Mój Piękny Ogród - Mija
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo mi sie podoba łuk dla milina. Śliczny projekt.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 lut 2009, o 10:41
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój "hortulus"
Monia68 Funkie w donicach rosną wyśmienicie. Przede wszystkim dlatego, że nie rozrastają im się korzenie i cała energia rośliny idzie w liście. Poza tym, donica trochę chroni je przed żarłocznymi ślimakami. Zeszłą wiosną postanowiłam w ten sposób poeksperymentować z funkiami. Efekt mi się podobał. W tej chwili donice stoją pod tarasem. Czytałam, że nie ma potrzeby chować je na zimę. Mam nadzieję, że niedługo zaczną wybijać młode listki
tija dzięki, że mnie odwiedziłaś. Moje plany kiedyś mnie wykończą. Ciągle przychodzą mi do głowy nowe pomysły. Wszystko skrzętnie notuję w kalendarzu. Nie mogę już się doczekać rozpoczęcia sezonu ogrodowego...
Wieczorami jestem obłożona literaturą i pismami ogrodniczymi. Na szczęście mój mąż mnie rozumie....
Bogusiu łuk dla milina wyszukałam w internecie: http://sklep.drewit-gard.pl/catalog/ Towar prześlą mi kurierem. Mam tylko nadzieję, że nie zawiedzie mnie jakość...
Monia68 Funkie w donicach rosną wyśmienicie. Przede wszystkim dlatego, że nie rozrastają im się korzenie i cała energia rośliny idzie w liście. Poza tym, donica trochę chroni je przed żarłocznymi ślimakami. Zeszłą wiosną postanowiłam w ten sposób poeksperymentować z funkiami. Efekt mi się podobał. W tej chwili donice stoją pod tarasem. Czytałam, że nie ma potrzeby chować je na zimę. Mam nadzieję, że niedługo zaczną wybijać młode listki

tija dzięki, że mnie odwiedziłaś. Moje plany kiedyś mnie wykończą. Ciągle przychodzą mi do głowy nowe pomysły. Wszystko skrzętnie notuję w kalendarzu. Nie mogę już się doczekać rozpoczęcia sezonu ogrodowego...

Bogusiu łuk dla milina wyszukałam w internecie: http://sklep.drewit-gard.pl/catalog/ Towar prześlą mi kurierem. Mam tylko nadzieję, że nie zawiedzie mnie jakość...
Monika
Moniko nie wykończą ,nie wykończą można tak bez końca . Dzisiejszą noc przetuptałam nie mogłam spać więc zastanawiałam się w które miejsce przesadzić powojnik , ok pomyślałam koło świerka niech się pnie po gałęziach . Rano wstałam popatrzyłam i doszłam do wniosku że to jednak nie to , więc muszę pogłówkować nad kolejnym miejscem. I tak dalej...............Mija pisze:
tija dzięki, że mnie odwiedziłaś. Moje plany kiedyś mnie wykończą. Ciągle przychodzą mi do głowy nowe pomysły. Wszystko skrzętnie notuję w kalendarzu. Nie mogę już się doczekać rozpoczęcia sezonu ogrodowego...Wieczorami jestem obłożona literaturą i pismami ogrodniczymi. Na szczęście mój mąż mnie rozumie....
Moniko wyobraż sobie ,że obok brzozy rośnie spory bukszpan i tam właśnie miałam zamiar posadzić ten nieszczęsny powojnik , ale jak wstałam rano to mi się odwidziało
. Patrząc na to z boku pewnie masz rację i tam właśnie wiosną go posadzę . Zaraz sobie zapiszę bo mam taką listę by się na wiosnę nie pogubić
.
Dzięki za pomoc ,wiesz czasami jest potrzebne inne spojrzenie bo samemu można się zagubić .
Jeden z młodych powojników rośnie pod bukiem -widać na zdjęciu , jeszcze inny koło jabłoni czyli drzewa liściaste . Pozostał jeszcze jeden któremu muszę znależć miejsce i przenieść go spod świerka
.

Dzięki za pomoc ,wiesz czasami jest potrzebne inne spojrzenie bo samemu można się zagubić .
Jeden z młodych powojników rośnie pod bukiem -widać na zdjęciu , jeszcze inny koło jabłoni czyli drzewa liściaste . Pozostał jeszcze jeden któremu muszę znależć miejsce i przenieść go spod świerka