Moja skromna działka Ada.kj cz.1
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja chodzę we wtorki i czwartki na 8 rano. W piątki bywam rzadko tylko wtedy gdy muszę coś odrobić. Ale nie wykluczone, że się widziałyśmy. A basen w redeco jest fajny. Jeszcze gdy się człowiek przyzwyczaji, to juz wpadł. A chodzi o ten Kwiaton przed Leśnicą.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Ze wstydem się przyznam , że dopiero teraz doczytałam ,że masz tropowca, co do szkolenia naszych psów...wyżeł to szczególna rasa mówi się że wszechstronna.. dobry na tropowca, płochacza, aportera ale największą zaletą wyżła jest stójka i pomoc w wystawieniu ptaków, nasze psy są szkolone w Czechach, mają konkursy, Amo jest reproduktorem czeskim i polskim
jeszcze raz cie przepraszam za nieuwagę i brak pełnej odpowiedzi na twoje pytanie.
Pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
jeszcze raz cie przepraszam za nieuwagę i brak pełnej odpowiedzi na twoje pytanie.
Pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
to to chodzimy po swoich śladach.A basen w redeco jest fajny. Jeszcze gdy się człowiek przyzwyczaji, to już wpadł. A chodzi o ten Kwiaton przed Leśnicą.

- ada.kj
Urszulko. Nasz piesek też jest w miarę wszechstronny, tak go syn szkolił, ale nie ze wszystkim jest w stanie sobie poradzić., np. kaczki strzelone bardzo dobrze aportuje, natomiast dzika gęś jest już dla niego za ciężka. Jest to rasa średniej wielkości. Nasz był kupowany w podobno dobrej hodowli, ale później okazało się, że brak mu przedtrzonowych zębów, więc już na reproduktora się nie nadaje. Syn chyba dwa razy go wystawiał, ale z tą wadą, nie mógł zdobywać doskonałych ocen, pomimo tego, że jest znakomity eksterierowo. Zresztą uznał, że jemu jest potrzebny pies użytkowy. Natomiast ma znakomite efekty na konkursach pracy psów myśliwskich, a dodatkowo jego walory wychodzą na codzień, gdy często koledzy dzwonią, że gdzieś został postrzelony np. dzik i on jedzie i najczęściej zwierzę dochodzą. Ale to forum ogrodnicze, więc dosyć o psach myśliwskich. Cieszę się, że jeszcze jedna sprawa nas łączy poza roślinkami.
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj ada
Dzięki za odpowiedż mnie się troszkę zeszło zanim się pozbierałam niedługo będę miała swój link bo temat nowy i watek jużnapisałam teraz muszę wstawić pare fotek ale dopiero się przygotowuję moja wnusia przyjechala i właśnie ząbkuje marudzi i nie moge wszystkim odpisać i tak po troszku odpisuję
pozdrawiam i zapraszam do siebie
na działeczke

Dzięki za odpowiedż mnie się troszkę zeszło zanim się pozbierałam niedługo będę miała swój link bo temat nowy i watek jużnapisałam teraz muszę wstawić pare fotek ale dopiero się przygotowuję moja wnusia przyjechala i właśnie ząbkuje marudzi i nie moge wszystkim odpisać i tak po troszku odpisuję
pozdrawiam i zapraszam do siebie
na działeczke

- ada.kj
Haniu. Właśnie dopisałam u Ciebie, że fajnie to wygląda na zdjęciu. Z bliska to tylko współczuć. I ja to doceniam, choć marzy się i taka zima, ale w zaciszu ciepłego domku i jak człowiek nie musi wychodzić.
- ada.kj
Witaj Pestko. Oczywiście jak sobie życzysz. Wpadaj często , a ja również będę odwiedzać Ciebie, tym bardziej, że masz działeczkę ładnie zagospodarowaną. Może również coś od Ciebie podglądnę i zastosuję u siebie.
- ada.kj
Jadziu. To jednak dużo. To korzystaj latem kiedy tylko to możliwe. Ty za to masz codzienne długie spacery z psami i to w jakich cudownych warunkach. Możesz dodatkowo chodzić z kijkami , wtedy jest podobny ruch jak na basenie tylko nie w odciążeniu.. Ja takich spacerów nie mam gdzie robić, bo na okolo bloków to żadna przyjemność. Chodzę ile muszę z piesem. Dlatego korzystam z basenu gdyż jest niedaleko. A dalia śliczna. Dzięki za kwiatuszek.
oj tak, spacerki z psami to naprawdę niezły relaks:)
pozdrawiam:)
pozdrawiam:)
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- ada.kj
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki.
Ulu. Spacerki z psem to fajna rzecz, ale nie jak się mieszka w blokowisku. Pies musi być na smyczy, co prawda mam długą, ale musi. Bardzo dużo jest w moim osiedlu psów, a dwa samce jak się spotkają to jest różnie. Dobrze, że syn z reguły w soboty i niedziele wyjeżdża do lasu to wtedy pies może do woli się wyhasać. Wraca najczęściej tak zmęczony, że dwa dni odsypia.
Eukomis. Dalia to niestety nie moja. W tym roku kilka kupię, ale mam co roku problem z dalszym przechowywaniem - ciepłe piwnice. Zaglądam do Ciebie, nie zawsze zostawiam ślad. We Wrocławiu napadało śniegu, wstało słoneczko, więc zapowiada się piękny zimowy dzień.
Ulu. Spacerki z psem to fajna rzecz, ale nie jak się mieszka w blokowisku. Pies musi być na smyczy, co prawda mam długą, ale musi. Bardzo dużo jest w moim osiedlu psów, a dwa samce jak się spotkają to jest różnie. Dobrze, że syn z reguły w soboty i niedziele wyjeżdża do lasu to wtedy pies może do woli się wyhasać. Wraca najczęściej tak zmęczony, że dwa dni odsypia.
Eukomis. Dalia to niestety nie moja. W tym roku kilka kupię, ale mam co roku problem z dalszym przechowywaniem - ciepłe piwnice. Zaglądam do Ciebie, nie zawsze zostawiam ślad. We Wrocławiu napadało śniegu, wstało słoneczko, więc zapowiada się piękny zimowy dzień.
Ado, wiem jak to jest ze spacerkami w blokowiskach, nawet jak masz łagodne psy trzeba uważać, a co do wypraw do lasu musisz uważać na psa, niestety w lesie też pies musi być na uwięzi, przepisy zabraniają puszczania psa luzem, mozna zapłacić mandat w najlepszym razie pouczenie jeśli bedziesz się dobrze tłumaczyła a w najgorszym razie ktoś może Ci psa odstrzelić.. najlepiej by bylo żeby pies miał obroże odblaskową albo kamizelkę to bedzie widoczny i widać bedzie że to nie jest pies szwendający się...sporo informacji można uzyskać na dogomanii o tych wszystkich prawach i przepisach. Oczywiście też służę pomocą.
Pozdrawiam
Pozdrawiam