolejnych obiecanek, ze ograniczę ilość doniczek na parapetach znowu nic nie wyszło, nie dotrzymałam danego sobie słowa :evil: :lol:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Szalejesz dziewczyno, szalejesz. A za oknem zima i to jaka. Wiosny nie widać. U mnie dzisiaj cały dzień sypie śnieg. Gdzie się podziała ta wiosna?
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś-u mnie też sypie.
Załamało mi dach starej stodoły, z resztą ku wielkiej mojej uciesze! Ale teraz będą widoki!!! A jaki przewiew...przestrzeń mi się zwiększyła na podwórku...nowe wyzwania i rozwiązania. Szkoda mi tylko wróbli, które tam gminnie się gnieździły obsrywając wszystko co w stodole :roll:
Muszę pomyśleć o lokalach zastępczych dla nich :roll:

Zima zimą, ale pomidory należało wysiać, aby był sens posadzić je pod folią.
Już trudno-wiosny nie ma, ale skoro zima - to ze śniegiem być powinna. Wtedy ma swój urok i jakoś jaśniej - mniej depresyjnie jest. :wink:

A co Ty Ewuś wysiałaś-pochwal się!!
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

c.d. zima 2007/2008

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Dlaczego stara zima ?
Bardzo podobna do tej z tego roku :)
Kocurek ładniutki no i dojrzałam świerka wężowego - lubię go :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Judyto zima, zima, a ten kolorowy futrzak na śniegu to trójka? Koteczka ona? :)
Fantastycznie odbija od śniegu......bomba.... 8)
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Graziu-na tą zimę padł aparat i...i posiłkuję się faktycznie podobną zimą ubiegłoroczną :lol: A wężowy to moja duma w ogrodzie....nie będę skromna

Ewuś-tak , to śliczna kotka szylkretowa, lubiała być w centrum uwagi.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tak myślałam, że kotka :) Śliczna ;:167
Kocury tej maści są bardzo rzadkie...... a jak się już urodzą to mają jakąś wadę (często są niepłodne, głuche itp.) genetyka jest straszna niestety!!!!!!! :roll:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Judyto, szkoda, że ten aparat Ci siadł, nie możemy zobaczyć tych twoich nasion, rozsad, wszystkich foliaków, szklarni ;) Szkoda, bo jest co oglądać.
Ale aparat jest w serwisie, czy jakiejś naprawie? Wydobrzeje do wiosny?
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ida-niech Ci Pan Bóg w dzieciach grzecznych wynagrodzi!! Straszniście się cieszę i idę łapać listoroznosza!!

Aluśko-aparat padł na amen, psica skoczyła na stół i go zrzuciła-nie męczył się :roll: -zaliczył złomowanie :( :evil: Teraz muszę sępić u znajomych o jakąkolwiek fotę komórkową-ale na to odludzie rzadko kto wpada. Faktycznie byłoby co obfocić, zwłaszcza fazy wzrostu piwonii drzewiastej/krzewiastej :?
No ale może przed ruszeniem wegetacji w ogrodzie dorobię się jakiegokolwiek złoma, który będzie robił jakiekolwiek foty. Strasznie się męczę bez aparatu ;:145 no ale funduszy na jakikolwiek aparat obecnie niet :x
Napisz do Admina w sprawie głosowania.
alana pisze:Judyto właśnie miałam Was prosić o głosowanie na Mazury . Tylko jakoś na forum dopiero dzisiaj dotarłam

Już podaję Wam linka do głosowania, trzeba kilka rubryk wypełnić niestety, potem potwierdzić mailem swoje głosy, kilka minut trzeba poświecić, ale warto

To jest bezpośredni link, z którego można głosować na Mazury http://www.new7wonders.com/nature/en/no ... eDistrict/
Głosujcie na Polskę!! Niech zaistnieje w świecie! :wink:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Judyto, już wątek założyłam na off topic :D
Szkoda, że aż tak z Twoim aparatem się stało :( jak napisałaś o tej piwonii, to już w ogóle chciałabym pooglądać sobie jej rozwój. Teraz aparaty są coraz tańsze, fajną cyfrówkę można kupić za całkiem nieduże pieniądze, no ale jak na razie brak, to rozumiem Cię doskonale :( i współczuję serdecznie, bo to straszne nie móc obfocić swoich roslin w w każdej fazie rozwoju.
ida74 pisze:Judyto spokojnie ,jak chcesz namiary na tanie dalie to napisz na p.w
Ida, czy ja mogę prosić także o te namiary? Bo mam ostatnio manię na dalie ;) Juz dziś chyba 8 karp zamówiłam...
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Dziewczyny ja też wysiałam do gruntu,na jesieni piwonię drzewiastą.Jak tylko coś z tego wyrośnie
to na pewno to sfocę.Jestem bardzo ciekawa,czy coś z tego mojego siania będzie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to Aniu jest nas więcej, gdyż Beatka/Peonia również wysiała piwonie. Ale chyba tylko ja trzymam je w domu..hmm.
Ja się nie odważyłam wysiać do gruntu, ze względu na myszy i nornice, które ponoć bardzo gustują w takich nasionkach.
Teraz się zastanawiam i podpytuję, kiedy przesadzać :roll:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=14

Może ktoś, kto ma doświadczenie podpowie,
może mirzan albo xipe się pokaże :roll:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Judytko, wschodzi u mnie powojnik tangucki od Ciebie. Bardzo się z tego cieszę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”