Działka Gigusi, r.2009 cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Giguś, zaszalałaś
i dobrze
W sprawie nasion Ci nie doradzę, bo w tej materii jestem totalnym dyletantem
Natomiast resztę roślin przetrzymałabym w temperaturze do 5 st. Jeśli chcesz później zminimalizować prace w ogrodzie, kanny i dalie możesz uprawiać w donicach- nie trzeba wówczas wykopywać na zimę, opisywać każdej karpy etc. Jeśli już puszczają, posadź w docelowych donicach i oszczędnie podlewaj mniej więcej raz na trzy tygodnie. Do ogrodu wystawisz w połowie maja i zabierzesz na zimowanie pod koniec października. Poza podlewaniem, nawożeniem i obłamywaniem przekwitniętych kwiatostanów NIC więcej nie trzeba z nimi robić.
Acidantery, w zależności od pogody, posadź w gruncie w połowie kwietnia- w naszych warunkach klimatycznych późno kwitną.

Acidantery, w zależności od pogody, posadź w gruncie w połowie kwietnia- w naszych warunkach klimatycznych późno kwitną.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, ja tak od lat uprawiam dalie, bo nie chce mi się już bawić w wykopywanie
Jeśli teraz je posadzi, nic się nie stanie. Kwestią pozostają warunki przechowywania. Ja mam takie pomieszczenie "warsztatowe", widne, gdzie temperatura zimą oscyluje w granicach 3-8 st. w zależności od warunków na zewnątrz. Tam wszystkie rośliny dobrze mi się przechowują.

- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
O matko kochana. To ja w innym dziale o siatkach i ogrodzeniach czytam a u mnie tylu Szanownych Gości z jak cennymi dla mnie radami.
Monisiu, Joluniu- kochane jesteście. Monia wtawiłam do zimnej komórki, ale tam ciemno-to nic??
Chłopaki-dziękuję. Wiedziałam, że można zawsze na Was liczyć.Jestescie kochani.
Aha jeszcze kupiłam taką paletke do wysiewu, Jolu nie było takich kartonowych tylko plastikowe
Po ile tam sie nasionek -po jednym do każdej dziurki?????

Monisiu, Joluniu- kochane jesteście. Monia wtawiłam do zimnej komórki, ale tam ciemno-to nic??
Chłopaki-dziękuję. Wiedziałam, że można zawsze na Was liczyć.Jestescie kochani.
Aha jeszcze kupiłam taką paletke do wysiewu, Jolu nie było takich kartonowych tylko plastikowe
Po ile tam sie nasionek -po jednym do każdej dziurki?????