Ranczo Nokły cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Piękne to "światełko " i piękny twój ogród przykryty tą biała pierzynką ;:1 ;:1 ;:1 ;:1 ;:1
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękne!Bielszy odcień bieli.
Tych odmian pomidorów o których piszesz akurat nie znam.Ale jak przyjechać w odpowiedniej porze to pewno poczęstujesz?
Koło młyńskie naturalnie znowu zamarzło?
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

I ja tu byłam i wszystko ciekawie zwiedziłam, z podziwem dla ogromu pracy włożonej w ten cudny ogród. Tadeuszu, skąd czas bierzesz na to wszystko i siły?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tadeuszu dzięki za nadzieję jaką dałeś mi tym malutkim kwiatkiem .Dzięki,dzięki,dzięki
To znaczy że wiosna tuż,tuż.U mnie mimo braku śniegu nie ma takich oznak wiosny.
Genia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeuszu, Twój ogród jest piękny o każdej porze roku :D I jak to miło, że pojawiło się światełko :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Tadeuszu ,u mnie wszystkie parapety już zajęte ,ale sąsiadka w zamian za letnie plony zgodziła mi się wydzierżawić dwa parapety :lol: Myślę ,że w tym roku zaryzykuję i posadzę pomidory ok10kwietnia ,i będe palić nocą znicze .Zobaczymy co z tego wyjdzie.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Ido co do sadzenia pomidorków to stanowczo odradzam, 10 kwietnia to zdecydowanie za wcześnie . Nawet znicze nie pomogą. Wiem coś o tym bo mi w zeszłym roku chyba z 10 krzaczków zmarzło i sadziła dopiero w maju . Wystarczy lekki przymrozek i klapa. Lepiej sie wstrzymać .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mateusz
100p
100p
Od: 13 lut 2008, o 10:07

Post »

Tadeuszu- mógłbyś dać zdjęcia swoich pomidorów i papryk w szklarni z zeszłego roku? Zawsze masz je takie ładne, zdrowe i dorodne :D Aaa- i jeszcze jakbyś mógł to siewek swoich papryk i pomidorów. :) Byłbym Ci bardzo wdzięczny.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

No tak - białe światełko nadziei przysypane pewnie u Tadeusza sporą pierzynką śniegu, u mnie w ogrodzie jest miejscami śniegu po kolana (moje, nie Tadeusza, a to spora różnica :lol:) Wieczór czarny, ranek biały,  drogowcy -jak zwykle-też byli zaskoczeni.
Tadeuszu - jakie smaczne i znoszące nasz klimat odmiany winogrona możesz mi polecić, chcę wiosną posadzić 3-4 sadzonki przy ścianie garażu - od południowej strony .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Tadeuszu witaj. Ależ cudowne światełko. Taką nadzieję niesie na rychłą wiosne oby tylko chciała nadejść.
Ja też prosze o fotki upraw pomidorków i papryk, bo chce sie nauczyć i zacząć w tym roku. Pozdrawiam. Ale u Ciebie jest cudnie :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Tadziu - chyba nie ma piękniejszego widoku o tej porze roku. Cudowny ten przebiśnieg na tle śniegu! Na leśnej rabacie też mam posadzone przebiśniegi. Niestety mimo braku śniegu nie wyściubiły nawet nosków z ziemi :(
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

RENATKO- dziękuję za odwiedziny, chyba się za wcześnie pochwaliłem tym "światełkiem w tunelu wiosennym" bo dzisiaj nas zasypało na amen.

EWO- dziękuję za odwiedziny, czego jak czego, ale latem ,nie ma prawa zabraknąć pomidorów dla odwiedzających ogród. Koło WODNE ( nie mylić z młyńskim- co się często zdarza), się kręci,bo i świat się kręci, stanie jak jak przyjdą duże mrozy( koło, nie świat), oby się koło kręciło ciągle.

LEDO- dziękuję za odwiedziny, siłę na pracę w ogrodzie daje nam przebywanie w tak cudnym miejscu, my nie pracujemy, my ciągle odpoczywamy przy pracy w ogrodzie, i tylko czasami latem ,rano, trudno wstać, ale to szybko mija, bo ogród czeka.

GENIU- dziękuję za odwiedziny, no cóż, pozostała nam tylko nadzieja, bo nas zasypało śniegiem i nie wiem czy będzie ta wiosna, czy ją odwołali.

MONIKO- dziękuję za odwiedziny, chyba się zima rozzłościła, jak zobaczyła to moje "światełko", bo sypie jakby zima była.

IDO- dziękuję za odwiedziny, chyba Renatka ma rację, 10 kwietnia , to wyraźnie za wcześnie do sadzenia sadzonek pomidorów do tunelu, jak słonecznie, to noce zimne i jeszcze mroźne, jak zachmurzone dni, to nie za wysoka temperatura i duża wilgotność ,a to spowoduję że sadzonki będą "kisły".

Ja swoje pomidory sadzę po 20 kwietnia i to też zależy od prognozy pogody, staram się posadzić przed 25 kwietnia, ale w pogotowiu mam włókninę , by nawet w środku szklarni dodatkowo przykryć sadzonki, nie zawsze to się udaje, i dlatego, żelazną rezerwę zawsze trzymam do 5-10 maja( w 2007 roku się przydała), jak okazuje się zbędna, rozdaję sąsiadom.

MATEUSZU- dziękuję za odwiedziny , warunkiem zdrowych i ładnych siewek jest ciepło i umiarkowana wilgotność, nie mówiąc o dostępie do światła, lepiej rozsadę przesuszyć niż ma mieć za dużo wilgoci, jak mają sucho to więdną i widać, jak mają wilgotno, to nie widać jak zgniją korzonki, tylko, jak pada roślinka.

ELŻBIETO- dziękuję za odwiedziny, widzę po Twoim wpisie, że wróciłaś z wojaży, dobrze że wczoraj zdążyłem uchwycić piękno mojego" światełka nadziei wiosny", bo dzisiaj z pewnością w śniegu nie znalazł bym tego "maleństwa".

Co do winogron ,to niedoścignionym specjalistą na TYM Forum jest JANUSZ z Lublina, ja mam blade pojęcie w tym temacie, staram się uczyć, ale w ubiegłym roku większość owoców mi spadło w wyniku choroby. Daję Ci namiary na Janusza:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=

GIGA- dziękuję za odwiedziny, Na Twoją i Mateusza prośbę wstawiam kilka zdjęć przekrojowych z ubiegłego roku i pokazuję To co mi rośnie na parapetach w domu.

IZO- dziękuję za odwiedziny, sam już nie wiem co zrobić z wolnym czasem, na działce tyle pracy a śnieg i deszcz nie pozwalają nic zrobić, co się wybiorę ,by coś robić , to wracam przeziębiony i muszę się kurować. Myślałem że już, a tu, dziś, sypie jak diabli.

I obiecane zdjęcia naszych pomidorów i papryki z ubiegłego roku:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz to co rośnie na parapecie w kuwetach, paprykę mam zamiar pikować w tym tygodniu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze dodatkowo widok z jednego okna i drugiego, mojego bloku. Obrazek Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Tadeuszu, plony zachwycające :shock: :shock: :D U mnie też od rana sypie, jest bardzo ślisko.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Widziałam UFO :shock:
Widziałam mutanta :shock:
Za żadne skarby świata nie odważyłabym się do niego zbliżyć w obawie że to ON mnie zje :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ciekawe ile ważył ten pomidor z 21 lipca?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”