Ogródek brunetki...cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Dzięki Moniko za dobre rady .......a co do ślimaków to zauważyłam , że rzeczywiście z roku na rok jest ich coraz więcej .Dichelostemmę mam zamiar posadzić w donicy.
Nie wiem czy to dobry pomysł??
A ty Moniko masz też dichelostemmę??
Powiedz mi proszę ta roślinka zimuje w ogrodzie czy lepiej na zimę chować ???
Bo różne opinie słyszałam ;:37 ;:37 ;:37 ;:37
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Renatko, uprawiam ją od trzech lat z powodzeniem w gruncie, nie wykopuję. W donicach sadzę tylko dalie i jednoroczne, bo po prostu mam alergię na dużą ilość doniczek :lol: :lol: Niemniej zauważyłam, że np. sprekelie i ismeny dużo lepiej rosną i kwitną w gruncie.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj RENATKO- spacerując po Twoim ogrodzie zauważyłem że stałaś się właścicielką pięknych roślin, nie spotkałem się jeszcze z rośliną pokazaną jako przedostatnia, powyżej trytomy. Również DICHELOSTEMA podoba mi się i będę jej szukał w sklepach.
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Witaj Tadeuszu[/b] czy chodzi Ci o tą roslinke Obrazek

to tojad

Jeśli chodzi o zakupy to rzeczywiście sporo tego nakupiłam jeszcze jesienią w tamtyr roku a i tym nie żałowałam sobie .
Cały czas jeszcze mysle o nowych roślinkach sporo tez posiałam jednorocznych
Parapety zawalone

Mam nadzieje że jak to wszystko wiosną sie zakolorowi to bedzie pięknie

A jeszcze musze porobić nowe rabatki bo mam obiecane troszkę roślinek od jednej forumowiczki , sąsiadki która też jest miłośniczką kwiatów także bedzie sie działo
x-d-a

Post »

Oj Renatko, pozazdrościłam Ci tych roślinkowych zakupów i chyba niebawem sama pobiegnę do jakiegoś marketu ogrodniczego. A tojady bardzo lubię - u mnie świetnie się czują w świetlistym cieniu. Ich ludowa nazwa to pantofelki i nie można zapominać, że są bardzo trujące... Pozdrawiam
brunetka2
1000p
1000p

Post »

moje nowe zdobycze
Obrazek Obrazek Obrazek

może ktoś mi podpowie....czy orliki to mogę już wysiać?? ;:11 ;:11 ;:11
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Renatko nie znam się na tych "nowoczesnych" orlikach, ale generalnie większość orlików wysiewa się późną wiosną (V-VI), bo to byliny i i tak w tym roku nie zakwitną. A co jest napisane na opakowaniu?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Dziękuje Magdo za dobre rady......wstrzymam się jeszcze z wysiewaniem orlików i tak nie zakwitną w tym roku
Zrobię to jak zwolni sie troche miejsca na parapetach...
brunetka2
1000p
1000p

Post »

U mnie zima na całego
Jeszcze w tym roku tyle śniegu nie napadało.........i cały czas pada ;:26 ;:26 ;:26

Oto dowody

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

poczyniłas wspanałe zakupy, podziwiam Was ,że potraficie od wysiania czekać na zakwitnięcie 2 lata ja najczęściej kupuje rozliny juz roczne, , tłumaczę sobie to tak, że nie mam tak naprawde moejca na sadzoneczki bo mam niestety określona powierzchnie przeznaczona na kwiaty tylko na kwiaty.. ale jednoroczne też już zaczełam kupować.. choć nadal jestem w tyle za Wami:)

Pozdrawiam

Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Witam Cie Urszulo i dziękuje za wizyte
Z tą cierpliwością to jest różnie , ale ja próbuje ........zobaczymy jakie beda efekty
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Renatko, piękna zima u Ciebie ... zakupy nasionkowe dokonane :lol: Ciekaw jestem jak te złociste orliki zakwitną, na opakowaniu wyglądają pięknie :lol: Ojjj, będzie u Ciebie kolorowo :P

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
x-d-a

Post »

,Renatko, chyba w całej Polsce sypnęło śniegiem. Na szczęście mamy swoje zakupy nasionkowe i choćby w marzeniach możemy poszybować ku wiośnie. Powiedz mi proszę , kiedy będziesz wysiewać kobeę i czy masz już jakieś doświadczenia związane z jej uprawą, bo ja ją kupiłam po raz pierwszy.
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Witaj dalo
Kobeę siałam już kilka razy i nawet musze przyznac że pięknie rosła .
Wysiewam teraz do doniczki . Jak siewki podrosną pikuje do wiekszego pojemnika .
Do ogrogu wysadzam w maju ale trzeba uwazac na przymrozki .
Życzę powodzenia
x-d-a

Post »

Dzięki Renatko, to i ja się biorę za sianie. Zdaje mi się, że jutro wg. kalendarz biodynamicznego jest dobry na to dzień.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”