Mój Piękny Ogród - Mija

Zdjęcia naszych ogrodów.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo mi sie podoba łuk dla milina. Śliczny projekt.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
mateusz3494
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 lut 2009, o 10:41

Post »

Śliczny ogród, naprawdę , mniam mniam ten ogrodzik ;:8 ;:1 ;:1
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p
Od: 12 maja 2008, o 09:19

Post »

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój "hortulus"

Monia68 Funkie w donicach rosną wyśmienicie. Przede wszystkim dlatego, że nie rozrastają im się korzenie i cała energia rośliny idzie w liście. Poza tym, donica trochę chroni je przed żarłocznymi ślimakami. Zeszłą wiosną postanowiłam w ten sposób poeksperymentować z funkiami. Efekt mi się podobał. W tej chwili donice stoją pod tarasem. Czytałam, że nie ma potrzeby chować je na zimę. Mam nadzieję, że niedługo zaczną wybijać młode listki :wink:

tija dzięki, że mnie odwiedziłaś. Moje plany kiedyś mnie wykończą. Ciągle przychodzą mi do głowy nowe pomysły. Wszystko skrzętnie notuję w kalendarzu. Nie mogę już się doczekać rozpoczęcia sezonu ogrodowego... ;:65 Wieczorami jestem obłożona literaturą i pismami ogrodniczymi. Na szczęście mój mąż mnie rozumie....

Bogusiu łuk dla milina wyszukałam w internecie: http://sklep.drewit-gard.pl/catalog/ Towar prześlą mi kurierem. Mam tylko nadzieję, że nie zawiedzie mnie jakość...
Monika
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Mija pisze:

tija dzięki, że mnie odwiedziłaś. Moje plany kiedyś mnie wykończą. Ciągle przychodzą mi do głowy nowe pomysły. Wszystko skrzętnie notuję w kalendarzu. Nie mogę już się doczekać rozpoczęcia sezonu ogrodowego... ;:65 Wieczorami jestem obłożona literaturą i pismami ogrodniczymi. Na szczęście mój mąż mnie rozumie....
Moniko nie wykończą ,nie wykończą można tak bez końca . Dzisiejszą noc przetuptałam nie mogłam spać więc zastanawiałam się w które miejsce przesadzić powojnik , ok pomyślałam koło świerka niech się pnie po gałęziach . Rano wstałam popatrzyłam i doszłam do wniosku że to jednak nie to , więc muszę pogłówkować nad kolejnym miejscem. I tak dalej...............
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p

Post »

Elu, boję się, że pod świerkiem powojnik może mieć za sucho... Najlepiej byłoby mu na jakimś liściastym drzewie. Byłam w Twoim ogrodzie i nie brakuje tam pięknych drzew. A co byś powiedziała, żeby przy tej brzozie posadzić powojnik?? Obrazek
Monika
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Moniko wyobraż sobie ,że obok brzozy rośnie spory bukszpan i tam właśnie miałam zamiar posadzić ten nieszczęsny powojnik , ale jak wstałam rano to mi się odwidziało :oops: . Patrząc na to z boku pewnie masz rację i tam właśnie wiosną go posadzę . Zaraz sobie zapiszę bo mam taką listę by się na wiosnę nie pogubić :oops: .
Dzięki za pomoc ,wiesz czasami jest potrzebne inne spojrzenie bo samemu można się zagubić .

Jeden z młodych powojników rośnie pod bukiem -widać na zdjęciu , jeszcze inny koło jabłoni czyli drzewa liściaste . Pozostał jeszcze jeden któremu muszę znależć miejsce i przenieść go spod świerka :oops: .
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p

Post »

Powoli zaczynam przygotowywania do sezonu. Kupiłam trochę nasion, którymi chcę ukwiecić mój ogródek :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Monika
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p

Post »

Obrazek
Obrazek Obrazek
Monika
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p

Post »

Albicję i Kobeę pnącą wysieję już w przyszłym tygodniu. A reszta poczeka na cieplejsze dni 8)
Monika
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Bardzo ciekawe zakupy :) Czy kolorowe mieszanki będziesz wysiewać wprost do gruntu?
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p

Post »

Tak Moniu, mieszanki nasion pójdą wprost do gruntu. Podobnie jak groszek i portulanka :wink:
Monika
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dziękuję za odpowiedź :D Nigdy niczego nie wysiewam, jestem więc totalnym dyletantem :lol: :lol: Jednak na taką mieszankę gdzieś w kąciku chyba się skuszę :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p

Post »

To też będzie mój pierwszy raz :oops: Do tej pory kupowałam tylko byliny... :wink:
Monika
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Kobee już wysiej... ona lubi długo rosnąć :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p

Post »

Dzięki Izo, zrobię to w poniedziałek... :)
Monika
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”