Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to podziwiam odwagi jeśli chodzi o ginurę-to wymagająca roślina-trochę o niej czytałam i mnie przeraziła. Życzę powodzenia w jej uprawie i trzymam kciuki za dobre przezimowanie. Ona jest wymagająca co do nawadniania, no nie łatwa to roślina.

Ta trawa popularna biało obrzeżona to zapewne Mozga trzcinowata, tez mam jej sporo-bardzo ekspansywna trawa.
A chciejstw zamiast ubywać-przybywa :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Wiesz, zdecydowałam się na gunerę , bo chyba powinny jej odpowiadać warunki u mnie. Wody gruntowe są dość wysoko i jak już korzeń dojdzie niżej, to powinna sama pić ile chce. Bardzo mi się podoba , mimo że wymaga trochę zainteresowania. Zobaczymy, jak z nią będzie.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Myślę Ewuś, że możesz próbować z ginurą, bo masz sprzyjające warunki, w pobliżu staw, a co za tym idzie dużą wilgotność powietrza. Z tą wrażliwością na mróz to podobno nie całkiem prawda.
Będę śledzić jej rozwój u Ciebie.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Właśnie tak myślę. Rośnie przy brzegu stawu. W tym roku wyglądała tak:
Obrazek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Ewo ,sasiadko słońce nieśmiało wychodzi ,zaraz do was dojdzie ;:2 i u nas śniegu coraz mniej Wiosna idzie :lol:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dziękuję za informację, czekam na to słońce i na wiosnę. Na razie porządkuję nasiona. Nie wiem, czy czytałaś u mnie, jakie mam nadwyżki nasion. Jeżeli coś Cię interesuje ,to odezwij się.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Teraz przedstawię moje trawy. Jeszcze mało liczne, ale są.
Obrazek Obrazek Obrazek
ida74
---

Post »

Wiesz chyba przyjadę do Ciebie latem zobaczyć tę gunerę ,bardzo ciekawi mnie ta roslina i miałam na nia chrapkę ,ale nie mam warunków.Na allegro wybór dalii i cebulek w miare cenowo przyzwoitych,nick Bogdan,wybór ,az w oczy kole :shock:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu! Zajrzyj na pw. Podesłałam Ci listę, może coś wybierzesz. A trawy ciekawe - szczególnie turzyca. Ja kupiłam jesienią na targach w Starym Polu jakąś zimozieloną.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Ido, zapraszam. Sama jestem bardzo ciekawa, jak ta gunnera przezimuje. Wczoraj miałam ochotę do niej zajrzeć, ale na szczęście powstrzymałam się. Odkryję ją dopiero w maju. Cebulki mnie też korcą. Oglądam i oglądam na różnych stronach. W tym tygodniu chyba coś już zamówię.
ida74
---

Post »

EWO ja zamawiam i zamawiam i końca nie ma .A to dopiero poczatek sezonu zamawiania ,a co będzie dalej .Mój M mówi szalej szalej tylko kto za to zapłaci :lol: Gada ,ale płaci .
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Mój M zawsze mówi: no kup, przecież wiem ,że chcesz. A co w tym momencie myśli, wolę nie wiedzieć...
ida74
---

Post »

U mnie to samo ,jak musisz kupić to kup ,a ja na to- muszę bo tego nie mam .I płaci ....
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zadanie domowe odrobione :wink: Obejrzałam i przeczytałam cały Twój wątek. Przyznam,że jestem pod wrażeniem! Zastanawiam się teraz czy nie widziałam w realu Twego ogrodu przejeżdżając przez Kandyty...Zauważyłam kilka interesujących mnie roślinek.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Cieszę się Izo, że zajrzałaś do mnie. Mogłaś widzieć mój ogród, bo z drogi dobrze go widać. A teraz zdradź, które rośliny Cię zainteresowały?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”