Ogródek Przemka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak Geniu zdążą urosnąć nawet jeżeli wysiejesz je nie w lutym a w marcu. Jak masz wybór to szukaj koleusów "rokoko". Są o wiele ładniejsze.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Przemku zapisałam sobie koleus rokoko w sobotę mam zamiar pojeździć troszkę po sklepach ogrodniczych no i oczywiście do OBI po prymulki kwitnące w doniczkach bo już mi tęskno za wiosną. A jeszcze zobaczyłam nasiona u Ciebie nemezji takiej nie znałam
Genia
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

No to się obkupiłeś, że hoho :!: Dobrze, że areał powiększasz, bo gdzie byś się ze wszystkim pomieścił. Ja sobie nemezję taką samą jak Twoja (biało-niebieską) dokupiłam.
A po powrocie z Wrocławia to pewnie takie cuda pokażesz, że mi monitor pęknie, jak się będę w niego wgapiać bazyliszkowym wzrokiem :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przemku będąc ostatnio u Ciebie, zobaczyłam że masz już szczepki koleusa w wodzie :? w ten sam dzień też porobiłam hi hi teraz muszę czekać cierpliwie jak puszczą korzonki :lol:

Widzę że masz dużo nasionek, oj będzie radość dla oczu .Ja dziś posiałam dużo nasion do swojej szklarenki :D
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jolu! Tak naprawdę to lepiej sadzonkować koleusy pod koniec lutego i w marcu ale to forum czasami jednak sprawia, że chcemy pewne prace przyspieszyć. Na szczęście nie mam szklarenki a już się przekonałem, że rośliny wysiewane w marcu niejednokrotnie rosną szybciej i lepiej od wysiewanych w lutym więc z wysiewami dałem sobie na razie spokój.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Przemku a ja już byłam w OBI i nie dostałam nasion koleusów ale do marca mam nadzieję że będą i sobie wsieję
Genia
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu ja też nasion koleusów nie widziałem w OBI i muszę przyznać, że choć mają dużo innych nasion to nie są one najtańsze.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie kupiłam w doniczce po 3 hiacynty białe i czerwone ale są chyba różowe.kilka paczek nasion ziemię do kwiatów, ściereczki i zapłaciłam 40 zł
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Niemal calutkie popołudnie spędziłam w Twoim ogrodzie :) i muszę powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem !!! Pracowitości, pomysłowości... ni i jak Ci się te roślinki odwdzięczają za ten trud !!! Trochę mi brakowało opisów przy tym ogromie fotek. Ciągle coś mi wpadało w oko i już bym notowała na przyszłość... a nie zawsze umiałam znaleźć nazwę rośliny, a w tym temacie to ja cieniutka jestem :oops:
Przecudny ogród !!
Nie wspomnę o ogromnym poczuciu humoru gospodarza i gości :) konkursy nawet były ... super było u Ciebie gościć !!
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj aguskac w moim ogródku! Czy ta agus to od Agnieszki? Co do opisów to często z lenistwa nie chce mi się podawać nazw ale jak coś Cię interesuje to pytaj.
A teraz coś dla foxika! Właśnie wróciłem z Wrocławia a w sobotę wybrałem się na grzybobranie. Grzyby (zupa ale także jako smażone) zjedzone w poniedziałek, jadło 11 osób i wszyscy żyją!!! Szczęśliwcy załapali się na drugą porcję we wtorek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Tobie Przemku wiem że i zimą można zbierać grzyby ,ale nie wiem czy odważyłabym się je jeść.
Genia
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Takie grzyby są jadalne :shock:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

Witaj Przemku.
Podobają mi się twoje rozsadki. Nasionka tez fajne kupiłeś. Ogródek ładny
Pozdrawiam
Mariola
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Witaj Przemku po powrocie :!: :!: :!:
Już niedługo z nową energią zabierzemy się do pracy :!: (nie mówię o tej na działce).
Poszalałeś ze wrocławskich sklepach :?: Pokazuj szybko, o co się wzbogaciłeś :!:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie powiem, żebym poszalał we wrocławskich sklepach. Jeden "Kwiaton" zlikwidowali, w drugim tylko parę regalików z nasionami. W innym było dużo nasion ale raczej dla producentów i co dziwne Holendrzy przestali zaprawiać nasiona eksportowane do Polski, mieli tam też holenderskie nasiona w małych opakowaniach ale nie to co akurat mnie interesowało. Tak, że jutro wybieram się do Lublina by sobie poprawić samopoczucie. Jak masz czas to zapraszam. A w sobotę pierwsze wysiewy!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”